Iście Oscarowe efekty specjalne, zdjęcia zapierające dech w piersiach. Magia tego filmu sprawia, że można go kochać lub nienawidzić. Ja się w nim zakochałam :)
Tiaa, Oscarowe efekty, piękne zdjęcia... i tyle. Tyle właśnie oferuje ten film, dawanie 10 za to jest troszkę przykre nie sądzisz?:)
Nie no oczywiście, że nie tylko zdjęcia i efekty ;-) Fabuła też jest, całkiem sprawnie pociągnięta jak na film tego rodzaju. A czego innego oczekujesz od filmu czysto sci-fi ? On nie ma poruszać ciężkich tematów i skupiać się na swojej fabule, tylko właśnie na ładnej prezentacji efektów, a w tym "Avatar" bije wszystkie inne powstałe do tej pory filmy ;-) Poza tym, jak napisał kolega "eLMystic", Cameron nie robi słabych filmów, tylko trzeba jeszcze umiejętnie je odebrać :)
" A czego innego oczekujesz od filmu czysto sci-fi ? On nie ma poruszać ciężkich tematów i skupiać się na swojej fabule"
Kompletna bzdura. Skąd taki dziwaczny pomysł?
A co do reszty. Żaden reżyser nie robi słabych filmów, tylko trzeba je umiejętnie odebrać. Sensowne? Nie bardzo, prawda?
Ja nie mówię, że żaden, tylko kto jak kto, ale Cameron akurat jest wybitny w swoim fachu, i to nie tylko moje zdanie, bo myślę, że jego sława i poważanie mówią same za siebie. A poważnie, powiedz mi czego oczekujesz od tego rodzaju filmów, a nie cytuj tylko moje wypowiedzi. Bo nie rozumiem, czego? Historii jak z melodramatu? Bo horrory "siekanki" dostają nieraz oceny 5,6 a nie ma w nich żadnej fabuły, ale zdaniem większości, nie powinno być. Ja tak nie uważam, ale uważam, że fabuła może być średnia w takim filmie jak "Avatar", dosyć on sobie punktuje pod innymi kątami.
Ty stwierdzasz, że fabuła nie ma znaczenia, kiedy film ma fajne efekty. Dla mnie to jest logika 10 latka który nie myśli tylko patrzy. Logiczne?
Stwierdzenie, że każdy film danego reżysera musi być dobry też jest śmieszne. A akurat Cameronowi daleko w twórczości do wielu innych reżyserów.
Dlaczego tylko cytuje? Bo się ośmieszasz. Ja od filmu oczekuję tego, że będzie dobry. Dobre efekty to dość mało jak na uznanie filmu za dobry.
To jest Twoja opinia i Twoje zdanie. Każdy ma prawo mieć własne, więc wybacz, ale nie zamierzam przejmować się tym, co o mnie myślisz. Każdy ma prawo do indywidualnej oceny filmów, może dla Ciebie film musi mieć wszystko dopracowane na cacy, ja zwracam również uwagę na gatunek, bo od tego zależą wymagania i ocena. I to jest kwestia indywidualna, więc byłabym wdzięczna, gdybyś darował sobie teksty typu "logiki 10-latka", ponieważ ja Cię nie obrażam, pomimo, że też nie zgadzam się z Twoim zdaniem.
zgadzam się, im film lepszy tym większe budzie emocje, widać to po ocenach ludzie albo go kochają albo nienawidzą. Film na pewno nie zasługuje na ocenę poniżej 7 za całokształt. James Cameron nie robi filmów słabych a wiele osób nie zrozumie filmu albo ściągnie film z neta w słabej jakości obrazu i dzwięku i dziwi się że komuś się podoba. Znam taką osobę która "przewija filmy" :) poprosu oglada urywkami - szok. ja oglądałem Avatara w kinie 3d prawie 4 lata temu i jeszcze lepszego filmu 3d nie widziałem co ma takie super efekty specialne, ale nie tylko efekty specialne zrobiły na mnie wrzaenie wilm jest naprawdę wzruszający.