5,0 2,4 tys. ocen
5,0 10 1 2374
Anatomia upadku
powrót do forum filmu Anatomia upadku

Nasze państwo na kolanach... Sposób prowadzenia śledztwa, kłamstwa prokuratorów, ironiczne zbywanie dziennikarzy przez szefa polskiego rządu...

Z drugiej strony wypowiedzi ekspertów, analizy, świadkowie - wszystko rzeczowo rozbijające w puch "oficjalną" wersję millerowsko-anodinowską.

Ci z kolei nawet nie fatygują się, by próbować odpowiadać. Bo odpowiedzieć się nie da. Im wystarczy lemingowe ujadanie, szczekanie o oszołomach i "ile jeszcze o tym smolensku"...

Tylko nie dziwcie się potem fotoradarom, upadku słuzby zdrowia, podatkom, kłamstwom i niespełnionym obietnicom polityków... Zaczęło się w Smoleńsku. Przejdzie wszystko.

Państwo polskie? Jakie Państwo?

marcintomala22

Pełna zgoda.
http://recenzjeromeusa.wordpress.com/2013/01/25/anatomia-upadku-czyli-dlaczego-t o-wciaz-powinna-byc-nasza-sprawa/

ocenił(a) film na 10
Maximus_18

Dla tych, którzy nie chcieliby obejrzeć, polecić:

http://www.youtube.com/watch?v=oyPrYygsum8

ocenił(a) film na 6
marcintomala22

Nie obchodzi mnie czy to był zamach czy poprostu bład pilotów, albo czy wina lezy po obu stronach. Uważam, ze Polska ma wazniejsze problemu. Tutaj sie opisuje filmy a film troche banalie zrobiony

ocenił(a) film na 10
minek93

Jakie mamy ważniejsze problemy?

ocenił(a) film na 1
marcintomala22

np., czy Doda zmniejszyła cycki!?

ocenił(a) film na 10
dominiorek

I ty piszesz o trollowaniu... Gratuluję raz jeszcze rodzinie i znajomym, zazdroszczę szczerze.

ocenił(a) film na 1
marcintomala22

A dziękuję, dziękuję...

To wiesz już, co z tą brzozą, której nigdy nie było, ale widzieliśmy w filmie z którego wynikało, że samolot nie mógł złamać brzozy, bo leciał wyżej, chociaż świadek twierdził, że widział jak uderzył w brzozę...? Z tego tematu też znikniesz, czy zaczniesz nowy temat?

ocenił(a) film na 6
marcintomala22

bezrobocie np.

ocenił(a) film na 10
minek93

Czyli wg Ciebie rozmowa o Smoleńsku sprawia, że bezrobocie rośnie, tak? Czy może gdybyśmy całkowicie o sprawie Smoleńska zapomnieli to ludzie zaczęliby znajdować pracę? Rozwiń myśl proszę, jestem zaintrygowany.

ocenił(a) film na 1
marcintomala22

Dobry pomysł! Zapomnijmy o Smoleńsku, tak myślę na rok. Zobaczymy jak będzie później! Dopóki nie sprawdzimy, nigdy się nie dowiemy, prawda?

ocenił(a) film na 6
marcintomala22

Zamiast wydawac pieniadze na "szukanie prawdy" moznaby je wydac na szlachetniejszy cel. Dlaczego rodziny ofiar z tej katastrofy dostali wiecej pieniedzy niż rodziny ofiar innych katastrof?
Jak juz wspomniałem w jakims komentarzu : co roku 15 tysięcy polaków znika a tym juz nie trzeba sie interesowac bo ich nazwiska nie sa slynne.
No ale niech bedzie, ze film mówi prawde i Rosja zorganizowala ten zamach to wiesz jakie to by miala dla nas konsekwencje? Gdyby chociaż kilka wazniejszych państw ujawniło swoje tajemice to juz nad naszymi głowami latałyby rakiety.

ocenił(a) film na 1
minek93

Ale nie płaczmy bo...
Nie o to chodzi by złowić króliczka
Ale by gonić go...

Smoleńsk jest jak ten króliczek. Kaczyńskiemu i Maciorewiczowi nie chodzi o prawdę, ale by ciągle mówić o tym, podkreślać nieudolność Tuska i jego ekipy, szukać wszędzie sensacji, wskazywać zdrajców i podgrzewać atmosferę... Myślą, że w ten sposób przejmą władzę...

W ostatnim czasie, nie po raz pierwszy zresztą, przeszli samych siebie w głoszeniu absurdalnych tez. Ogłosili mianowicie, że "pancerna brzoza" nigdy nie istniała, bo dotarli do rosyjskich (sic!) dokumentów, w których nie ma o niej ani słowa...

ocenił(a) film na 10
minek93

Poszukaj sobie informacje o odszkodowaniach dla rodzin ofiar wypadków lotniczych. Ciesz się, że to nie amerykańskie sądy decydują tutaj o odszkodowaniach, bo państwo polskie by się nie wypłaciło.

Argument próbujący porównywać Smoleńsk z wypadkami samochodowymi uważam za płytki i groteskowy. Zastanów się, dlaczego.

Argument o wojnie... No proszę Cię, banialuki. Jaki zamach, jaka Rosja, jakie rakiety? Naprawdę niezłą robotę propaganda wykonała, Wy tutaj mówicie o sekcie smolenskiej...

ocenił(a) film na 6
marcintomala22

bardziej miałem na mysli ofiary z Katowic ale skoro zaczales o samochodach to niech bedzie. Dlaczego zycie pasażerów samochodu badz autokaru albo pociagu skoro mówimi o wypadkach komunikacyjnych jest mniej wazne od ludzi ktorzy lecieli tupolewem?

ocenił(a) film na 10
minek93

Dlaczego uważasz, że śmierć tych ludzi jest mniej ważna? Odpowiem jeszcze przewrotniej - wiesz, że na każdej ofierze takiego wypadku w Polsce przeprowadza się sekcję zwłok? Dlaczego ofiary katastrofy smoleńskiej zostały potraktowane gorzej, inaczej?

Czy potrafisz podać przypadki wypadków samochodowych, których ciała ich rodziny musieli chować więcej niż raz, ba, którzy nie mogli otwierać trumien, którzy nie chowali swoich bliskich? Dlaczego, pytam z pełną powagą, rodziny ofiar tupolewa zostali potraktowani gorzej?

Dlaczego, wobec tych, którzy domagają się pelnego wyjaśnienia tej tragedii, wskazują na wszelkie niedociągnięcia śledztwa, kłamstwa, nieudolność władz, prowadzi się pełną jadu i nienawiści kampanię? Czym zawinili?

Proszę, podaj mi także przykład wypadku autokaru, w którym jednocześnie ginie 96 przedstawicieli najwyższych władz państwowych (w jakimkolwiek kraju), a społeczeństwo zastanawia się, po kiego ta afera? Stało się, było, żyjmy dalej.

Życie naprawdę jest takie proste? Sprawa naprawdę jest taka banalna? Pamiętaj proszę, nikt nie definiuje wartości życia, nie kategoryzuje... Zauważ - całe zło dzisiejszej sytuacji nie bierze się, jak starają się wam wmówić, od Jarka czy Macierewicza. To polski rząd przegrał tę sprawę na całej linii. Przegrywa nadal.

Dlaczego tak zaciekle broni się kogoś, kto zawiódł w tak poważnej sprawie? Myślicie, że ta sama osoba będzie w stanie walczyć o polskie interesy gospodarcze?

ocenił(a) film na 1
marcintomala22

To wiesz już, co z tą brzozą, której nigdy nie było, ale widzieliśmy w filmie z którego wynikało, że samolot nie mógł złamać brzozy, bo leciał wyżej, chociaż świadek twierdził inaczej?

ocenił(a) film na 6
marcintomala22

Dlaczego uważasz, że śmierć tych ludzi jest mniej ważna?" własnie dlatego , że rodziy dostaly ogromne odszkodowania, ciagle sie o tym mówi, jednak nikt nie porusza nieba i ziemi gdy jakas dziewczyna zostanie porwana do burdelu, nikt nie wie o tych "cichych" bohaterach a w sądzie i tak wygra zawsze ten bogatszy. I własnie takie sprawy mnie interesuja takie ktore moga mnie dotknac. Bardzo mi przykro, ze zdarzyła sie ta katastrofa jednak nic im zycia nie wróci.

Żeby było jasne; widze duze zaniedbania polskich władz i uwazam ze Polski rzad nie poradził sobie z ta tragedia. Jednak lepiej merytorycznie dochodzic do faktów a ie robic takie pseudodokumenty i krzyczec o zamachu.
Uważam, ze wine za tragedie ponoszą obie strony przez zaiedbania jakim bylo slabe przygotowanie lotniska jak również zla decyzja pilotów. Mysle ze to główne powody tej katastrofy, a do tego dochodzą jakieś pośrednie przyczyny. I to mi wystarczy, wiecej nie potrzebuje, a jeśli to byl zamach (czego nie odrzucam) to wole o tym nie wiedziec.
PIS niestety duzo namieszał niestety. Zamiast mówic jezykiem pokoju to Jarek z Macierewiczem rozpetali piekiełko...

A film naprawde kiepski, bardzo kiepski...

ocenił(a) film na 1
marcintomala22

Te odszkodowania są chyba jednak bardzo wysokie, skoro niektórzy boją się je utracić. Co zrobiła M. Kaczyńska gdy powiedziano jej, że skoro uważa iż to był zamach, to powinna oddać pieniądze z odszkodowania, bo polisa nie przewidywała śmierci w wyniku zamachu?
Przestała szczekać o zamachu...

ocenił(a) film na 10
dominiorek

Wyszło szydło z worka.

Prezentujesz jeszcze bardziej żenujący poziom, niż pseudoujadacze, w końcu przestałeś się z tym kryć... Poczytaj może, kto i jak przepraszał za słowa Halickiego.

Żenuła.

ocenił(a) film na 1
marcintomala22

Ale to prawda! A prawda bywa bolesna...
Jak Szejnfeld (czy to polskie nazwisko?) przepraszał za Halickiego, to może przeprosić też za mnie...
Ale ja skruchy nie okażę, bo niby dlaczego? Albo był zamach, albo niech oddaje pieniądze...

PS: na takie tematy, to ty szybciutko odpisujesz, a jak pytanie konkretne, to milczysz! Co z tą brzozą, której nie było...

ocenił(a) film na 2
dominiorek

Od niego nie dostaniesz odpowiedzi no, chyba że taką:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qa3KvvJhmbk