Antychryst

Antichrist
2009
5,7 64 tys. ocen
5,7 10 1 63784
6,5 35 krytyków
Antychryst
powrót do forum filmu Antychryst

Może i film miał jakiś 'ukryty' sens, i drugie dno którego nie każdy dostrzeże ale dla mnie był nudny i spędzenie nad nim 1,5h to strata czasu. Horror ma wzbudzić w widzu strach i pewnego rodzaju niepokój itd.? To chyba prawda której nie trzeba kwestionować.. Natomiast ten film, albo nie jest Horrorem albo poprostu jest słaby.. Naprawde wrażenie zrobiły na mnie 3 horrory, kiedy naprawde miałem stracha i potem zostały mi w pamięci mianowicie :
1. Blair witch project - chyba kazdy kto ogladał wie o co chodzi ;)
2. Rec
3. Egzorcyzmy Emily Rose
(dodam oczywiśćie że do obejrzenia każdego Horroru tworze sobie warunki odpowiednie)

Podsumowując, film dla mnie słaby i tyle. Poza tym nie mam jakoś przekonania do Wiliama Defoe wszystkie filmy z nim w roli głównej jakoś nie przypadły mi do gustu, np. Wizja Mordercy - totalna klapa i nuda.

To tyle, mile widziane jakieś odp na to co napisałem. Pozdro

ocenił(a) film na 7
Piotrek_Flash

Myślę, że Twój błąd polega na tym, iż podszedłeś do tego filmu jako typowego horroru. Nie ma też sensu porównywanie "Antychrysta" do filmów, które wymieniłeś. Nie jest rolą tego obrazu straszenie, ale właśnie to, co zauważyłeś szukanie "jakiegoś ukrytego sensu". To po prostu jest inna kategoria filmu.

użytkownik usunięty
n99

Wydaje mi się, że twórca tematu nie chciał porównywać tutaj tych horrorów z "Antychrystem" tylko podał przykłady dreszczowców, które na nim zrobiły wrażenie. Co do podejścia do filmu- jakbym do niego nie podeszła- wrażenie takie same- mam podobne zdanie do kolegi na górze. Spodziewałam się czegoś innego