Alicja w Krainie Czarów

Alice in Wonderland
2010
7,1 372 tys. ocen
7,1 10 1 371656
5,6 51 krytyków
Alicja w Krainie Czarów
powrót do forum filmu Alicja w Krainie Czarów

Alicję uczyniłabym chamską i pyskatą 16 latką,która lubi zajrzeć do kieliszka,naubliżać
innym ludziom.Robi sobie podłe żarty z Kapelusznika i królika.A na zakończenie filmu
wszyscy z uśmiechem ją żegnają.
Jasne-to niewiele miałby wspólnego z baśnią,ale dałabym więcej czarnego humoru
i mrocznego klimatu.

ulisseska1989

Hm racja, koncepcja do d... ja po Timie Burtonie spodziewałam się czegoś innego. Dla mnie, jak na Burtona zbyt oklepana koncepcja. Myślałam, że to będzie inne spojrzenie na tą książkę, bo w gruncie rzeczy jest ona pełna filozoficznych przemyśleń i mrocznych, trochę przerażających wątków. Niesamowitość książki "Alicji w krainie czarów" polega na tym, że dzieci z zainteresowaniem śledzą przygody Alicji i nie dopatrują się poważniejszym wątkom, nie zauważają ich. Dorośli mogą bawić się tą książka i szukać w niej głebszego sensu, trochę pomarzyć. Myślałam, Ze Burtonowi uda się to przedstawić. Wydawało mi się, żę zrobił go na podstawie poprzednich ekranizacji. Jest to jedna z moich ulubionych książek, szczerze się zawiodłam, choć nie powiem że film był zły. Był ok, więcej niż 6 nie dam. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
bromc

Zgadzam się z ulisseska,chodź ja bym wplotła jeszcze romas Alicji z Kapelusznikiem...film powinien być mroczny jak np.Sweeney Todd...dodało by to charakteru temu filmowi...jak dla mnie Tim Burton zrobił trochę za słodki film

ocenił(a) film na 10
ulesia03

Może troszkę za mało mroczny, ale ja bym nie dodawała romansu Alicji z Kapelusznikiem. To by było żenujące, na mój gust.

ulisseska1989

Tak,podoba mi się pomysł Ulisseski co do głównej bohaterki.Taka mała zołza byłaby bardzo zabawna.No film był za słodki,więcej ciemnego klimatu i mocnego czarnego humoru...

ocenił(a) film na 6
ValkyriaQueen

Nie moge się doczekać film,który ma być wersją Śpiącej Królewny od strony Złego Czarownicy (to będzie coś)...niestety odowłano aktorską wersję Królewny Śnieżki (która miała być mroczna)....mam nadzieję że chodź pierwszy film będzie na poziomie...