W kinach sieci Cinema City (w tym Orange IMAX) będą odbywać się projekcje dwóch wersji - z dubbingiem i z napisami. Mam nadzieję, że ta informacja uspokoi tych, którzy nie chcą słuchać Paszkosia zamiast Depp'a ;D
Oby to rzeczywiście to była prawda, bo jak na razie cały czas cinema-city.pl przy rezerwacji na Alicję w krainie czarów IMAX wyświetla - film z dubbingiem. Johny Depp mówiący głosem Pazury - nie wiem kto na to wpadł ale to przecież masakra. Pozdrawiam
Jeśli się wybiorę na ten film to tylko z napisami. Nie mam zamiaru słuchać p. Kożuchowskiej...
A tak poza tym to ciekawe kto w polskim dubbingu zaśpiewa piosenke Avril. Po polsku to będzie masakra!
mnie się nawet po angielsku za bardzo nie podoba, to po polsku to będzie dokładnie.. masakra
No to "miło", chciałem iść do kina ale na film z polskim dubbingiem się nie
piszę. Niestety zostaje ściągnięta z netu wersja 2d obejrzana w domu.
Szkoda.
Szkoda tylko, że kiedy patrzyłam na ich stronę to nie raczyli poinformować jaka to wersja... i tak zarezerwowałam bilet do Multikina.
wychodzi na to ze w kazdym multikinie maja wersje z napisami ;d
Ah nie moge sie doczekac
A wiadomo kiedy będą te dwie wersje? Zależy mi na napisach w Orange IMAX w Katowicach, ale na razie widzę tylko wersję z dubbingiem. Mogę nawet zrezygnować na rzecz 2D, byle żeby z napisami, ale repertuar nie jest jeszcze znany i dopiero 2 marca będzie podobno dostępny. Aż mnie trzepie na myśl o dubbingu.
W katowickim Heliosie będzie wersja z napisami, tylko kilka seansów i tylko wieczornych. Ale ważne, że w ogóle :-D
Mała poprawka - to będzie najprawdopodobniej jeden seans - http://www.heliosnet.pl/12,Katowice/Aktualnosci/Szczegoly/id/1357/Nocny-pokaz-pr emierowy-filmu-%22Alicja-w-Krainie-Czarow%22
W kinie powiedziano mi, że wieczorny. Cóż, może niektórym się wydaje, że ludzie nie chodzą w piątkowe poranki do prac, szkół...
O nie. Ja tak późno nie mogę. Sama nie wiem... pisze "jako pierwszy" nie "jako jedyny", więc mam nadzieję, że będą jakieś pokazy z napisami. Wolałabym jednak, żeby szybciej o tym poinformowali.
Na szczęście znalazłam coś takiego:
http://www.heliosnet.pl/27,Dabrowa-Gornicza/Aktualnosci/Szczegoly/id/1359/Pokazy -premierowe-filmu-%E2%80%9EAlicja-w-Krainie-Czarow%E2%80%9D!
To dla mnie z jednej strony lepiej, bo mieszkam w DG, ale z drugiej strony 3D na tym jest tragiczne. Już wolałabym zwykłą wersję.
Ooooo :) Dziewczyno, jesteś moim ratunkiem! Również mieszkam w Dąbrowie, ale nawet nie pomyślałam, że nasz Helios będzie tak wspaniałomyślny. To cudownie! Dzięki po stokroć :-)
3D czy nie, ważne, że z napisami, a nie Pazurą i Kożuchowską...
UWAGA: 3.03 repertuar łódzkiego IMAXA zostanie UZUPEŁNIONY o projekcje 'Alicji' z napisami na 6.03. Nie wiem jak z resztą.
http://cinema-city.pl/index.php?module=contact - odpowiadają szybko i treściwie.
Wydaje mi się, że tu nie chodzi o pokaz w sali IMAX a zwykły cyfrowy, który odbędzie się 6 marca o godz. 00.01, nie tylko w Łodzi ale także m. in. w Poznań Plaza i chyba we wszystkich innych kinach sieci cinema city. Poniższy link to chyba potwierdza:
http://cinema-city.pl/index.php?module=movie&action=repertoire&dd=2010-03-06
PanOvca, możesz napisać, z jakich źródeł masz tą wiadomość i czy są one pewne? Chodzi mi o IMAX w Warszawie, bo parę osób twierdzi, że mimo wszystko jest dubbing. Bardzo mi na tym zależy.
Mailuję z obsługą łódźkiego Imaxa. Cinema City jest w przypadku Alicji bardzo nieogarnięte.
Te napisy w IMAX to chyba tylko w Łodzi. Nie dawno dostałam e-mail zwrotny od sieci cinema-city. Mówią, że w IMAX w Warszawie tylko z dubbingiem!
Oby, bo dziś, widząc skład dubbingu i wgl sam fakt, że on ma być, opadły mi rynce, nogi, łeb i wszystko inne co odstaje.
Na litość boską. Czy my wstydu nie mamy? Z zapowiadającego się dobrze filmu, robi się wydarzenie stuleci, pozwala jakimś podrzędnym, serialowym aktorzynom zrobić karierę poprzez czyjąś, zapewne niezła grę aktorską.
Już widzę, jak plebs gimnazjalny i zawodówkowy leci na to i pierdoli przez cały film, jakie to fajne czy de i jakie fajne kolorki.
Niestety, dubbing w 'Alicji' to wg mnie (obok Hanny Montany i pozostałego dizni czanelowskiego gówna) największy błąd polskiego disney'a.
A jednak w Orange IMAX będą napisy.
http://www.kinoimax.pl/index.php?module=movie&action=onscreen&cid=1065&dd=2010-0 3-12#
Szkoda, że dopiero teraz dają tę informację, bo zaplanowałam inny seans gdzie indziej :]
w piotrkowie tryb w kinie helios bedzie grana wersja z napisami dwa razy dziennie
W cinema-city film z napisami będzie wyświetlany tylko w 3D. Seansów z napisami będzie oczywiście o wiele mniej niż z dubbingiem, co oznacza tłok na sali. Ale cieszmy się, że nie będziemy musieli słuchać nienaturalnych głosów, które pod żadnym względem nie pasują do postaci!
Pozdrowienia dla wszystkich kinomaniaków!
Nie marudź fabryka czekolady z napisami w Warszawie wyświetlana była tylko raz dziennie w jednym kinie i tylko przez 2 pierwsze tygodnie.Na pytanie dlaczego tak mało uzyskam odpowiedź że prawie nikt nie był zainteresowany. Cieszmy się że teraz jest chociaż trochę lepiej.
w Krakowie w Imaxie beda z dubbingiem-takie info maja na WWW o najblizszych seansach...w kinie Kijów maja dwie wersje dubbing i napisy.
Pojadę choćby na koniec świata żeby tylko zobaczyć wersję z napisami. Depp bez głosu Deppa? To zbyt surrealistyczne :p Dubbing zabija klimat filmu.
Będzie raczej z dubbingiem nad czym również ubolewam bo ostatnio jakoś nam nie wychodzi podkładanie głosu.
A umiesz czytać ? jeżeli tak to poczytaj i tu i tam i wejdź na strony kin bo są dwie wersje i z napisami i z dubbingiem.Chociaż pewno można i te informacje znaleźć nawet w tym temacie. Lub w wielu innych tu na forum.
fajnie... chciałam iść jutro (wiecie, środy z orange) i co? Guzik :/ Tylko dubbing... ale słuchanie zamiast Deppa Pazurę i zamiast Hathawaty Kożuchowskiej to ponad moje sił...
Sorry ale nie będę płacić 10 zł więcej za wersję dźwiękowa oryginalną w 3D...
To już drugi taki numer, po "Percy'm Jacksonie" :/
CO my, Niemcy jesteśmy, żeby wszystko dubbingować??!!