Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371670
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Zakończenie.

ocenił(a) film na 9

Własnie skończyłam oglądać ten film i mam pytanie. Czy ona tak po prostu opuściła Kraine Czarów? Myślałam, że po odrzuceniu zaręczyn od razu tam powróci...

TheTusiax

Może powróciła tylko tego już nie pokazali... ,a tak serio to mam nadzieję że będzie 2 część i wszystko się wyjaśni :)

Sasza_5

Ja jestem prawie pewna, że ona w tych Chinach spotka Kapelusznika! Na jej miejscu w ogóle bym się z tej krainy czarów nie ruszała, ale dobra. ;]

SusanSt_

A może będzie tak, że w Chinach spotka osobę przypominającą Kapelusznika (oczywiście w tej roli Johnny) tylko wyglądem przypominającego bardziej zwykłego mieszkańca ziemi owych czasów, ale takiego który swoim charakterem będzie równie szalony co Kapelusznik z Krainy Czarów ;)

ocenił(a) film na 7
TheTusiax

nie wiem czy ten film jest odzwierciedleniem książki, której i tak nie czytałem, więc to nie ma znaczenia. Z filmu można wydedykować, że Alicja w dzieciństwie trafiła do krainy czarów, teraz znowu i być może trafi tam jeszcze kiedyś w następnej części, jeśli taka powstanie. Może nawet pozostanie w tej krainie, ale w tej części zdecydowanie w krainie czarów przeżyła tylko podobną do tej z dzieciństwa przygodę i wróciła do normalnego świata-mądrzejsza i bardziej doświadczona.

ocenił(a) film na 7
sibro

Ten pomysł z osobą przypominającą Kapelusznika jest niezły,ale Alicja MUSI przecież wrócić ponownie do Antydii właśnie ze względu na hattera!(on ją kochał,a ta małpa go zostawiła!;)

PS w ang.wersji: WONDERland ->prawdziwa nazwa:UNDERland (...land=...land)
w polskiej: Kraina Czarów ->prawdziwa nazwa:Antydia (no i co to ma ze sobą wspólnego?)

ocenił(a) film na 9
shika9

heh dzięki ;) no faktycznie, pomysł z kimś przypominającym Kapelusznika ciekawy ciekawy, ale Kapelusznik jest tylko jeden i rzeczywiście byłoby go szkoda...

TheTusiax

Hmm.. ale taki Kapelusznik spacerujący po ulicach Chin, z tymi swoimi zielono-żółtymi oczami i super fryzurą. To byłoby ciekawe;]