7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187783
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

dno dno dno

ocenił(a) film na 2

spodziewałem się czegoś innego a dostałem jeszcze coś innego czyli tkz. kupę zawiniętą w sreberko po czekoladzie. GIBSONA LUBIĘ JAKO AKTORA ALE ZA KAMERĄ MU NIE IDZIE COŚ NIESTETY .. :( a szkoda bo pomysł jako pomysł był nawet nawet...

Try_this

a gdzie tu uzasadnienie swojej niechęci do filmu?

ocenił(a) film na 2
Norma_Jean44

skoro oczekujesz uzasadnienia to proszę bardzo. Jak dla mnie w tym filmie jest zbyt dużo mięsa: wyrwane serca patroszone postacie etc. poza tym jak już ktoś pisał na forum (w innym temacie) film w pewnym momęcie zaczyna przypominać kevin sam w domu. Główny bihater zastawia pułapki i czai się w krzaczorach jak nie powiem co. Wydaje mi się też, że trochę mało klimatyczne, zero atmosfery a dużo przemocy.

ocenił(a) film na 10
Try_this

Masz pretensje, że za dużo wyrywanych serc i patroszonych postaci? Człowieku, przeczytaj trochę o kulturze Majów. To tak jakbyś miał pretensję, że w filmie o Oświęcimiu pokazują za dużo egzekucji na żydach.

ocenił(a) film na 10
Try_this

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA !!!

ocenił(a) film na 9
Try_this

Nie zgadzam się, że Gibon jest złym reżyserem. Uważam, ze wszystkie jego filmy są rewelacyjne i dopracowane w każdym szczególe. Nie mówiąc już o Apocalypto, który według mnie jest super zrobiony, nie powiesz chyba, że z Brave Heart jest coś nie tak ??????

ocenił(a) film na 2
Robson_10

no dobra może trochę przesadziłem . . . oglądałem inne filmy M.G i mogę powiedzieć że są OK ale niestety z apocalypto nie zejdę. Nie podoba mi się i tyle.. :| sorry
jak wiadomo każdy ma inny gust.

Robson_10

zgadzam sie co do pozostalych filmów są rewelacyjne. apocalypto takze spelnił moje oczekiwania. byl jak powtórzenie histori tyle ze nie z ksiażek daje do myslenia, pozwala sobie uswiadomic jak to naprawde bylo za życia majow. Brave heart- fantastyczny mój ulubiony taki który sama bym wyreżyserowala. doskonaly w kazdym calu
-swietna muzyka
-dialogi zwlaszcza kiedy BH zagrzewa ludzi do walki
-sceny tj.śmierc jego ukochanej to podciecie gardla a potem odwet i ta sama sytuacja tyle ze BH podcina gardlo temu dowódcy strazy(wybaczcie nie pamietam nazwisk dawno widzialam ten film choc kilkakrotnie)
-moment przed śmiercia Brave Hearta kiedy widzi ducha ukochanej przechadzajacego się wśrod tłumu to spojrzenie Gibsona

Film doskonaly, wzruszajacy, prawdziwy z watkiem milosnym pokazanym delikatnie nie na sile tylko seks i nagość, tutaj ujeto to bardzo subtelnie. podobalo mi sie. Swietny pomysl nie zawiodłam się. polecam

ocenił(a) film na 9
Venice

Masz racje, Brave Heart jest też moim ulubionym filmem, jest w nim wszystko czego można oczekiwać od filmu, w sposób prawdziwy pokazuje prawdziwą miłość, honor, przyjaźń, jeszcze ta muzyka, zdjęcia, sceny walki. No nie mam słów, po prostu boski...

Robson_10

Cieszę sie że sie zgadzamy. Tak sceny walki niezwykle, muzyka też. Bardzo dobre kino. Warto zobaczy,film zapada w pamięci.

Venice

O FUCK. Aż szkoda mi klawiatury xF Z resztą już się rozpisałam w jednym z takich tematów... -,O Apocalypto to świetny film ;] Skoro wam się nie podoba to się nie wypowiadajcie - proste. ;>

ocenił(a) film na 7
Noemi_

Czemu mają się nie wypowiadać? Niech przestrzegą kolejne osoby które nie potrafią docenić tego filmu przed jego obejrzeniem.

Try_this

głupi jesteś.według ciebie 1500 lat temu na naszych terenach podawano jeńcom trzy posiłki dziennie i zapewniano dostęp do sauny i TV ???
dobry film

ocenił(a) film na 1
smyczek13

Niektórzy oczekiwali od tego filmu czegoś innego i się zawiedli. Ja również. Owszem, film nie jest jeszcze tak zły, aby nie mógł być gorszy. Ale jakiś poziom dna osiągnął. Przynajmniej wg mnie... Mógł być o wiele lepszy, to pewne...
Ach... 1500 lat temu nie było nawet prądu, głupku.

ocenił(a) film na 9
The_Truth

Nie obrażaj swojego poprzednika skoro nawet nie widzisz, że on to powiedział ironicznie. Zresztą patrzyłem na Twoje ulubione filmy i taki wielbiciel wszystkich części Scary movie, Harrego Pottera i Underworld na pewno nie jest w stanie docenić tak genialnego filmu jakim jest Apocalypto. Ale nie przejmuj się, może to jest kwestia dojrzałości, może z czasem zmądzrzejesz, może...

ocenił(a) film na 7
Try_this

Genialnie ukazana kultura majów. Tamten świat był okrutny i tak został przedstawiony.

Ilość krwi jest uzasadniona, to samo dotyczy masowego wysypiska trupów.

Muzyka, zdjęcia, klimat na wysokim poziomie. Pozwala znaleźć się w tamtym świecie i poczuć historię taką jaka była, okrutną ale prawdziwą.

Dialogi.... moim zdaniem było ich aż za dużo. A to sztuka zrobić dobry film bez słów. Z tym że oglądałem film po angielsku, może to zmienia sposób odbioru.