Fragment: "Fabuła filmu opowiada o przedsięwziętej na Ziemi misji, która miała polegać na uruchomieniu kopalni cennej rudy na jednej z planet. W tym celu należało pozbyć się humanoidalnych tubylców z ogonami i warkoczami, mierzących ponad dwa metry wysokości. Jak na ironię, są oni podobni do diabłów z licznych ilustracji z jakimi spotykamy się od wieków w tradycji katolickiej."
Polecam przeczytać, prawie spadłem z krzesła ze śmiechu jak to czytałem:
http://www.rodzinakatolicka.pl/index.php/publicystyka/5-komentarze/13442-qavatar q-utopia-camerona
Nie tylko śmieszne, ale też straszne. Bo to nie pisał człowiek dla żartów, a na poważnie.
Ta recenzja uświadamia tylko że fanatyzm w każdej postaci jest szkodliwy.
"Ktoś, nie bez racji, może zapytać, czy plemię Na’vi zostało odkupione przez Pana Jezusa, czy wszyscy z tego plemienia pójdą do nieba czy piekła?"
Przecież wiadomo, że idą do Eywy :) a nie do żadnego nieba, ani piekła.
Na'vi są według tej recenzji - "podobni do diabłów"... mocne.
Porażające, szczególnie tas komunistyczna mantra, o której zawsze myślałem, że jest mantrą ateistyczną :)
Cameron-komunista xD
>Być może te dziwne idee Camerona nie są niczym innym jak tylko nowoczesnym wydaniem mantry komunistycznej, uparcie powtarzanej formuły: nie ma nieba, nie ma piekła, jest tylko człowiek i przyroda a kiedy umieramy wszystko się kończy.
"Boże, widzisz i nie grzmisz. Niech ten cymbał który to napisał najpierw obejrzy Avatara i dopiero potem się o Nim wypowiada, bo to jest żałosne co ten człowiek tu za głupoty wypisuje odnośnie samej nawet fabuły filmu. Patrząc na ten dzisiejszy Świat to z wielką chęcią przeniósłbym się na tą "pogańską" Pandorę i zostawił tą całą niby katolicką rzeczywistość. Przez takich ludzi jak ten pajac który jest autorem tego tekstu (choć jestem wierzący i praktykujący) powoli odechciewa mi się tej całej pseudokatolickej papki którą serwuje nam na deser dzisiejszy Kościół i tacy "obrońcy" Kościoła. "Święta prawda" jest taka że autor tekstu powinien przestać brać to co do tej pory bierze bo sam niedługo zacznie mieć myśli samobójcze. Na koniec dodam że przez takich ludzi odechciewa mi się w ogóle ziemskiego Kościoła."
ciekawe czy administator pozwoli na zamieszczenie pod tym zabawnym tekstem komentarza (patrz wyżej) mojego autorstwa :)