Artysta

The Artist
2011
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51397
7,4 52 krytyków
Artysta
powrót do forum filmu Artysta

Film słabiutki, gwoźdź do trumny akademii. Jeżeli szukacie wśród oscarowych produkcji czegoś na poziomie arcy to polecam ''To nie jest kraj dla starych ludzi''

użytkownik usunięty

Załóż jeszcze 16 takich samych tematów skoro jesteś w stanie iść tylko w ilość, a nie jakość

użytkownik usunięty

niestety obszerniejszego komentarza na temat tego filmu nie jestem w stanie napisać ponieważ film jest tak ubogi że nie ma do czego się odnieść. Jedynie mogę go pochwalić za aktorstwo i bardzo dobrą stronę techniczną, reszta natomiast kuleje.

użytkownik usunięty

No to chyba z niewielu rzeczy składa się ta "reszta"

użytkownik usunięty

głownie scenariusz który został napisany na kolanie

użytkownik usunięty

To, że scenariusz jest prosty i niezbyt ambitny nie oznacza od razu, że jest niedopracowany - "Artysta" jest pełen różnego rodzaju smaczków (George przez cały film tylko raz wchodzi po schodach - w trakcie filmu na początku - w pozostałych scenach zawsze SCHODZI, plakaty i banery zawierające tytuły odnoszące się do aktualnej sytuacji w filmie, całkiem sprytnie zrealizowane halucynacje, czy oczywiście scena ze szklanką)

Tylko, że scenariusz od strony technicznej jest na bardzo wysokim poziomie.

ocenił(a) film na 7

Skończ już tą błazenadę z porównywaniem Deszczowej Piosenki do Artysty.

użytkownik usunięty
polneri

Czytanie ze zrozumieniem się kłania, nigdzie nie porównuje tych filmów, wskazuje jedynie że Artysta to zrzynka z tego legendarnego klasyka lat 50-tych

ocenił(a) film na 7

w jaki sposób Artysta zrzyna z Deszczowej Piosenki ?

użytkownik usunięty
polneri

przeczytaj sobie opisy obu filmów

ocenił(a) film na 7

rusz głową

użytkownik usunięty

Robię rundę po swoich obejrzanych 500-set filmach i zauważyłam, że większość z nich na Filmwebie w tematach oceniana jest jako: beznadziejny, szmira, nuda, itp.
A mówią, że to ja jestem maruda...

Nie rób tornada po ocenianych filmach. Wystarczy zerknąć w Twój profil. Leżysz i kwiczysz.

użytkownik usunięty
Nazwa_niepoprawna

Kolejny "geniusz"^

Niczego więcej nie dodam.

ocenił(a) film na 9

Film świetny, wystarczy się na niego otworzyć...

ocenił(a) film na 8
davyjohn

A dla mnie nic nowego takie filmy już były. Powinniśmy iść do przodu, a nie się cofać. Hugo to zdecydowanie majstersztyk i w każdym możliwym stopniu bije Artystę na głowę.