Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371656
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Film jak najbardziej super. Sam Johnny Depp już jest atrakcją. Bajkowość i te... kolory. Normalnie Cud Miód i Truskawki. Naprawdę polecam. Jedyne co mnie irytowało, to dubbing. Głos Kapelusznika, czyli głos Cezarego Pazury, ni jak nie pasował do jego roli. Za bardzo seplenił. W "Alicji w Krainie Czarów" po angielsku też trochę seplenił, ale jakoś mi to nie pasowało do niego. No ale cóż to moja własna riposta i niech tak pozostanie. No i jeszcze raz, tym którzy nie oglądali jeszcze lub mają zamiar obejrzeć, polecam i zachęcam do oglądania. :D

VoyageFun

Mnie też przeszkadzał dubbing (już w samym zwiastunie) dlatego poszłam na napisy, które w kinach były jak najbardziej dostępne. A co do stwierdzenia "ludzie, nie znacie się" to nie posuwałabym się tak daleko. W tej sprawie każdym ma swoje zdanie, a dlatego że Tobie (i mnie) podobała się Alicja nie znaczy że musi podobać się każdemu.
Ale tak poza tym to się z Tobą zgadzam - bo film jest jak najbardziej super.

ocenił(a) film na 6
VoyageFun

Właśnie skończyłam oglądać. Film jak najbardziej spełnił moje oczekiwania ;) Bardzo fajnie się oglądało, dało się wyczuć ten klimat charakterystyczny dla produkcji Burtona. Nie wiem jak jest z PL dubbingiem, bo oglądałam wersję z napisami. Alicja była jak najbardziej w porządku. Solidne 9/10. Bandzierchlast !! ;)

kulka180

a mi się spodobała wersja z dubbingiem, szczególnie foremniak mówiąca głosem czerwonej królowej - dobitnie i fajnie. strasznie się opierałam przed pójściem na dubbing bo zawsze omijam go szerokim łukiem, ale tutaj wyjątkowo im się udał !

VoyageFun

O tak! Film jak najbardziej świetny! Po opiniach na forum i znajomych zacząłem się bać, że film jest co najwyżej średni... ale na szczęście go obejrzałem i bardzo mi się spodobał :D Ten fajny klimacik, ciekawa kreacja Johny'ego Deepa, bajkowość..... Jedyny minus jak dla mnie to za krótki film. Za bardzo mnie wciągnął, aby spędzić przy nim tylko 108 min.... żeby jeszcze tak z 30-60 min. potrwał... no i żeby było trochę więcej Kapelusznika :)