7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187771
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

dziesiątka

ocenił(a) film na 10

Koleś w kinie powiedział mojej dziewczynie, że film nie jest aż taki straszny, że w porównaniu np. do Pasji to mały Miki. chyba nie oglądał tego filmu albo ma coś z głową. Dla mnie film jest ekstremalny, gdybym miał go sam oglądać ze słuchawkami na uszach, to bym przez następne dwa dni nie mógł zasnąć. Nie tylko efekty, brutalność pokazana ze wszystkich stron, dobra gra wszystkich aktorów, ale i to wszystko, czego od filmu się wymaga, czyli fabuła, napięcie i brak przewidywalności robią z tego filmu dobry spektakl. Nawet, jeżeli przez cały film żałuje się, że sie na niego poszło (ze względu na "za" mocne wrażenia) to po nim łatwo dojść do siebie i cieszyć się z tych ponad 2h w kinie. Polecam....

kolabor9

Ja tam obejrzałem ten film z wielkim zainteresowaniem.
Czy był on straszny? No bez przesady... skoro jest on dla Ciebie "ekstremalny" to pewnie Hostel lub równie inna bajka wywołuje u Ciebie epilepsje. A co dopiero Rambo.... ula la!!

ocenił(a) film na 10
pawel_m_p

Hostel? nie rozsmieszaj mnie. Pewnie wspominasz o nim bo Ci sie podobał. Dla mnie to naciągany i beznadziejny "horror". Jedna straszna scena to podcinanie achillesów. Pewnie lubisz takie filmy jak American pie czy Straszny film, uwłaczające inteligencji i jakiejkolwiek ambicji. Są tak samo śmieszne jak TMPM, ale tu chociaż wiadomo jaki jest cel. Zresztą nie napisałem, że był straszny, że się bałem akurat ja, tylko o tym, że "ekstremalnie" zostały pokazane brutalne sceny. I, ze film zasługuje na pochwałę. I nie kryrtykuj czyichś odczuć po filmie, bo tylko o nich pisałem. Lepiej sam napisz co o nim myślisz, chyba, że chodzisz do kina napisy poczytać.