7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187783
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

Kocham kino- każde dobre w swoim gatunku ale Apocalypto jak dla mnie jest zbyt dosłowne. Po Pasji jest to kolejny film, który dobrze spełnił swoją rolę- jest szokujący w swej drastyczności i wszyscy będą o nim mówić. Niestety w kinie nie siedziałam z przyjemnością.

ocenił(a) film na 5
Zelli_Wabar

ojejku
To poogladaj sobie jakies durne komedyjki. Oprocz drastycznosci ktora rzeczywiscie towarzyszyla tamtym czasom jest w tym filmie wiele subtelnosci, scen symbolicznych , bez slow. nie uwazam zeby Gibson chcial szokowac brutalnoscia. Pokazuje swiat taki jaki pewnie byl.

ocenił(a) film na 10
Zelli_Wabar

przepraszam cię, ale dałaś się wciągnąć w bezsensowny front wrażliwców. najczęściej słyszy się opinie, że film nienajgorszy ale...ale niezwykle brutalny, "Mel po rak kolejny szokuje brutalnością" itp. Naprawdę trudno polemizować z taką linią argumentacji. Film jest o walce o przetrwanie więc z definicji nie może być uładzony, nijaki. Poza tym mam wrażenie, że ludzie celowo poszli na ten film tylko po to by sobie potem ponarzekać jaki to on znów krwawy i ochydny. Tym bardziej, że każdy kto chciał mógł się dowiedzieć wcześniej co nieco o filmie. dlatego też późniejsze święte oburzenie jest dość śmieszne.