Jeśli ktoś twierdzi, że Apocalypto , to film o przemocy, brutalny i krwawy tylko ( co słyszę naookoło od ludzi, którzy nawet tej historii nie widzieli na wielkim ekranie), to z całą odpowiedzialnością stwierdzam ,że są albo Żydami( którzy to juz wydali wyrok na M. Gibsona - wiadomo za co i będą szli w zaparte na niego do końca świata, jak nie dłużej), albo po prostu nie widzą nic, a co najwyżej czubek własnego nosa i uważają się za znafffffców i krytyków filmoffffych.
Do tych, którzy wyrabiacie sobie zdanie, pogląd i opinie na podstawie wrednych skrybów a nie staracie się odkryć prawdy o istnieniu, egzystencji i prawdziwych wartościach , które są ukryte głeboko w nas samych, a o których nie chcecie wogóle wiedzieć, albo po prostu nie przyznajecie się do nich , bo przecież tak jest wygodniej - "JESTEŚCIE SKRAJNYM ODŁAMEM OBECNEJ CYWILIZACJI, KTÓRĄ TO CECHUJĄ POSTAWY I OSĄDY O OTACZAJĄCEJ NAS RZECZYWISTOŚCI TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PODSTAWIE KONSUMPCYJNO-KONFORMISTYCZNEJ MAŁOSTKOWOŚCI WASZEGO ja.
P.S. pozdrowienia dla tych , którzy jeszcze myślą
P.S. jeśli ktos nie zrozumiał tekstu, niech przeczyta jeszcze raz powolutku, dokładnie , nie za szybko tak ,żeby komórek nie zabolało
P.S. nie jestem antysemitą
P.S. jeśli kogos uraziłem , to chciałbym przeprosić, tyle tylko ,że nie to było moja intencją
P.S. jeśli chcesz podyskutować proszę Cię nie pisz do mnie głupot, bo nawet nie odpiszę
P.S. SAYO...NARA
Najpierw wytłumacz mi przyjacielu co to jest prawda? Potem pokaż mi prawde o istnieniu. Potem ukaz ja w dziele Gibsona. A potem filozofuj. Ja Ci pomnik juz wystawie
Widzisz, żadna filozofia - to raczej Ty jesteś w kropce - szukaj dalej.
A z tymi pomnikami daruj sobie chłopaku...
Ukaż mi tę drogę do zrozumienia prawdy o istnieniu. Ukaż mi, ukaż swiatu. Niech wszyscy poczujemy jak przenika nas wielka, wrecz metafizyczna glebia. A jezeli myle sie i szukam tego w sprawach gornolotnych, a powinienem gdzie indziej - popraw mnie. Sprzedaj swoj eliksir zycia, ten kamien filozoficzny, ktorym nie chcesz sie z nami podzielic. Poczekam
Historia ze świstakami , to była już wiele wiele razy , jesli chcesz ironizować , to daruj sobie, a jeśli Cię nurtuje chęć poznawania życia i jakiegos tam kamyka , to kup Pan "cegłę".
A jeżeli masz coś do powiedzenia o tym własnie filmie
dobrego lub złego, to wal , to wtedy moze będzie cos knstruktywnego - i nie będziesz ganiał po jakichś "górnolotnych" płaszczyznach.
pzdr
Nie zasłaniaj się i odpowiedz na moje wczesniejsze pytania. Napisalem juz cos o tym filmie - przeczytaj temat "Braveheart 3" - powstal dzisiaj. Na razie nie widze zadnej konstrukcji w tym co piszesz. Jest z Tobą trochę tak jak z filmem Gibsona. Na początku cytat Duranta o upadku cywilizacji a potem nijak nie mogę go dopasować do akcji filmu. Ale jest nadzieja. Zywi jej nie tracą. Pozdrawiam rowniez
ave cube!
Pierwsza część postu jak najbardziej poprawna. Jeżeli pozwolisz nieco zmodyfikuję twoich "znafffffców" na "znafffcuf" ( sam przyznasz że brzmi lepiej;)) Zatem tacy znafffcy patrzą jedynie przez pryzmat przeróżnych autorytetów danej dziedziny. Tak jak napisałem to w swoim poście czarny public relations nieco "przyciemnił" pryzmat przez który postrzega się nowy film Gibsona. Ale to ich strata. Oglądając ten film bez takiego bagażu czerpałem z niego mnóstwo przyjemności, ci którzy wzięli sobie do serduszek i zasymilowali w swoich główkach prawdy typu: krwiożerczy Mel, antysemita, krypto mason, sadystyczny psychol etc. zapewne zostali jej pozbawieni.
Odnosząc się jednak do drugiego akapitu twojego postu to... troszkę się zagalopowałeś. Napisałeś: "nie staracie się odkryć prawdy o istnieniu, egzystencji i prawdziwych wartościach , które są ukryte głęboko w nas samych..." i dalej "..NA PODSTAWIE KONSUMPCYJNO-KONFORMISTYCZNEJ MAŁOSTKOWOŚCI WASZEGO ja" Czytałem to 101 razy i nic z tego nie rozumiem, i nie sądzę abym odkrył tu jakąś głębię. Poza tym węszę w twoim cytacie silny wpływ Łysiakowych bakcyli(popraw mnie jeżeli się mylę) a wnoszę to po specyficznej nomenklaturze fanów wspomnianego autora.
Nie mniej na pohybel ignorantom, niech żyje MEL Wielki Sobieski ;)