7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187783
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

Uwaga!
Ponieważ premiera tego obelżywego i obraźliwego dla Polaków filmu ma odbyć się już 29 grudnia..... Wzywam wszystkich prawdziwych Polaków i katolików do zrywania plakatów reklamujących ten film....!

Precz z pogaństwem na ziemiach Polskich.....!

użytkownik usunięty
Ortalion

A niby dlaczego ten film obraż polaków bo ja jestem polakiem i na dodatek katolikiem i nie czuje sie obrażony

Ortalion

rozumiem że to prowokacja.... ale wyjątkowo głupia; dodatkowo nawołujaca do czynów zakzanych...

użytkownik usunięty
kresyda

Jaka prowokacja ?? niech ktoś mi powie o co chodzi

ocenił(a) film na 8

O to chodzi, że Ortalion'owi "nie podobał się" poprzedni film Gibsona "Pasja" gdyż był według niektórych antyżydowski, ponieważ pokazywał jak żydzi postąpili z Jezusem i teraz wszystkie jego filmy będą złe i za wszelką cenne będą chcieli do nich zniechęcić na przykład mówiąc nie idźcie na ten film gdyż jest przeciw katolicyzmowi.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Apocaly

coś takiego jest mówione :-| fajnie poprostu

A ortalion ma ubaw.Pewnie prowadzi sobie statystyki głupców którzy odpisują na jego tematy.Ten o Melu też był niezły.Ludzie koleś sobie jaja robi a wy sie obruszacie

Ortalion

Bujaj się ofermo!
A co to ziemie polskie tylko dla katolików?
Idź się leczyć i zapytaj rodziców dlaczego nie używali gumy!

ocenił(a) film na 1
Wojtek_dpo

Oj chłopcze! Jak ty jeszcze mało wiesz o życiu, ale w swoim czasie zrozumiesz że katolicyzm jest jedyną prawdziwą religią na świecie a wszystkie inne to bałwochwalstwo pod którym ukrywa się szatan.

ocenił(a) film na 10
Ortalion

oj staruszku, jak ty dużo wiesz o życiu, każda religia to sekta te same mechanizmy tylko że sekty które mają poparcie społeczne nazywa sie religiami. życze uwolnienia umysłu spod panowania sukienek

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
gwiezdnyrybak

Może i prowokacje ale faktycznie prowadzona w bardzo tempy sposób,co ty z radia maryja się urwałeś?Drugi ojciec dyrektor,przeczytaj sobie pare razy definicje tolerancji religijnej bo coś ci się w głowie poprzewracało,a tą twoją debilną prowokacje mam głęboko gdzieś,dalej oglądaj telewizje Trwam a zajdziesz daleko...szkoda słów

ocenił(a) film na 1
Edward_Nozycoreki

Tak....?
To dlaczego odpowiadasz na mój temat skoro masz go głęboko gdzieś....?

UWAGA! Mój temat jest przeznaczony dla prawdziwych patriotów, nie dla jakiś zdegenerowanych przez media masońskich zwyrodnialców...!

Ortalion

cala ta dyskusja jest tępa..jak moża pisac że katolicyzm jest ql kiedy każda inna religi jest do dupy ?? głupota...a co do tego że rzucacie sie na żydów...to czysty rasizm i tyle...mają wąty do Pasji to niech mają ...a po co zarza sie przezywac i wogóle...to prymitywne zachowanie na poziomie przedszkola..jak on mnie nazwal świnią to ja mu MUSZE oddac..ludzie ile Wy macie lat ??

Ortalion

Katolicyzm??
A co to za religia?
Wstydziłem się być katolikiem.
Już nie jestem!

ocenił(a) film na 1
Wojtek_dpo

Chłopcze po prostu dałeś sobie wyprać mózg tym wszystkim masońskim zwyrodnialcom!
Innymi słowy po prostu zbłądziłeś.....!

Ortalion

Drogi Ortalionie!
Śmiem Cię sprowadzić na ziemie... Czyżby czaił się w Tobie fanatyk religijny? Jestem katoliczką, wierze w Boga i staram się żyć według jego zasad oraz kościoła, ale kiedy słysze widze takie rzeczy to robi mi sie przykro. Fanatyzm nie jest wskazany i nigdy nie był. A z Twoich wypowiedzi wynika ogromna pogarda nie tylko dla filmu ale również dla ludzi innych wyznań. Bóg nigdy nie uczył pogardy lecz miłości do innych, a Ci którzy gardzą są sto kroć gorsi od tych którzy wierza i przestrzegaja przykazan Buddy czy Allaha. W moim mniemaniu pokazujesz przez takie wypowiedzi tylko własną ciasnotę umysłu i ograniczenia, niż zdziałowujesz coś dobrego. Będę się modlić by Duch Święty Cię oświecił. Pozdrawiam serdecznie :)

Ortalion

Drogi Ortalionie!
Śmiem Cię sprowadzić na ziemie... Czyżby czaił się w Tobie fanatyk religijny? Jestem katoliczką, wierze w Boga i staram się żyć według jego zasad oraz kościoła, ale kiedy słysze widze takie rzeczy to robi mi sie przykro. Fanatyzm nie jest wskazany i nigdy nie był. A z Twoich wypowiedzi wynika ogromna pogarda nie tylko dla filmu ale również dla ludzi innych wyznań. Bóg nigdy nie uczył pogardy lecz miłości do innych, a Ci którzy gardzą są sto kroć gorsi od tych którzy wierza i przestrzegaja przykazan Buddy czy Allaha. W moim mniemaniu pokazujesz przez takie wypowiedzi tylko własną ciasnotę umysłu i ograniczenia, niż zdziałowujesz coś dobrego. Będę się modlić by Duch Święty Cię oświecił. Pozdrawiam serdecznie :)

Ortalion

Drogi Ortalionie!

ocenił(a) film na 8
Ortalion

a lanie na wszystkie religie równo to...?

użytkownik usunięty
Ortalion

Zgadzam sie co do tej jedynej religii Ortalionie ale dlaczego ten film był bluźnierstwem??
Owszem ukazane cywilizacje nie wierzyły w chrześcijaństwo ale ten film chyba ukazuje ICH a nie NAS, ICH religię nie NASZĄ a tak poza tym to tylko film(na dodatek świetny choć krwawy) i może zwróciłby (Pan?) uwagę na przesłanie miłości w ty mfilmie?(nie mówie o Majach - oni byli okrutni)Wdług mnie film był świetny. Plenery, język , wszystko. Nieco krwawy ale to nic. Pozdrawiam serdecznie.

P.S. Pasja była genialna - świetnie ukazywała prawdę o tamtych czasach i o samym Chrystusie ( co do prawdy o czsach apocalypto też było pod tym względem świetne )

użytkownik usunięty
Ortalion

Nie rozumiem dlaczego ten film jest bluźnierstwem dla Polaków i w ogóle. Ukazuje przecież ICH religię a nie chrześcijąńską ( która jak się z tobą zgadzam jest jedyną dobrą i prawidłową religię al

Pozdrawiam sedecznie

Ortalion

W takim razie zakazujesz oglądania takich filmów jak: Troja, Aleksander, Spartakus, i seriali, np: Rzym.

ocenił(a) film na 1
Jessie

Tak!
Te filmy które wymieniłeś nie powinny w Polsce ujrzeć światła dziennego, tylko psują naszą młodzież!
Oczywiście zdaje sobie sprawę że nie można uchronić całego świata przed tą kuriozalną demoralizacją. Nie zapominajmy jednak że z Polski ma wyjść iskra która uratuje cały świat przed złowrogim działaniem szatana....!

Ortalion

xD dobre. co nie zmienia faktu, ze widzialam juz bardziej subtelne i 100 razy bardziej inteligentne prowokacje. xD
Film bardzo mi się podoba, piękne sceny, muzyka etc etc etc
Ale nie zmienił mojego życia, spojrzenia na świat i jakoś tak w ogóle mało mną poruszył. Obejrzałam go z czystej ciekawości zawodowej (czyt. zboczenia zawodowego), przyda mi sie do magisterium.

P.S.
Ortalion, co robisz w Internecie, siedzibie szatana i wszelkiego zla? ;)

ocenił(a) film na 1
Anarien_Vilyaore

Całe szczęście że masz matkę Polkę bo gdyby oboje twoi rodzice byli Duńczykani to pewnie by Cię wyskrobali........!

Co się tyczy Internetu to prawda że to siedlisko zła ale przecież wszędzie gdzie jest Szatan tam są i zbłąkane duszyczki i właśnie tym zbłąkanym duszyczką chce pomóc!

Ortalion

"Całe szczęście że masz matkę Polkę bo gdyby oboje twoi rodzice byli Duńczykani to pewnie by Cię wyskrobali........!"

Primo.Po przeczytaniu Twojego bloga wierzę, że jesteś w porządku kolesiem, ale bardzo prosze - bez wycieczek osobistych w kierunku mojej rodziny. Zamiast mnie obrażać możesz użyć swojej (whatever) inteligencji.
Secundo, zanim zaczniesz coś mówić o czyjejkolwiek rodzinie [dowiedz się czegoś o niej]. Moja mama jest oywatelką Polski, co nie oznacza, że jest polką.
Tertio, aborcja w Danii jest nielegalna, coś Ci sie popierdolyło.
Ergo. Chcesz robić sobie prowokacje, to rób, lata mi to kolo dupy. Napisałam, żeby pożartować, skoro nie umiesz i uciekasz się do obelg, to żal mi ludzi, którzy musza obcować z Twoim poczuciem humoru na codzień.

Prowokacja marna, aczkolwiek zabawna.

Ortalion

Drogi Ortalionie! Śmiem dorzucić moje dwa grosze do Twoich wypowiedzi... Czyżby tkwił w Tobie Fanatyk i to taki okrutny. Bo jeśli tak to opamietaj sie, bo przynosisz możesz sprawić przykrość ludziom którzy żyją blisko Boga. W niczym nie pomagasz tylko pokazujesz ciasnotę swojego umysłu i ograniczenia.Twoja pogarda jest gorsza od wiary i przestrzegania zasad ludzi wierzących w Buddę czy Allaha. Gdyż Bóg nigdy nie uczył pogardy lecz miłości do bliżnich wszelkich ras i wierzeń. Nationalizm też nie należy do żadnych pozytywnych form perswazji. Proszę byś to rozpaczył... Będę się modliła by Duch Święty CIę oświecił. Pozdrawiam serdecznie.

Ortalion

o gdzież są rękawy tego ortalionu by można je związać na plecach, a samego właściciela zamknąć w jakiejś samotni, gdzie będzie mógł walczyć o swą duszę nękaną pokusami i złem płynącym z filmów, internetu, radia... i brońcie przed nim Swoje dzieci bo gotów je palić żywcem na stosach by zbawić ich dusze. kiedyś już tak było, nazywało się to inkwizycją i teraz sam Kościół ze wstydem to wspomina. Tak, ortalion jest fanatykiem, a to coś jak psychopata tylko że jemu akurat uderzyła religia do głowy a nie chęć zjadania czyjejś wątroby. Ludzie powinni dążyć do jedności a nie do podziałów.

Ortalion

Ortalion, ty wcale nie jesteś żadnym fanatykiem, nie? Tylko tak udajesz, żeby narobić szumu. Ale nieźle Ci to wyszło:)

Ortalion

może najpierw pomożesz sobie i zgłosisz sie do egzorcysty a jeśli to nie pomoże to do psychiatry a potem pozostanie ci sznur.

Ortalion

może najpierw pomożesz sobie i zgłosisz sie do egzorcysty a jeśli to nie pomoże to do psychiatry a potem pozostanie ci sznur.

Ortalion

użytkownik usunięty
Ortalion

Zgadzam się ale te filmy są chyba przeznaczone dla ludzi w odpowiednim wieku. Oczywiście niezależnie od wieku zawsze może się trafić jakiś tuman który w to wszystko uwierzy, ale myślę że wiekszość osób podchodzi do filmu tak jak ja ( to znaczy jak do filmu a nie Biblii, bo w końcu to tylko film dla rozrywki ) Mam nadzieję że nie ma ludzi któtzy podchodzą do filmu tak poważnie.

Pozdrawiam serdecznie

Ortalion

jako masoński zwyrodnialec biję się w piersi :D

Ortalion

ortalion, ja tez jestem katolikiem, ale mimo wszystko stul pysk i uspokuj się!! to ze jestes chrzescijaninem, nie oznacza, ze inne relighie sa zle i bezsensowne, OPAMIĘTAJ SIĘ CZŁOWIEKU!!

maliq93

Nie odpisujecie na ten temat...to zwykly zart...

khaymann

wystarczy ze wejdziecie na profil tego goscia i w komentarze to zauwazycie ze on jest albo uposledzony i lubi robic takie prowokacje albo ma poprostu rozdwojenie jazni. Tu pisze "Precz z pogaństwem na ziemiach polskich" a tam o tym ze nie jest w zadnym stopniu rasista ehh

adaspoczta

"UWAGA! Mój temat jest przeznaczony dla prawdziwych patriotów, nie dla jakiś zdegenerowanych przez media masońskich zwyrodnialców...!" Tak ciekawe bo ja jestem patriotą ale nie zamierzam się ograniczać tak jak ty i zakładać klapek na oczy. Żeby wspierać kraj trzeba wiedzieć co się na świecie dzieje a twoja teoria zabrania tego :P Katolicyzm nawołuje do miłości bliźniego i szacunku wobec innego człowieka to przepraszam innowiercę mam spalić na stosie??

ocenił(a) film na 9
Ortalion

Hehe. Fajnie się czyta wasze wypowiedzi. Kolega Ortalion uważa się za patriotę??? Śmieszny człowiek :))))
Najprawdopodobniej należy do Młodzieży Wszechpolskiej???
Toż to banda kretynów!!!!! A co sądze o katolicyzmie.
To największa i najgłupsza "Sekta Jezus". Religia? Jaka religia?
Od zarania dziajów zabijanie w imię BOGA. Krucjaty, inkwizycje, itp.itd.
To jest religia? Religia którą szanuje to buddyzm. To jest prawdziwa religia!!!!
Każdy wierzy w to co chce. Każdy może miec własną religię.
Więc usuńcie w końcu ten głupi temat!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Thorgal_3

W pelni popieram kolege Thorgal'a. Tak na marginesie to religie zostaly stworzone po to, zeby utrzymac w ryzach pewne grupy ludzkie. Bez nich zapanowal by chaos. To ich jedyny pozytywny aspekt, bo w zasadzie kazda religia opiera sie na wyzysku i manipulowaniu ludzmi. Wiec, nie obrazajac katolikow (wlasciwie chrzescijan), wiara w aniolki, diabla w piekle i dobrodusznosc kosciola powoduje u mnie litosciwy usmiech na twarzy i jest tak samo naiwna, jak wiara w uczciwych politykow. A swoja droga wolalbym siedziec w piekle, pogadac i wypic flaszke z Hitlerem, Stalinem i Rydzykiem, niz spacerowac po zielonym, nudnym raju, patrzac na aniolki nie mogac sobie z nimi pouzywac, modlac sie bez konca i oddawac w kolko czesc Panu...

Niebo to spelnienie marzen, wiec wlasnei w niebie moglbys wypic flaszke z kimstam, w piekle moglbys tylko popatrzec na stoly suto zastawione i dobrze bawiacych sie przy nim gosci :) odwrotnosc, chwytasz?
taka mala konkluzja

ocenił(a) film na 7
Anarien_Vilyaore

dopiero teraz zauważyłem, czemu Ortalion wyjechał Ci z tą Danią. Ja jestem Polakiem w 100% i cieszę się, że też mieszkiasz w naszym kraju i też jesteś Polką, a co więcej masz podobny gust do mojego jeśli chodzi o filmy :]- co do wypowiedzi Ortaliona, walić go, z chamami się nie rozmawia :] Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Thorgal_3

Drogi Thogalu za te bluźnierstwa będziesz się kiedyś w piekle smażył....!
Te wszystkie opowieści o rzekomo rzeźniczych krucjatach to żydowsko ? masońska bzdura powtarzana przez postkomunistów po to by zniszczyć rdzeń który trzyma jeszcze ten kraj. Tym rdzeniem jest kościół Katolicki!

Ortalion

niespodziewałem się hiszpańskiej inkwizycji

Newciu_90

Nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej Inkwizycji!

Ortalion

ocenił(a) film na 7
Ortalion

za te "bluźnierstwa" to można sobie usmażyć co najwyżej coś do jedzenia :P nie mów o smażeniu, bo pewnie nie umiesz tego robić i takimi wypowiedziami leczysz swoje kompleksy:P:P:P

ocenił(a) film na 6
Ortalion

Drogi Thorgalu (i inni któży poniżają katolicyzm)
Twoja wypowiedź mnie zbulwersowała. Otóż zastanawiam się czy sam jesteś dobrym wyznawcą swej religii (wnioskuje że buddyzm) skoro wychwalasz jej tolerancje, a chwile wcześniej bluzgasz i poniżasz chrzescijaństwo!!! Mówisz że buddyzm szanuje? W takim razie jeszcze raz przeczytaj swą wypowiedź i pomyśl - może buddyzm nie jest religią dla ciebie? Przecież to tak spokojna religia, tolerancyjna, litościwa, szanująca (oczywiście jest to prawda, nie chcę nikogo urazic). Może potrzebujesz religii lub sekty która jeszcze bardziej wzmoży twą nienawiść do innych ludzi.
Poza tym czy można karać wspóczesnych chrześcijan za błędy współwyznawców sprzed wieków?? Skoro nie jesteś katolikiem to nie osądzaj wyznawców Jezusa. Nie sądzcie anie będziecie sądzeni!!! (sądze że w buddyźmie również jest taka teza). Następne: jak chrześcijanie mogli mordować innowierców od zarania dziejów (początku świata) skoro ta religia narodziła się w I wieku n.e. a przepraszam ty sie nie posługujesz tym kalendarzem no bo jak datować wydzarzenia opierając się o jakiegoś Żyda sprzed dwóch tysiący lat (patrz Jezusa) który stworzył wg ciebie sektę nawet nie religie???!!!
A czym była by Europa bez chrzescijaństwa?? Spójrz na Afryke lub Ameryki dajmy na to 400 lat temu. Były to tereny tak nie cywilizowane że nie znali podstawowych terminów ( np koła). W tym czasie Europa kwitła, wznoszono perły architektury, rozwijał się handel, wypływano odkrywać nowe lądy. A to wszystko z powodu wg ciebie żałosnej sekty??? Ciekawe gdyby nie było chrześcijaństwa, może teraz żył byś w lepiance i polował na jakąś świnie i cieszył się że możesz coś zjeść. I jeszcze jedno: możesz nie patrzyc na religię pod pryzmatem takich katolików że sie płakać chce (sam Ortalion, ojciec dyrektor etc.) tylko pod kątem samej wiary, jej prawd, zasad, i nauki. Powiedz mi gdzie Jezus nawoływał do nienawiści, wojen, zatracenia się w pieniądzach??? Pomysl o tym, bo bładzisz bracie. Pójdę w slady ,,kini_arashi" i się za ciebie pomodle. Zostań z Bogiem.
Co do samego Ortaliona to mi brak słów. zastanawiam się kto bardziej zbłądził ty czy thorgal. Wiedz że chrześcijaństwo to religia MIŁOSCI a nie miecza i krwi (,,Miłujcie nieprzyjaciół swoich") a ty nienawidzisz nie tylko swych nieprzyjaciół ale i niewinne ci osoby, a nawet i twych przyjaciół. Szczerze mówiąc to tylko ośmieszyłeś katolicyzm i samego Jezusa mówiąc w taki sposób na tym niby forum. Może ty wcale nie jesteś katolikiem tylko sabotażystąi twoim celem jest usłyszeć jak inni nienawidzą Chrystusa. Tak więc może zakażesz filmów o Abrahamie no bo przecież był żydem, tak samo Mojżesz, Eliasz i sam Jezus. Ty również błądzisz i nawróć się. Więcej miłości do bliźnich - tego wam zycze ne te mijające już świeta BOŻEGO NARODZENIA bo tego wam najbardziej brakuje. Niech Bóg bedzie z wami. Żegnam. I przepraszam że musieliście tyle czytać. Kudłacz

beretb