Dwie pierwsze cząści należą do jednych z moich ulubionych filmów grozy, Amityville 3 jest już zdecydowanie gorszą kontynuacją. Historia w Horror Amityvillei i Amityville II: Opętanie jest oparta na faktak natomiast od trzeciej części fabuła jest całkowicie fikcyjna. Efekty w Amitywile III były robione z naciskiem na 3D, oglądałem film w dwówymiarze i momentami te efekty mnie wręcz drażniły. Fabuła nie jest wysokich lotów i zdecydowanie za mało jest momentów grozy w filmie. Ciekawa obsada. Generalnie jest to przeciętna część zobaczymy jak dalej będzie.
"Efekty w Amitywile III były robione z naciskiem na 3D, oglądałem film w dwówymiarze". W roku w którym wyświetlano ten film twoi starzy okładali się łopatkami w piaskownicy
najgorszy film jaki ogladalem, po JASKINII ktorej glupota nawet to nie przebilo. niestety potwierdza sie regula ze filmy 3D robione sa tylko dla efektow. taki sam zawod jak na Krwawych Walentynkach 3D, Szczekach 3D, Oszukac przeznaczenie 3D... malo strachu wiecej gadania i naciagania, tragedia 1/10.