7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823400
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

użytkownik usunięty

Z ciekawości wszedłem na Onet i o dziwo Avatar ma tam o wiele niższą ocenę niż na filmwebie bo ponad 3/5. Zastanowiwszy się nad faktem pomyślałem że przejrzę co komentują ludzie. Może tam jest więcej krytyków niż tutaj? Komentarze były dla mnie zabawnym zaskoczeniem aczkolwiek nic inteligentniejszego podświadomie nie oczekiwałem :)
Można poczytać, stuknąć się w głowę i pośmiać się też można. :)

''nie dopatrzyłam się żadnych rewelacyjnych efektów specjalnych (łącznie może ze 3 były niezłe i to wszystko). Cóż to za film, gdzie zamykają normalnych ludzi w jakichś kabinach, w których z pewnością można nabawić się klaustrofobii i przenoszą go do dżungli pełnej ohydnych stworzeń i jakichś pozaziemskich dzikusów, którzy popier.dalają w samych gaciach wysmarowani niebieską farbą. Każdy kto jeszcze nie widział tego filmu, nie ma czego żałować ! Moim skromnym zdaniem jest to strata czasu i przy okazji pieniędzy. ''

''Pisze o tym żeby ostrzec niewinne osoby przed wywaleniem pieniędzy w błoto!Może ktoś to przeczyta...i uratuje kogoś kase...TO MOJA MISJA!!NIE IDZCIE NA TEN FILM!!!TEN CAMERON Z NAS SIE ŚMIEJE! ''
odpowiedź:
''Ten film to test na inteligencję, gratuluję zdałaś egzamin. Nie martw się że dałaś się nabrać bo ja i wiele innych osób też się dało. Ale my jako ludzie INTELIGENTNI wiemy jakim gniotem jest Avatar oraz rozumiemy ... ''

''A co mnie obchodzi co Cameron miał zamiar zrobić. Zrobił gniota i tyle. Głębia obrazu? Jaka głębia? Głebia jest rozmazana. Dlaczego reżyser na filmie 3D mówi mi co mam oglądać a czego nie, wskazując jedynie 1 plan''

''Byłam na Oszukać Przeznaczenie i aż podskakiwałam na fotelu!! To były mega efekty!!Jak wąż "wyszedł" z ekranu to miałam wrażenie że mnie dziabnie...w Avatarze była kicha!! ''

Jedno dało do myślenia. Filmweb jednak nie zszedł jednak na psy jakby się na początku mogło wydawać. :)

ocenił(a) film na 9

Zabawne, najbardziej pocieszna jest ostatnia wypowiedź :)
No cóż, takie czasy, każdy kto ma internet możne tam wypisywać co chce. A że sa to głównie niedorobione bachory...

ocenił(a) film na 10
Zabor85

Onet to też taki inny świat :) W nawiązaniu do polskiej kinematografii powiem tak - to fantastyczny temat na film, jeśli ktoś chce sportretować polską bidę, to dokument o osobach piszących posty na polskich portalach wciągnie nosem galerianki :)

"A gdzie byli rodzice?"

:)

ocenił(a) film na 10
Zabor85

To od teraz Final Destination stal sie epickim filmem :>
Tak zawiazla fabula oraz zaskakujace sceny umieszcza go chyba na szczycie ;)

ocenił(a) film na 7

Tak to jest kiedy dzieci próbują oceniać film na podstawie fragmentów z youtuba.

Ja osobiście dałem 10/10 Film rewelacja :P Ja lubię takie filmy może to dlatego, a może dlatego, że to mój pierwszy film oglądany w 3D (nigdy więcej nie pójdę do kina na film w 2D)
Zresztą nawet jak ktoś obejrzał film na kompie cały to i tak nie ogarnął całości, do tego potrzeba dużego ekranu + efektów 3D

ocenił(a) film na 7

Chyba jednak w pewnym sensie zszedł skoro avatar w top 100 wylądował na 20 miejscu ;) Dziwne, że opinie są tak skrajne. To dobry film i tyle. Mamy za to dwie strony konfliktu. Jedni uważają film Camerona za totalny gniot. Drudzy za arcydzieło. A ja za dzieło marketingowe ;)

użytkownik usunięty

Na Onecie po prostu jest więcej ludzi inteligentnych niż na Filmwebie i dlatego ocena jest taka a nie inna. Onetowcy to nie trolle tylko ludzie na wysokim poziomie:)

ocenił(a) film na 10

Co szczególnie dobrze widać po przeciętnym poziomie komentarzy na onecie xD Ilekroć siedzę w robocie i się nudzę, włażę na onet poczytać komentarze, żeby się pośmiać z yntelygencji autorów.

ocenił(a) film na 10

Onet to wogóle jest tandetny portal, z forum gdzie aż roi się od gamoni wszelkiej maści i troli.