Artysta

The Artist
2011
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51397
7,4 52 krytyków
Artysta
powrót do forum filmu Artysta

Wiem, że luty, że walentynki więc dystrybutor wpisał "romans", ale tu jest raczej relacja uczeń - mistrz i jak to bywa uczeń przerasta mistrza, a po wszystkim zostaje podziw i przede wszystkim przyjaźń. Takie niemodne tematy i właśnie pasuje do nich niemodny gatunek kina niemego.
A jak ktoś dopatrzy się jednak miłości Peppy do Valentina to i tak cieszę się, że to nie dystry butor i nie walnął: gatunek- "komedia romantyczna"

Raphaell

Myślę, że hasło "komedia romantyczna" jest tak w Polsce spalone, że mogłoby odstraszyć 3/4 potencjalnych widzów :D

ocenił(a) film na 9
Raphaell

Chyba nie do końca masz rację. W scenie z tańcem na planie filmowym, scena z wieszakiem i zaraz po niej nie doszła próba pocałunku i ten zawód na twarzy Peppy, kiedy dowiaduję się że George ma żonę, te ich spojrzenia. To że nie ma dosadnie pokazanego uczucia, to nie znaczy że go nie ma. No, ale mogę się mylić.

ocenił(a) film na 9
Tortuga033

Po prostu w dzisiejszych czasach dla większości gdy nie ma seksu to nie ma i romansu. A w tym filmie bohaterowie nawet się nie pocałowali.

ocenił(a) film na 9
Kniaz4815

No o to mi właśnie chodziło. W niektórych momentach, choć nie ma głosu, to "uszami wyobraźni" aż się słyszy to "kocham cię".