Antychryst

Antichrist
2009
5,7 64 tys. ocen
5,7 10 1 63784
6,5 35 krytyków
Antychryst
powrót do forum filmu Antychryst

5/10

ocenił(a) film na 5

Mnie osobiście film nie zachwycił. Ta cała jego symbolika, ukryte przekazy, natura, zło, brutalne sceny. Wszystko to jak dla mnie pozbawione było klimatu. Można o każdej scenie dyskutować, omawiać ją, interpretować w dwojaki sposób ale czy warto, czy to jest przedstwione ciekawie? Ja osobiście momentami się nudziłem, jakoś film mnie nie przekonał. jest to "ciężki" obraz i trudny do interpretacji. Ale patrząc z perspektywy filmu, jako rozrywki czy to jest dobre kino. Prolog i epilog są zrealizowane świetnie. Genialna muzyka z równie genialnymi zdjęciami. Zdjecia w filmie ogólnie są bardzo dobre muzyki, niestety, zawiele nie ma. Brakowało mi jakiegoś napięcia, emocji. Film ogląda się z mózgiem ustawionym na 120% wydajności by nie przegapić jakiegoś elementu, symbolu a i tak cięzko wszystko wyłapać. Na pewno pozostanie długo w pamięci i to jest ogromny plus tego filmu. Film dla wybranej części publiczności i wydaję mi się że tej mniejszej.

PS
To zła kobieta była ;)

PS 2
Pozdrawiam pierwszą osobę która mnie zbluzga ;)

ocenił(a) film na 7
Mikel82

Ja Cię niestety nie zbluzgam ale mimo to czuję się również pozdrowiona :)
Powiem więcej, w większości zgadzam się z tym co napisałeś, najmniej może z tym pozbawieniem klimatu, bo czego jak czego, ale klimatu tu dla mnie nie brakło :)
Z tym napięciem to fakt, ja je co prawda odczuwałam, ale raczej w związku z tym, że naczytałam się jakie to obrzydliwe sceny film zawiera i w napięciu (i z obawą) czekałam na ich nadejście :)
I przyznam że momentami również się nudziłam, a wręcz przysypiałam (ale tu powodem może być równie dobrze kac :)))
Pod resztą Twej wypowiedzi podpisuję się czym tam mam, z tym że ja dałam 7/10. Dziwny film, na pewno o nim nie zapomnę, a to już bardzo dużo.