Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183964
5,9 41 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Pytanie do tych co widzieli, czy dużo jest tej wstrętnej pseudoaktorki w filmie....?
Jakby co to chodzi mi o Halle B.

ocenił(a) film na 7
Szczepan_5

po pierwsze wczoraj dopiero byla premiera w los angeles. wiec niewiele ludz albo w ogole nikt z udzielajacych sie na polskiej stronie nie widzial tego filmu. a po drugie co masz do halle berry?

Szczepan_5

Jeżeli uważasz Halle Berry za wstrętną, to chyba źle świadczy o twojej orientacji seksualnej. Po za tym jak na byłą modelkę gra naprawdę przyzwoicie.

Szczepan_5

Pseudoaktorki? Np. znanej z Monsters Ball? Raz że jest to jedna z niewielu brunetek które lubię a dwa ma do siebie dystans który udowodniła przy wręczaniu Złotych Malin.

ocenił(a) film na 10
Szczepan_5

ogladalem wczoraj i mi sie podobal, trwa prawie 3 godziny wiec nie pijcie coli duzo :). Co do akcji to trzeba uwaznie ogladac bo dopiro w polowie filmu mozna zaczac laczyc ze soba wydarzenia z kilku przedzialow czasowych. Jest w tym filmie Akcja, SF, romans, a takze kilka scen horrorowatych (krwawych) tak wiec powiem ze musze poczekac teraz na DVD i obejrzec ten film jescze ze dwa razy bo podejrzewam ze tak samo jak w matixie za 2gim razem czlowiek zauwazy cos nowego gdyz znajac juz wydarzenia z filmu bedize mozna skupic uwage na innych scenach. Ja oceniam film na 10/10 i polecam.

ocenił(a) film na 6
Azahiel

Porównując to, co widziałem w trailerze z książką, to mam wrażenie, że film będzie taką superprzystępną wersją powieści. Szkoda trochę.

Mlodzik91

Cóż, nie dałoby się przenieść wydarzeń do filmu dokładnie w takiej formie jak to było w książce, to po prostu niemożliwe. Z tego co czytałam Wachowscy sporo się napracowali żeby ułożyć to jakoś z sensem, a jednocześnie nie zatracić nic z książki. Podobno David Mitchell zaakceptował ich wizję. Więc może z żałowaniem wstrzymajmy się chociaż do premiery filmu.

ocenił(a) film na 8
piyoko

Nie mogę się już doczekać !!!!! Myślę, że rzadko która książka jest zekranizowana "co do słowa". Trudno jednak przenieś na ekran całą treść powieści czy opowiadań. Najważniejsze jest, moim zdaniem, żeby pozostał klimat. Ja jednak wierze w rodzeństwo :) Wachowskich. Matrix-em byłam zachwycona, jest to dla mnie film kultowy.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem