7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823249
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

AVATAR jest filmem przepięknym, wzruszającym, gdzie efekty specjalne nie odgrywają najważniejszej roli. Gdzie ważne jest to kim jesteś i w co wierzysz. Cameron zrobił film idealny na dzisiejsze czasy; jest ponadczasowy, rewolucyjny i z przesłaniem. W żadnym innym filmie nie widziałem tak pięknej sceny miłosnej jak w ,,Avatarze"
Cameron pokazał, że potrafi budować filmy od samej podstawy. Jego ,,Avatar" dzisiaj jest dla kina tym, czym praktycznie 33 lata temu były ,,Gwiezdne Wojny"

10/10 - najlepszy film jaki widziałem w swoim życiu i polecam każdemu.

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

Zgadzam się w pełni. Film mnie ujął swoją głębią i przekazem. Efekty oczywiście robią wrażenie bo nie widziałem wcześniej takiego wspaniałego połączenia kina aktorskiego z kinem zrealizowanym technikami komputerowymi ale nie efekty są w filmie najważniejsze. Kilka razy łza się w oku zakręciła a muzyka tylko dopełnia całości. Nie wiem jak Wam, ale mnie troch ta historia przypomina zdobywanie Dzikiego Zachodu i masakrowanie Indian przez Białe Twarze. I ten zagubiony Biały pomagający Czerwonoskórym... Historia ponadczasowa....Dla mnie obowiązkowy zakup za kilka miesięcy na Bluray'u. PIĘKNY FILM!!!

ocenił(a) film na 10
kasztan_2

Wspaniale ujęte