7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187771
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

Film cały czas trzyma w napięciu, mimo, że od pewnego momentu można łatwo przewidzieć zakończenie. Dużo realistycznych, krwawych scen, które niektórym mogą sie wydać niesmaczne, ale dzięki nim dotarło do mnie, że te wszystkie barbarzyńskie rytuały naprawdę miały miejsce! Tak na marginesie...ciekawe czy są jeszcze tacy mężczyźni, którzy dla miłości zrobiliby naprawdę WSZYSTKO(!). Moim zdaniem film idealnie pokazuje jak bardzo postęp cywilizacyjny doprowadził do odwrócenia hierarchii ideałow...ehh. Gorąco polecam!!!

ocenił(a) film na 7
goscyna

He he miałam takie same odczucia: gdzie te chłopy??? No i po filmie zmienił mi się ideał faceta - Łapa Jagułara to jest to czego szukam :))

Agucha

Pomyślałam dokładnie o tym samym... :) Gdzie są mężczyźni gotowi poświęcić życie w imię ratowania rodziny? Albo gdzie są mężczyźni gotowi wznieść ię ponad swoje partykularne interesy w imię dobra innych? Urodziłyśmy się za późno, trzeba było przyjść na świat kilkaset lat wcześniej... ;P

ewczos

ehh.. a gdzie te kobiety.. takie niewinne i "czyste" :PP

ocenił(a) film na 10
grzesieksw

kobiety niewinne i czyste są już zajęte przez panów ;P żeby tylko ci panowie wykazali się jak najlepiej ;] a nie jakieś lowelasy ;)

cameron88

Zgadzam sie z Wami-film trzymajacy w napieciu.....
Fajnie,ze pojawily sie nowe twarze to nadalo troszke realizmu oraz przyznac musze,ze aktorzy zostali fantastycznie "przydzieleni" do swych rol.
POZDRAWIAM:))))

ocenił(a) film na 10
Pistacia

Dziewczyny chcecie takich facetów kochajacych jak Łapa Jaguara ??? To po prostu dajcie im tyle powodów , aby tak mogli was traktować , a nie wiecznie wybrzydzać i szukać niewiadomo kogo. Takich facetów jak Łapa jest na pęczki tylko dla kogo oni się mają starać ??? Często niewarto !!!!! Zatem proszę Was także o wyrozumiałość i o pracę nad sobą , a nie wieczne skamlanie : AH , OH , GDZIE TE CHŁOPY ??? Odpowiadam , WSZĘDZIE !!!! :)

Jan_Baptysta

Ach ja nie narzekalam:P Pewnie,ze sa tylko trzeba dobrze poszukac (i mam tu na mysli panie jak i panow)
Ale milo bylo popatrzec jak wytrwale walczyl o swoje Zlotko bo w koncu obiecal....
A w dzisiejszych czasach kochani panowie okazuja milosc swym paniom w troszke inny sposob bo przeciez sa troszke inne "zyciowe" okolicznosci....
A co do:"dla kogo oni się mają starać???Często niewarto!"-istnieja jeszce fajne babki:P

ocenił(a) film na 10
Pistacia

jak i fajni faceci :) i oto mi po prostu chodziło.

Jan_Baptysta

nie watpie w to,ze tacy chodza jeszcze po naszym globie:P

ocenił(a) film na 7
Pistacia

Mam nadzieję,że nie tylko po lasach Amazonii ;)

Agucha

Nie,mozna jeszcze spotkac ich chodzacych po ulicach naszych miast;))

ocenił(a) film na 9
Pistacia

Szkoda, że juz nie w takich strojach :D:D

ocenił(a) film na 7
goscyna

He he he właśnie sobie wyobraziłam jakby wyglądała Warszawa jakby faceci chodzili w takich nadupnikach ;) Obawiam się, że nie byłoby to apetyczne ;))

Agucha

Hmmmm,pamietajcie,ze my tez mialybysmy zapewne podobny stroj jak panie w filmie...hmmm:P