Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371670
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Będą napisy.

ocenił(a) film na 7

W kinach sieci Cinema City (w tym Orange IMAX) będą odbywać się projekcje dwóch wersji - z dubbingiem i z napisami. Mam nadzieję, że ta informacja uspokoi tych, którzy nie chcą słuchać Paszkosia zamiast Depp'a ;D

ocenił(a) film na 8
PanOvca

jeeeeeeeeeeeeeeee :D

PanOvca

Oby to rzeczywiście to była prawda, bo jak na razie cały czas cinema-city.pl przy rezerwacji na Alicję w krainie czarów IMAX wyświetla - film z dubbingiem. Johny Depp mówiący głosem Pazury - nie wiem kto na to wpadł ale to przecież masakra. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Ka_mil

Jeśli się wybiorę na ten film to tylko z napisami. Nie mam zamiaru słuchać p. Kożuchowskiej...
A tak poza tym to ciekawe kto w polskim dubbingu zaśpiewa piosenke Avril. Po polsku to będzie masakra!

ocenił(a) film na 8
Giselle123

mnie się nawet po angielsku za bardzo nie podoba, to po polsku to będzie dokładnie.. masakra

ocenił(a) film na 9
maga89

W imaxie nie bedzie napisow.

Koniec kropka.

Lacze sie w bolu ze wszystkimi.

użytkownik usunięty
aPosing

No to "miło", chciałem iść do kina ale na film z polskim dubbingiem się nie
piszę. Niestety zostaje ściągnięta z netu wersja 2d obejrzana w domu.

Szkoda.

użytkownik usunięty
PanOvca

Szkoda tylko, że kiedy patrzyłam na ich stronę to nie raczyli poinformować jaka to wersja... i tak zarezerwowałam bilet do Multikina.

użytkownik usunięty
PanOvca

Swoją drogą to mogliśmy również zrobić bojkot :P

ocenił(a) film na 7

W Multikinie też są napisy ! :D Przynajmniej w Poznaniu...

ocenił(a) film na 9
Coco_Choco

wychodzi na to ze w kazdym multikinie maja wersje z napisami ;d

Ah nie moge sie doczekac

ocenił(a) film na 9
PanOvca

A wiadomo kiedy będą te dwie wersje? Zależy mi na napisach w Orange IMAX w Katowicach, ale na razie widzę tylko wersję z dubbingiem. Mogę nawet zrezygnować na rzecz 2D, byle żeby z napisami, ale repertuar nie jest jeszcze znany i dopiero 2 marca będzie podobno dostępny. Aż mnie trzepie na myśl o dubbingu.

użytkownik usunięty
catherinevictoire

W katowickim Heliosie będzie wersja z napisami, tylko kilka seansów i tylko wieczornych. Ale ważne, że w ogóle :-D

użytkownik usunięty

Mała poprawka - to będzie najprawdopodobniej jeden seans - http://www.heliosnet.pl/12,Katowice/Aktualnosci/Szczegoly/id/1357/Nocny-pokaz-pr emierowy-filmu-%22Alicja-w-Krainie-Czarow%22
W kinie powiedziano mi, że wieczorny. Cóż, może niektórym się wydaje, że ludzie nie chodzą w piątkowe poranki do prac, szkół...

ocenił(a) film na 9

O nie. Ja tak późno nie mogę. Sama nie wiem... pisze "jako pierwszy" nie "jako jedyny", więc mam nadzieję, że będą jakieś pokazy z napisami. Wolałabym jednak, żeby szybciej o tym poinformowali.
Na szczęście znalazłam coś takiego:

http://www.heliosnet.pl/27,Dabrowa-Gornicza/Aktualnosci/Szczegoly/id/1359/Pokazy -premierowe-filmu-%E2%80%9EAlicja-w-Krainie-Czarow%E2%80%9D!

To dla mnie z jednej strony lepiej, bo mieszkam w DG, ale z drugiej strony 3D na tym jest tragiczne. Już wolałabym zwykłą wersję.

użytkownik usunięty
catherinevictoire

Ooooo :) Dziewczyno, jesteś moim ratunkiem! Również mieszkam w Dąbrowie, ale nawet nie pomyślałam, że nasz Helios będzie tak wspaniałomyślny. To cudownie! Dzięki po stokroć :-)
3D czy nie, ważne, że z napisami, a nie Pazurą i Kożuchowską...

ocenił(a) film na 7
PanOvca

UWAGA: 3.03 repertuar łódzkiego IMAXA zostanie UZUPEŁNIONY o projekcje 'Alicji' z napisami na 6.03. Nie wiem jak z resztą.

http://cinema-city.pl/index.php?module=contact - odpowiadają szybko i treściwie.

PanOvca

Wydaje mi się, że tu nie chodzi o pokaz w sali IMAX a zwykły cyfrowy, który odbędzie się 6 marca o godz. 00.01, nie tylko w Łodzi ale także m. in. w Poznań Plaza i chyba we wszystkich innych kinach sieci cinema city. Poniższy link to chyba potwierdza:
http://cinema-city.pl/index.php?module=movie&action=repertoire&dd=2010-03-06

użytkownik usunięty
PanOvca

PanOvca, możesz napisać, z jakich źródeł masz tą wiadomość i czy są one pewne? Chodzi mi o IMAX w Warszawie, bo parę osób twierdzi, że mimo wszystko jest dubbing. Bardzo mi na tym zależy.

ocenił(a) film na 7

Mailuję z obsługą łódźkiego Imaxa. Cinema City jest w przypadku Alicji bardzo nieogarnięte.

użytkownik usunięty
PanOvca

Te napisy w IMAX to chyba tylko w Łodzi. Nie dawno dostałam e-mail zwrotny od sieci cinema-city. Mówią, że w IMAX w Warszawie tylko z dubbingiem!

PanOvca

Oby, bo dziś, widząc skład dubbingu i wgl sam fakt, że on ma być, opadły mi rynce, nogi, łeb i wszystko inne co odstaje.
Na litość boską. Czy my wstydu nie mamy? Z zapowiadającego się dobrze filmu, robi się wydarzenie stuleci, pozwala jakimś podrzędnym, serialowym aktorzynom zrobić karierę poprzez czyjąś, zapewne niezła grę aktorską.
Już widzę, jak plebs gimnazjalny i zawodówkowy leci na to i pierdoli przez cały film, jakie to fajne czy de i jakie fajne kolorki.

ocenił(a) film na 7
Kazback_

Niestety, dubbing w 'Alicji' to wg mnie (obok Hanny Montany i pozostałego dizni czanelowskiego gówna) największy błąd polskiego disney'a.

ocenił(a) film na 9
PanOvca

A jednak w Orange IMAX będą napisy.

http://www.kinoimax.pl/index.php?module=movie&action=onscreen&cid=1065&dd=2010-0 3-12#

Szkoda, że dopiero teraz dają tę informację, bo zaplanowałam inny seans gdzie indziej :]

ocenił(a) film na 4
PanOvca

w piotrkowie tryb w kinie helios bedzie grana wersja z napisami dwa razy dziennie

użytkownik usunięty
pmt20

W cinema-city film z napisami będzie wyświetlany tylko w 3D. Seansów z napisami będzie oczywiście o wiele mniej niż z dubbingiem, co oznacza tłok na sali. Ale cieszmy się, że nie będziemy musieli słuchać nienaturalnych głosów, które pod żadnym względem nie pasują do postaci!

Pozdrowienia dla wszystkich kinomaniaków!

Nie marudź fabryka czekolady z napisami w Warszawie wyświetlana była tylko raz dziennie w jednym kinie i tylko przez 2 pierwsze tygodnie.Na pytanie dlaczego tak mało uzyskam odpowiedź że prawie nikt nie był zainteresowany. Cieszmy się że teraz jest chociaż trochę lepiej.

PanOvca

w Krakowie w Imaxie beda z dubbingiem-takie info maja na WWW o najblizszych seansach...w kinie Kijów maja dwie wersje dubbing i napisy.

ocenił(a) film na 8
PanOvca

Pojadę choćby na koniec świata żeby tylko zobaczyć wersję z napisami. Depp bez głosu Deppa? To zbyt surrealistyczne :p Dubbing zabija klimat filmu.

PanOvca

Będzie raczej z dubbingiem nad czym również ubolewam bo ostatnio jakoś nam nie wychodzi podkładanie głosu.

zielono_o_k_a

A umiesz czytać ? jeżeli tak to poczytaj i tu i tam i wejdź na strony kin bo są dwie wersje i z napisami i z dubbingiem.Chociaż pewno można i te informacje znaleźć nawet w tym temacie. Lub w wielu innych tu na forum.

PanOvca

W Łodzi juz mozna rezerwowac bilety na wersje bez dubbingu, seans codziennie o 19:45

użytkownik usunięty
PanOvca

fajnie... chciałam iść jutro (wiecie, środy z orange) i co? Guzik :/ Tylko dubbing... ale słuchanie zamiast Deppa Pazurę i zamiast Hathawaty Kożuchowskiej to ponad moje sił...

Sorry ale nie będę płacić 10 zł więcej za wersję dźwiękowa oryginalną w 3D...

To już drugi taki numer, po "Percy'm Jacksonie" :/

CO my, Niemcy jesteśmy, żeby wszystko dubbingować??!!

ocenił(a) film na 10
PanOvca

Wiecie może ile czasu będą grać Alicję z napisami w Imaxie?