6,3 5,8 tys. ocen
6,3 10 1 5808
6,1 14 krytyków
Attenberg
powrót do forum filmu Attenberg

1/10

ocenił(a) film na 1

Straszny gniot
Szkoda czasu na prawdę

sylwester_3

Nie wygłupiaj sie z takimi wpisami

sylwester_3

'naprawdę' pisze się łączne

ocenił(a) film na 9
do_minika

Dajcie mu spokój on tyko wyraża swoją opinie , to wolny kraj chyba ?
I jak chcecie poprawiać upewnijcie się czy dobrze napisaliście post
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 9
Kileeer

To była opinia?
Muszę redefiniować pojęcie, dzięki.

ocenił(a) film na 9
Chris_Sharma

aha ciesze się .

ocenił(a) film na 6
do_minika

Ale film wybitny nie jest.

do_minika

A moim zdaniem możliwe, że chodziło mu nie o "naprawdę", tylko po prostu "szkoda czasu na prawdę" i z tą drugą opcją się zgadzam, kino to magia i fikcja, a nie prawda;p

ocenił(a) film na 1
do_minika

no cóż polecam błędy stylistycznie różnych autorów. W naszym języku na prawdę i naprawdę istnieje tylko zależy w jakim zdaniu zostało napisane kumasz? .

ocenił(a) film na 5
sylwester_3

popieram

ocenił(a) film na 1
sten44

nie ma co się czepiać bo chyba nie o to na tym forum chodzi, co do filmu to kompletnie mi się nie podobał, żałuje że w ogóle go obejrzałam, rozumiem że ktoś może się doszukiwać głębszego przesłania, zastanawiać się co autor miał na myśli, ale jak dla mnie jest to forma nie do przyjęcia.

sylwester_3

Transformers 3 dałeś 10/10...ucz nas Obi Wan swych mądrości...

ocenił(a) film na 3
sylwester_3

jak dla mnie również słaby 3/10 - film obejrzałem wczoraj, akcji nie ma, przemyśleń też, powie mi ktoś o czym był ten film? wg mnie o niczym:)

adam90210

O wyobcowaniu, braku przystosowania do współczesnej kultury, o porażce idei wychowania (ojciec, który zapomina, że nie jest kumplem), o kontaktach międzyludzkich, o kryzysie w naszych wzajemnych relacjach, o seksualności i o tym, że czasem jest ona śmieszno-żałosna.

Zresztą było powszechnie wiadome jakiego typu to film, więc po co iść do kina, skoro się wie, że się nie spodoba? :)

ocenił(a) film na 1
leniwypizmak

Co ty pierdzielisz, dwie poyebane laski chodzą jak pirgolniete przez cały film i tyle

sylwester_3

Chodzenie jak "pirgolniete" to naśladowanie skeczu z Monty Pythona. Nikt cię nie zmuszał do pójścia na ten film, a każdy wiedział jakiego to typu widowisko będzie. Może bardziej się nadawał do galerii sztuki niż do kina, ale wtedy bym się o nim nie dowiedział. Mi też się czasem zdarzy czegoś nie skumać w kinie, ale mam na tyle pokory, by nie uważać się za najmądrzejszego człowieka na świecie i zauważyć tę niemoc w sobie, a nie od razu wyzywać.

ocenił(a) film na 1
leniwypizmak

Monty Python?? chyba cie kolo pogięło do reszty,lepiej odstaw to co bierzesz.

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

"dwie poyebane laski chodzą jak pirgolniete przez cały film i tyle"

twoja stara!

ocenił(a) film na 1
Urwany_Film

koszmarny, pretensjonalny gniot z ewidentnie chorymi psychicznie bohaterami; niestrawny jak dla mnie

Saguar_Bro

NIE PO RO ZU MIE NIE

można oczywiście napisać, ze bohaterka przezywa okres dojrzewania i targana jest rożnymi emocjami, lek przed tym co nowe i nieznane; niepewność, śmierć ojca, z którym silnie jest związana, i co z tego???!?!?!

jest to wszystko pokazane w taki nieapetyczny sposób, tak prostacki, ze naprawdę szkoda nawet czasu na bardziej wnikliwa opinie/analizę, a na pewno oglądanie.

podejrzewam,ze każdy kto go oglądał wie jaki to gniot i z poczucia niezadowolenia ze zmarnował 2h życia, czy ile on tam trwał, poleca go innym aby dłużej o 2h nie żyli... :)

jedyny powód jaki widzę zęby go obejrzeć jednak, to taki, aby mieć skale porównawczą, ten film przedefiniował u mnie pojecie dna, poprzednio godnie to pojecie definiowała seria oszukać przeznaczenie.