Antychryst

Antichrist
2009
5,7 64 tys. ocen
5,7 10 1 63786
6,5 35 krytyków
Antychryst
powrót do forum filmu Antychryst

... ale to nie kino dla mnie.Arcydziełem bym go nie nazwała, ale gniotem też nie mimo że jest za ciężki dla mnie. plus za pomysł jedynie na dwójkę aktorów ;) być może, gdy wrócę do niego za kilka tygodni / miesięcy bardziej się przekonam.

setepka88

witam w klubie, film również nie dla mnie. Podczas oglądanie nieraz się nudziłam rozmawiałam z przyjaciółmi i zgadywałam zakończenie. Mimo iże nie wywarł on na mnie tuż po obejrzeniu jakiegoś wpływu, nie czułam nic, śmiałam się na zakończenie i utwierdziłam się w przekonaniu, że Lars von Trier musi mieć strasznie "wybujałą" psychikę. Nie byłam nawet przerażona. Jednak skutek oglądania filmu odbił się na mnie dopiero po dwóch dniach a dokładnie podczas snu. Na samą myśl o moim dream ma ciarki na skórze, nie lubię się budzić z płaczem i przerażeniem w oczach. Jak widać myślałam że film nie wywarł na mnie żadnego wpływu a jednak gdzieś tam w zakamarkach mojej głowy znalazł się punkt, element na który miał on wielki wpływ. Więc na razie dam sobie spokój z psychologicznymi filmami, trzeba odpocząć i nie mam zamiaru powracać do tego filmu.