Lubię tego typu bajki, ale ta była kiepska. Nic nowego nie wymyślili i po pierwszych minutach przewidziałam dalszą akcji. Jedyne co go ratuje, to postać genialnie zdubbingowanego w wersji polskiej Złomka i biopaliwa.
Jesteś niesamowity. Przewidziałeś dalszą akcję filmu dla dzieci od 3 do 10 lat. Następnym razem spróbuj coś ambitniejszego, myślę że z Misiem Uszatkiem też sobie poradzisz!
Nie o to chodzi, Shrek też jest bajką (fakt, że jak zwykło się mawiać, trochę mniej dla dzieci), a przecież cały czas zaskakuje i śmieszy, także dorosłych. Auta natomiast są, według mnie, bajką WYBITNIE dla dzieci, która bardziej niż fabułą ma je (w założeniu) zachwycać kolorami, akcją na wyścigach itp. i dorośli raczej nie mają tam czego szukać. Mnie przynajmniej podobała się bardzo średnio a i dzieciaki na widowni też nie wygladały na szczególnie zachwycone i ubawione.
ewidentnie widac ze nie zachwycil cie kunszt graficzny ani nawet mistrzowska animacja, i wydaje mi sie ze te bajke nie mozna inaczej ocenic jak tylko dobrze nawet gdy "na widowni też nie wygladały na szczególnie zachwycone i ubawione" bo przeciezzaden maluch nie dostrzeze genialnego upersonifikowanego blaszaka, ktoory zdaje sie byc jak czlowiek anie jak samochodzik. W tym filmie jest wszystko , smiech , płacz, rozpacz, zabawa .. itp i nie o to chodzi w tej animacji zeby "czepiac" sie przewidywalnego zakonczenia.. bo kazdy o tym wie, tu chodzi o Magię Bajek, i watpie abys to zrozumiala !!
Zdziwiłbyś się :)
Chodzi własnie o to, że ta akurat bajka dla mnie nie miała żadnej magii. Trudno byc oczarowanym w momencie gdy np. bohaterowie rozmawiaja ze sobą i zanim jeden z nich skończy mówić, my już wiemy jaka odpowiedź padnie, ba, można domyślić sie jaka mina, gestykulacja itp. będą temu towarzyszyły. Chodzi o to, że ta bajka jest przewidywalna do bólu, człowiek ją ogląda i non-stop ma deja vu, że to już widział, że to już było, że słyszał już identyczny dialog itp.
A skoro dzieci też nie potrafią tej bajki docenić, no to w takim razie dla kogo ona jest...?
PS. To jest moja, subiektywna ocena, mnie po prostu ten film nie zachwycił, mimo że doceniam, a jakże, świetną animację, tylko że oprócz animacji potrzeba mi czegoś jeszcze, żebym się (w przypadku bajki) dobrze bawiła w kinie i była filmem oczarowana.
.. i co z tego ze jest przewidywalna.. i co z tego ?? w bajakch nie zupelnie o to chodzi, ich urok polega na tym ze ich zadaniem ma byc stareotyp a nie nie przewidywalnosc. Jak bys sie blizej przyjzala wszystkim bajką to bys zrozoomiala ze te bajki tesh sa przewidywalne !! naprawde. Gwarantuje ci ze wszystkie bajki ktoore wyjda ze stajni Pixara lub Disneya nie beda mialy "Bad End'u". Wszystkie sie skonczaa szczesliwie. bo tu przeciez o to chodzi.. bajak ma byc przyjemnioscia "przewidywalna", miłą , sympatyczna i łatwa w odbiorze..
ale my chyba raczej nie dojdziemy do ładu, moze w innym przypadkoo sie zgodzimy :)
może :)
ale już w sumie mniejsza o to, bo oto wreszcie dostałam do łapek cudną piosenkę, która odkryłam tylko i wyłącznie dzięki "Autom", czyli 'Sh-Boom' Crew Cuts. I jest tak genialna, że właściwie teraz to już mogę wszystko Autom wybaczyć, bo gdyby nie one, pewnie nigdy bym jej nie usłyszała :D
masz rację, jak dla mnie film kiepski i jak to ostatnio bywa z filmami animowanymi,bardziej dla starszych niż dla dzieci,które wychodzą po nim senne, znudzone i rozkapryszone. 2/10
Musialem dac temu filmowi 1/10 bo ma zdecydowanie za wysoka ocene! Dawno sie tak nie wynudzilem na filmie dla dzieci (a bardzo je lubie ;P). To prawda, graficznie stoi na najwyzszym poziomie - nie wiem czy nie najlepiej do tej pory zrobiony film. Jednak fabula, a moze raczej jej realizacja jest do bani... wieje nuda na kilometr. Jedyne co w jakis sposob ratuje filmik to ckliwe zakaczenie (no przynam sie chwycilo mnie). W normalnych warunkach film dostalby jakie 4,5/10, ale patrz wyzej hehe
Wole ciekawa wycinanke niz fajerwerk bez polotu
No nie. To był najlepszy film animowany ze wszystkich, które obecnie puszczają w kinie. Byłem na Asterixie, Skoku przez płot, Epoce lodowcowej 2, Dżungli i na żadnej tak szczeże się nie uśmiałem jak na Autach. Poza tym jest mnóstwo scen wzruszających. Bajka jest mądra i pouczająca z morałem włącznie. JA DAJE 10/10 !!!