Jak wam się podoba piosenka do filmu wykonana przez Avril Lavigne? Wg. mnie jest naprawdę zajebi**a... Ale zdania są bardzo podzielone. A jak wy myślicie?
Jak dla mnie piosenka byłaby fajna gdyby tylko Avril tak się nie darła jak stare prześcieradło xD
Piosenka jest beznadziejna. Całe szczęście że leci dopiero na napisach. No ale wszystko oczywiście wynagradza Danny Elfman i jego genialny Alice's Theme
Mi się nie podoba. Zawsze w filmach Tima B. leciały świetne utwory na napisach, a w wykonaniu D. Elfmana zwłaszcza, a teraz... według mnie bardzo źle. Do klimatu mi totalnie nie pasuje. Od razu wyrywa ze wspaniałego Wonderland po obejrzeniu filmu i wręcz zmusza, żeby szybko wyjść z kina ;)
Jak się komuś podoba to w porządku. Ja wolę się zachwycać fascynującym soundtrackiem Danny'ego, nie tylko "Alice's Theme", choć utwór jest świetny.
A jakie jeszcze utwory z soundtracku są dobre ? Bo ja nie mam jakoś czasu całego przesłuchać i słyszałem tylko Alice's Theme. Mogłabyś podać kilka jakichś świetnych utworów ?
Dla mnie świetny jest cały soundtrack, choć fakt faktem, że jest trochę delikatnych, wolnych utworów. Ale zwłaszcza lubię "Proposal/Down The Hole", wszystkie "Alice Reprise" (wyraźny motyw z "Alice's Theme", a ja najbardziej lubię #3 i #5), "Going To Battle", "Alice And Bayard's Journey" i "Bandersnatched". Te utwory nie są długie :) Sam soundtrack trwa ok. 50 min. Może nie jestem zbyt obiektywna jako wielka fanka Danny'ego Elfmana, ale ścieżka jest naprawdę klimatyczna ;) Zwłaszcza gdy słucha się jej całej bez przerywania z zamkniętymi oczami :D
Muzyka do filmu to przecież utwory skomponowane przez Danny'ego Elfmana i
ta płytka jest cudeńkiem, natomiast produkcja "Almost Alice", gdzie
znajdziemy twórcze wykwity Tokio Hotel czy Avril, byłaby niczym, gdyby nie
wkład chłopaków z Franz Ferdinand. :)
a mi sie podoba, jak wychodzilsym z kumpela z kina to od razu powiedziala mi : fajna piosenka byla na napisach
A tak z ciekawości... zwróciłyście też uwagę na ten tradycyjny soundtrack? :) Interesuję się opiniami o tym nowym dziele D. Elfmana, jako że opinie są bardzo różne.
Mi ten tradycyjny bardzo się podoba. Z przyjemnością go słucham. Tego drugiego nie przesłuchiwałam w całości, więc nie będę komentować. Jeśli juz mowa o muzyce. Wiecie może, co to leci za melodia podczas frigidrygów Kapelusznika?
Wiem tyle, że to piosenka skomponowana przez Elfmana. Ale nie można chyba na razie nigdzie tego posłuchać, podobnie jak dwóch (chyba tylko) utworów z oficjalnej strony "Alice in Wonderland". Aczkolwiek jeden znalazłam na YouTube. Pozostaje czekać, może wkrótce pojawią się te kawałki.
beznadzieja... kiedy na koniec filmu zaczęła lecieć ta piosenka to był wielki *PLASK!*... i cały klimat w mig się ulotnił. jak można było zwalić tak zakończenie -_-'