Artysta

The Artist
2011
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51397
7,4 52 krytyków
Artysta
powrót do forum filmu Artysta

Ten film nie ma w sobie kompletnie nic, kolejna porażka Akademii, daję 5/10 za psa.

ocenił(a) film na 8
0wner2

A ja bym się nie zgodził. Może najwyższych lotów nie jest ale jest zrobiony dosyć oryginalnie. Wzorowali się na filmach niemych ale w sumie to nie jest tak w 100% niemy. 2 sprawa to czy naprawdę Holland miała rację ? Czy Hugo naprawdę powinien wygrać ? moim zdaniem bardzo mocne 7/10

czester611

Żaden z tych filmów nie powinien wygrać, bo najlepsze filmy 2011 roku to Drive, Wstyd i Dziewczyna z tatuażem, reszta to śmiech na sali.

ocenił(a) film na 8
0wner2

Drive ?? Bo ja wiem ?? Wstydu i Dziewczyny... jeszcze nie oglądałem. Jak nadrobię zaległości to się wypowiem.

czester611

Drive to jeden z najlepszych filmów w historii kina.

użytkownik usunięty
czester611

Drive to gniot, na nominacje nawet nie zasłużył

Gniot to twoja morda.

użytkownik usunięty
0wner2

twoja morda za to wygląda jak suchar, twoje wypowiedzi z resztą też

ocenił(a) film na 8
0wner2

"Drive" nie wygrałby- Oscary są zbyt komercyjne.
Jednak zdziwiło mnie, że nie dostał nawet nędznej nominacji.

0wner2

tak te trzy sa naprawdę dobre....

ocenił(a) film na 7
0wner2

dlaczego PIES nie dostał OSKARA? ;D

whichwaythisway

Nie wiem, na pewno zagrał lepiej niż Dujardin.

ocenił(a) film na 7
0wner2

Kwestia indywidualna. Nie mniej jednak brawa za podjęcie się tego zadania w dobie XXI w. i technologii trójwymiarowej.

whichwaythisway

Może i brawa za podjęcie, ale czemu to zadanie zostało tak spartolone?

ocenił(a) film na 7
0wner2

spartolone nie spartolone, to wszystko kwestią gustu; skoro wydajesz taką tezę wierzę, iż widziałeś mnóstwo niemych filmów i doskonale znasz się na tym rodzaju kultury; btw. może sam spróbuj zrobić taki film jak taki mądry się wydajesz sobie.

whichwaythisway

Nie zrobiłbym takiego filmu z prostego względu: nie lubię niemych filmów. Co nie zmienia faktu, że potrafię docenić film każdej kategorii o ile jest dobry. Ten, poza kilkoma udanymi scenami, nie był dobry. Był nudny.

ocenił(a) film na 7
0wner2

Nudny, tu się zgodzę i przewidywalny przedewszystkim.
No i problem rozwiązany. Gdy ktoś nie lubi danej kategorii filmowej zazwyczaj neguje jego wartość. Proste. Pozdrawiam!! :)

whichwaythisway

Jeżeli film jest nudny i przewidywalny, tak jak mówisz, to automatycznie nie jest dobry, automatycznie nie zasługuje też na Oscara. To, że ktoś dobrze zagrał (choć i tak nikt nie zrobił na mnie wrażenia) czy że było kilka udanie wyreżyserowanych scen nie oznacza, że film jest dobry, a tym bardziej Arcydzieło i film Oscarowy. Nie może nim być film nudny i fabularnie wręcz prostacki.

ocenił(a) film na 7
0wner2

A Ty robisz filmy??????????????

Lovorica

Tak, ale z racji tego, że te pierdoły które tu wypisuję mogłyby źle wpłynąć na moją przyszłą filmową karierę nie pokaże wam filmów sygnowanych moim nazwiskiem.

ocenił(a) film na 10
whichwaythisway

Tak, powinien "Najlepsza rola zwierzęca" Czy coś takiego :D

Co do tematu - kompletnie się nie zgadzam!

ocenił(a) film na 5
0wner2

popieram totalny gnioot nie widze nic w tym filmie za co ten oskar sie pytam? za co....

0wner2

ale z was znawcy filmowi , haa haa. dobranockę obejrzeć i grzecznie do łóżeczka

elvira_

Żebyś wiedziała, że jestem filmowym znawcą.

0wner2

ja by Tobie napisał kim jesteś ale te biedaki zwane modami by wykasowali posta :) ale żyj sobie w tej świadomości że się znasz,być może to jakaś terapia dla Ciebie :)

ocenił(a) film na 7
moti

"a ja by Tobie napisała" że może popatrz jak piszesz.

whichwaythisway

wiesz wieśniaku co to "literówka"??,zapewne nie.Ale skąd przygłup na"szybko"zrobiony ma posiadać taką "wiedzę" :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
0wner2

rozumiem ze twoje posty nie są obraźliwe:))) takie elementy jak ty marnują tlen,nawet mi ciebie żal ,ale takie życie.Nie strasz mnie jakimś banem bo zaczynam się bać a noc się zbliża :)Czekam na kontakt prawdziwy,wtedy o banie możemy pogadać.Dla mnie to jesteś zero...ja nie wiem co twoja mamusia musiała palić w ciąży...:)

ocenił(a) film na 8
0wner2

Znaffca filmowy zabrał głos. Po Twoich wypowiedziach widać czemu ten film jest dla Ciebie wydmuszką. To ma coś wspólnego z biednym stanem Twojego umysłu.

ocenił(a) film na 7
archenova77

Popieram. Zadufani w sobie panowie: przyganiał kocioł garnkowi.

archenova77

Stan mojego umysłu jest w jak najlepszym porządku, a na filmach znam się jak mało kto, co wiedza wszyscy, którzy już kiedyś się ze mną zetknęli.

ocenił(a) film na 8
0wner2

Ta, znasz się. Scenariuszy kilka napisałeś, filmów paręnaście nakręciłeś i się znasz... Przestań się ośmieszać. Wróć lepiej do tych swoich Niezniszczalnych. A co do osób które się z tobą zetknęły, to osoby przez ciebie wyselekcjonowane, które Ci akurat przytakiwały. Jesteś zwykłym gówniarzem, który sam się wywyższa aby ukoić swe braki.

archenova77

Jestem filmowym znawcą.

ocenił(a) film na 9
archenova77

Daj spokój, przecież to wywyższanie się na kilometr jedzie zwykłą prowokacją

Tortuga033

O, wreszcie ktoś zauważył.