PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836}
7,6 524 tys. ocen
7,6 10 1 524432
8,2 93 krytyków
American Beauty
powrót do forum filmu American Beauty

może ktoś oglądał pay it forward (podaj dalej) ? kompozytor wykorzystał tam identyczną muzykę co w AB, porażka.

ocenił(a) film na 10
rpd0

To żart tak? Zobacz, który film powstał pierwszy ( rozumiem, że zarzucasz Newmanowi, że jego muzyka do AB nie jest świetna ). Jeżeli to zarzut odnośnie Pay it Forward to chyba nie odpowiednie miejsce.

ocenił(a) film na 10
Wojt4s

nieodpowiednie*

ocenił(a) film na 8
Wojt4s

Nie znam filmu, o ktorym mowi autor postu, ale moim zdaniem muzyka Newmana jest wyjatkowa i stanowi jeden z najwazniejszych filarow wspanialosci tego filmu. Newman sprawił, że film Mendesa jest jeszcze bardziej niepowtarzalny. Podobnie było w Drodze do zatracenia, z soundtrackow, ktore znam, mysle ze to najwieksze dzielo Newmana.

ocenił(a) film na 10
q_ba87

W takim razie polecam Ci przesłuchać jeszcze muzykę z "Zaklinacza koni" ( Horse Whisperer )

ocenił(a) film na 8
Wojt4s

Mam ten soundtrack, podoba mi się, ale uważam, że Road to Perdition lepsza. Cóż, kwestia gustu. O nim się teoretycznie nie dyskutuje.

ocenił(a) film na 10
q_ba87

Zatem mi nie pozostaje nic innego jak zapoznać się z muzyką do Road to Perdition ( ale najpierw film muszę zdobyć ) ;]

Wojt4s

tylko pamietaj Że piractwo jest zabronione!! [więc nie zdobyć a kupić oryginalny film za oryginalne pieniądze!!!]

ocenił(a) film na 10
rpd0

Dziękuję za przestrogę.

Wojt4s

nie ma za co, mam nadzieje że jej nie zlekceważysz

ocenił(a) film na 10
rpd0

Hahahahahaha nie no teraz to już spadłem z krzesła ( K.O. ) :D Dzięki za poprawę nastroju.

rpd0

właśnie miałam wrażenie, że znam tą muzykę..

ocenił(a) film na 9
rpd0

Przez cały film wydawało mi się, że ten soundtrack tu nie pasuje, bo przecież wykorzystano go w zupełnie innym filmie! Co prawda nowszym, ale w moim przypadku muzyka zakotwiczona z nim - "Gdzie jest Nemo".