Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371670
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Jak wam się podoba piosenka do filmu wykonana przez Avril Lavigne? Wg. mnie jest naprawdę zajebi**a... Ale zdania są bardzo podzielone. A jak wy myślicie?

ocenił(a) film na 10
dysney_xd

Mi się jej piosenka nie podoba. :/ Wokal jest straszny...

ocenił(a) film na 6
House_of_Wolves

Podoba mi się. Klimat pasuje.

ocenił(a) film na 8
House_of_Wolves

Jak dla mnie piosenka byłaby fajna gdyby tylko Avril tak się nie darła jak stare prześcieradło xD

ocenił(a) film na 7
dysney_xd

mi się podoba, jak ciary przechodzą znaczy, że jest dobrze :D

ocenił(a) film na 7
klaudi1990

jedno slowo
T-R-A-G-E-D-I-A!

zakrotkizakrotki

kamy

mnie również jakoś nie przypadła do gustu..

ocenił(a) film na 5
loony

Piosenka jest beznadziejna. Całe szczęście że leci dopiero na napisach. No ale wszystko oczywiście wynagradza Danny Elfman i jego genialny Alice's Theme

ocenił(a) film na 9
Joker_27

Mi się nie podoba. Zawsze w filmach Tima B. leciały świetne utwory na napisach, a w wykonaniu D. Elfmana zwłaszcza, a teraz... według mnie bardzo źle. Do klimatu mi totalnie nie pasuje. Od razu wyrywa ze wspaniałego Wonderland po obejrzeniu filmu i wręcz zmusza, żeby szybko wyjść z kina ;)
Jak się komuś podoba to w porządku. Ja wolę się zachwycać fascynującym soundtrackiem Danny'ego, nie tylko "Alice's Theme", choć utwór jest świetny.

ocenił(a) film na 5
catherinevictoire

A jakie jeszcze utwory z soundtracku są dobre ? Bo ja nie mam jakoś czasu całego przesłuchać i słyszałem tylko Alice's Theme. Mogłabyś podać kilka jakichś świetnych utworów ?

ocenił(a) film na 9
Joker_27

Dla mnie świetny jest cały soundtrack, choć fakt faktem, że jest trochę delikatnych, wolnych utworów. Ale zwłaszcza lubię "Proposal/Down The Hole", wszystkie "Alice Reprise" (wyraźny motyw z "Alice's Theme", a ja najbardziej lubię #3 i #5), "Going To Battle", "Alice And Bayard's Journey" i "Bandersnatched". Te utwory nie są długie :) Sam soundtrack trwa ok. 50 min. Może nie jestem zbyt obiektywna jako wielka fanka Danny'ego Elfmana, ale ścieżka jest naprawdę klimatyczna ;) Zwłaszcza gdy słucha się jej całej bez przerywania z zamkniętymi oczami :D

ocenił(a) film na 10
catherinevictoire

Mimo że lubie Avril, to jednak w tej piosence skrzeczy i to strasznie !!!

ocenił(a) film na 5
dysney_xd

Muzyka do filmu to przecież utwory skomponowane przez Danny'ego Elfmana i
ta płytka jest cudeńkiem, natomiast produkcja "Almost Alice", gdzie
znajdziemy twórcze wykwity Tokio Hotel czy Avril, byłaby niczym, gdyby nie
wkład chłopaków z Franz Ferdinand. :)

ohdearolga

a mi sie podoba, jak wychodzilsym z kumpela z kina to od razu powiedziala mi : fajna piosenka byla na napisach

ocenił(a) film na 9
annap601

A tak z ciekawości... zwróciłyście też uwagę na ten tradycyjny soundtrack? :) Interesuję się opiniami o tym nowym dziele D. Elfmana, jako że opinie są bardzo różne.

catherinevictoire

Mi ten tradycyjny bardzo się podoba. Z przyjemnością go słucham. Tego drugiego nie przesłuchiwałam w całości, więc nie będę komentować. Jeśli juz mowa o muzyce. Wiecie może, co to leci za melodia podczas frigidrygów Kapelusznika?

ocenił(a) film na 9
Alice_in_wonderland

Wiem tyle, że to piosenka skomponowana przez Elfmana. Ale nie można chyba na razie nigdzie tego posłuchać, podobnie jak dwóch (chyba tylko) utworów z oficjalnej strony "Alice in Wonderland". Aczkolwiek jeden znalazłam na YouTube. Pozostaje czekać, może wkrótce pojawią się te kawałki.

ocenił(a) film na 7
dysney_xd

Dla mnie niestety muzyka to jedna z najsłabszych rzeczy w tym filmie...

ocenił(a) film na 5
dysney_xd

beznadzieja... kiedy na koniec filmu zaczęła lecieć ta piosenka to był wielki *PLASK!*... i cały klimat w mig się ulotnił. jak można było zwalić tak zakończenie -_-'

Sol

Ja nie wytrzymałam i wyszłam, gdy pojawiły się napisy końcowe.

Ale za to piosenka na początku była bardzo nastrojowa :)