Proponuje zmiane tego tytułu... to jest chore... skoro tytuł August Rush funkcjonuje wszedzie
to czemu tutaj jest jakieś cudowne dziecko?
Ja w ogóle nie wiem czy ktoś gdzieś widział ten film pod tytułem "Cudowne dziecko"? Na jedynce leciał ostatnio pod tytułem "August Rush", jakiś czas temu widziałam go w necie z polskim lektorem i też tytuł nie był tłumaczony. Napisałam recenzję do tego filmu używając tytułu "August Rush" a weryfikator i tak zmienił mi to na "cudowne dziecko" ingerując w napisany przeze mnie tekst, co szczerze mówiąc mi się nie podoba. Jeżeli coś było zdaniem weryfikatora nie tak, to powinien napisać to w uwagach i skierować kontrybucję do poprawki, dając autorowi możliwość wytłumaczenia się dlaczego napisał coś tak a nie inaczej. A tak tytuł został zmieniony (i parę zdań też mi przerobiono zupełnie uważam bez powodu) kontrybucja przyklepana i jest... No ale to miała być dyskusja o tytule... Przypuszczam, że gdyby ktoś go zmienił taka poprawka i tak zostałaby odrzucona przez weryfikatorów, ale może warto spróbować...
Tytuł czesto jest zmieniany na potrzeby polskiej telewizji, tytuł August Rush nie przyciągnął by widza przegladającego tele tydzień a cudowne dziecko juz mu cos daje do myslenia, czasem się zastanawiam dla jakich to jest odbiórców? Chyba tacy którzy nie mają internetu nie mogą przeczytac recenzji i włączają film których tytuł cos im mowi.
Z innej paczki być może tytuł jest zmieniany poniewaz cudowne dziecko bardziej wpada w ucho niż August Rush którego część społeczeństwa nie potrafiła by wymówić i rozmawiając o tym samym filmie każdy wymawiał by go inaczej, jest mnóstwo spekulacji, hipotez dla jakich zmnienia się tytuły dla mnie jest to kompletnie nie potrzebne, jaki jest prawdziwy powód tego też nie wiem, można tylko się zastanawiać nad logicznym wytłumaczeniem, może ktoś ma jeszcze inny pomysł, a może po prostu wie.
A co do tytułu cudowne dziecko to spotkać można się z nim nie tylko na filmweb, wiec warto żeby tytuł jednak pozostał.
No nie wiem... GDZIE jeszcze jest używany tytuł "Cudowne dziecko"? Ja tylko piszę, że widziałam film dwa razy (z czego raz w pierwszym programie telewizji polskiej - czyli w wersji "na potrzeby polskiego telewidza") i w obu wersjach tytuł filmu brzmiał "August Rush".
http://www.telemagazyn.pl/wyszukiwarka/wyniki/20110116,3,cudowne_dziecko,1,dz,go ,sl,cpr.html
Jak tak bardzo chcesz czarno na białym to prosze ale nie o to chodziło w mojej wypowiedzi
BTW Moja wypowiedz nie była kierowana do Ciebie nawet nie czytałem co pisałeś za, moze poza pierwszym zdaniem :D
Dzięki za link. PytałAm gdzie się tego tytułu używa, bo dotąd wszędzie, gdzie spotykałAm się z tym filmem nosił tytuł oryginalny. A to, że nie czytasz komentarzy na które odpowiadasz, świadczy wyłącznie o twoim poziomie jako uczestnika dyskusji.
bo zle kliknałem odpowiadałem na komentarz wyżej tylko źle kliknąłem, probowałem to naprawic ale nie mogłem usunąc wypowiedzi i tak zostało dlatego nizej kliknąlem ale nie chciałem kopiowac wypowiedzi.
ty tez nie czytasz co ja pisze a opowiadasz zobacz wyzej wyjasnienie
cytat "BTW Moja wypowiedz nie była kierowana do Ciebie nawet nie czytałem co pisałeś za, moze poza pierwszym zdaniem :D"
Jak bys wział kiedys gazete do reki to też byś miał stycznośc z tyułem "Cudowne Dziecko" ale nie bede ci tego udowadniał bo gazety już nie mam.
Ależ przeczytałAm to co napisałeś. Nie wyjaśniłeś w swoim poście do kogo był skierowany i dlaczego znalazł się pod moją wypowiedzią, dlatego wyraziłAm jedynie swoje zdziwienie, że odpowiadasz na coś, czego nie czytasz (swoją drogą nie wiem czemu z uporem maniaka zwracasz się do mnie w rodzaju męskim, ale cóż...) A gazety w rękach miewam. To, że akurat żadną z nich nie jest Telemagazyn to już inna sprawa. W dodatku telewizyjnym do Gazety Wyborczej film figurował pod tytułem "August Rush" i pod tymże pojawił się w telewizji. Jestem Ci głęboko wdzięczna, że wyjaśniłeś mi gdzie widziałeś tytuł "Cudowne dziecko", wiem teraz, że ten tytuł nie jest jakimśtam wymysłem użytkownika filmwebu, który go tu dodał. Dziękuję Ci bardzo i tym optymistycznym akcentem zakończmy tę dyskusję.