Jeśli chodzi o scenariusz i całą historię to banalna i kimnęłam w jednym
momencie, ale nie ukrywam, że decyzję o tym by pójść do kina podjęłam nie
ze względu na historię, a z uwagi na to, że film jest w 3D... To oczekiwane
3D okazało się również słabe. nie polecam!
to tylko bajka, czego oczekiwałas? co do 3D, na avatarze tez byłam w 3d- szkoda kasy na to.
Nie wydaje mi się aby określenie "to tylko bajka" pasowało w jakikolwiek sposób do tego filmu..
Z drugiej strony Burton bardzo spłycił przesłanie książki, jedyne co zauważyłam i odczytałam w przesłaniu to to że młodzież boi się dorosłości.. Myślę że Burton jednak postawił na obraz, swoista uczta dla oczu, to na pewno mu się udało (mimo tych okropnych okularów to akurat stwierdzić mogę), chociaż jak dla mnie szkoda że przesłanie nie było głębsze, zabrakło mi tego niestety...
Jeden z najgorszych filmów jakie widziałem =(((.
Fabuła jest tak idiotyczna, że lepszą bym wystukał na bembenkach...
Wątpliwe istnienie efektów 3D sprawia że żałuje każdej spędzonej sekundy w kinie.
Film wzbudza moją odrazę na samą myśl o 3D...
Nie polecam nikomu!
Film był hmm dobry, nie byl arcydzielem ani jakąś szmira, byl na poziomie.Plastycznie wysmakowany i dopracowany, 3D też, chociaż pochodziło z konwersji a nie jak Avatar, który był kręcony 3D.Tylko jedno mi sie nie podobało dlatego 7/10 i nie do ulubionych ;) A mianowicie, to był film bardziej Disney'owski a nie Burton'owski.Był przesłodzony :) Pozdrawiam.