Widzę że akcja "zbijania" Avatara nadal trwa! - Brawo! Za niedługo spadnie na pozycje poniżej 50 i wtedy więcej osób się zorientuje że "coś tu nie gra" i się odgryzie na was...
Swoją drogą gratuluję! Wyciągnęliście wnioski! Kiedy Avatar spadał po kilkanaście pozycji dziennie to rozpoczęto wojnę i ucierpiały wasze "ukochane filmy", a teraz? Systematycznie raz na 2-3 dni zbijacie o 1,2 pozycje i nikt (prawie) się nie zorientował. Gratuluję strategii :>
Mimo tego nadal nie rozumiem co was w tym tak cieszy? Mianowicie - w dawaniu niskich ocen, podbijaniu tematów bluzgających Avatara etc...
Mnóstwo ludzi pokochało ten film - czemu macie im to za złe? Czy ta produkcja jest dla was solą w oku? Jeśli tak - to po co sobie zawracacie nawet nią głowę? Nie lepiej olać temat i oglądać dalej swoje ulubione filmy?
Wiem że prawdopodobnie nie wskóram tym postem niczego, nie przekonam żadnych trolli, ale sytuacja wymagała skomentowania...
Dziękuję za uwagę.
Zgadzam się całą duszą i ciałem, również ciałem swojego avatara :) Niektorzy po prostu są inni...
Nie jestem fanem Avatara ani nie twierdzę że mi się podobał ale podpisuje się pod powyższym tekstem. Każdy ma swoje zdanie ale stawianie 1 czy 2 to raczej powinien być wybór dla filmów z okropną fabułą i bezsensowną grą aktorów którzy grają bez emocji
Było już o tym pisane , i to WIELE WIELE razy ...
Nie masz nic ciekawszego do napisania ?
Mam wiele do napisanie ale to raczej wulgaryzmy pod adresem wielu trolli...
Niestety, ale nie siedzę całymi dniami na forum jednego filmu pilnując żebym czasem nie powtórzył jakiegoś istniejącego tematu.
P.S. Trafiony, zatopiony!
Potrzebowałbyś całego dnia ? Wiesz wystarczy użyć wyszukiwarki . Polecam .
Wulgaryzmy ? czyli rozmowa jak troll z trollem :)
BTW. Niby to forum o filmie , a czasami mam wrażenie , że to forum o trollach .
Musze cię zmartwić, ale twoja histeria jest nie na miejscu bo trole zostały zwalczone! Przynajmniej w większości. Filmweb zajął się sprawą a avatarowi ocena drastycznie nie skacze więc o co to hallooo??
Tak masz rację mamy do czynienia z miedzykrajową organizacją z obmyślaną strategią powolnego dobicia avatara. Skryptotrolle łączcie się!
ale ja nie rozumiem jakim cudem aż 6167 osób mogło temu filmowi dać ocenę '1' - przecież taka ocena zarezerwowana jak dla mnie jest dla najprawdziwszych gniotów, a nie dla jednego z największych hitów filmowych wszechczasów.
bo uważają się wielkich krytyków i strasznie ich boli, ze film które ocenili by normalnie na 6-4 wzbudza u innych taki zachwyt - z tej frustracji dają 1
1) złośliwość
2) zabawa w "zdołowanie" filmu o którym głośno się mówi .
3) masakryczna depresja>frustracja>agresja , wywołana zawiedzionymi oczekiwaniami co do filmu .
BTW. punkty 1 , 2 odnoszą się także do trollstwa ,które wrzuca innym filmom 1 po to by wywindować Avatara .
Wimo wielkie dzięki. Tak w ogóle to przydałaby się ta opcja na filmwebie. Na imdb jest taka funkcja.
Moim zdaniem panika jest niepotrzebna... ocena powyżej 8,5 to bardzo dobra ocena!
Co prawda ilość jedynek znacznie przewyższa ilość jaka powinna wynikać z rozkładu normalnego, ale nic się na to nie poradzi, że ktoś się uprze i da jedynkę, tylko po to aby zbić wynik.
Zresztą dziesiątek też jest więcej niż powinno być, co wskazuje na to, że wiele osób dało "oczko wyżej" po to, aby mieć wpływ na średnią.
Wielu ludzi nie potrafi oceniać filmów, dają skrajne oceny 10 lub 1, jakby nie istniało nic pośrodku, albo dają ocenę sugerując się aktualnym wynikiem, jakąś modą, lub przeciwko modzie.
Ewentualnie można by wprowadzić bardziej skomplikowany algorytm wyliczania oceny końcowej. Do oceny brać tylko wskazania tylko tych użytkowników, którzy mają ocenionych powiedzmy ponad 100 filmów, są aktywni na forum od pół roku, ich oceny podlegają prawom rozkładu normalnego - tylko wtedy liczyłyby się do średniej.
Z drugiej strony ktoś może powiedzieć, że statystyka obroni się sama i w przypadku takich filmów jak Avatar jedna jedynka zawziętego antyfana zostanie zrównoważona pięcioma dziesiątkami bezkrytycznych fanów, więc średnia i tak pozostanie wysoka.
Oceny byłyby sprawiedliwsze, jeżeli nie byłoby widać średniej - tylko wtedy jaki sens miałoby ocenianie ? :)
to jest ilość ocen jedynkowych top5 najlepszych filmów z rankingu ?
jak widać w każdym z nich sporo osób dało '1' tylko po to aby zbić średnią... z pewnością jest to działanie wypaczające ostateczny wynik, ale jeżeli dotyka wszystkich filmów z top, to tak jak pisałem - statystyka broni się sama :)
p.s.
fajnie byłoby mieć dostęp do bazy w szystkimi ocenami
z tego co widzę to jeszcze nie działa :/ te dane są bliższe liczbie głosów sprzed wykasowaniem lewych kont - muszę dopytać się techników przepraszam za wprowadzenie w błąd ;)
Ja mysle ze ci co mówia ze jest jakaś akcja zbijanai oceny sa bez mózgu.
Kazdy daje ocene jaka chce.
Na imdb Avatar jest na 49 pozycji i w niecaly rok wyleci poza 100
gdziej jest olbrzymia ilosc głosów, ludzie głosuja z całego swiata, kazdy moze miec tylko 1 konto. Na filmweb jest duzo wyzej i to dziwi jak
cholera jak to mozliwe ze po prawie 2 miesiacach sie tak wysoko utryzmuje taki film.
Jak kto przesledzi statystyki filmów na imdb czy filmweb to kazdy film który ma duzą ilośc głośów ma wiecej jedynek analogicznie
nzi dwójek, trójek, czwórek a nawet piatek.
Bez przesady, pewnie takie oszołomy jak ten który windował na siłę krytyczne tematy zakładają po dziesięć kont i dają 1/10, ale myślę że problem nie osiąga już takiej skali. Zresztą co kogo obchodzi ta ocena.
W jednym odcinku "Ranczo" (49 chyba) Czerepach powiedział: " Bo ludzie z natury wolą głosować przeciwko komuś niż za kimś " To już znamy motywy działania trolli :)
No niestety się mylisz . Trolle nadal harcują , a będzie tak dopóki ktoś nie wpadnie na genialny pomysł ich zbanowania .
Zresztą oszołomy są po obu stronach barykady i dlatego jakiś idiota windował dla równowagi pozytywne tematy , zobacz sobie na wpisy dziś po 6 rano .
Edit
Tutaj dobrze to widać , przeskok , czyli zmiana warty pomiędzy trollami z różnych obozów następuje pomiędzy 2.20 a 3.40
http://www.filmweb.pl/forum/21042752/Avatar.html?page=13
I znowu to samo
http://www.filmweb.pl/forum/21042752/Avatar.html?page=4
tym razem pomiędzy 0.55 a 7.06 , nie ma to jak trochę potrollować przed pościem do szkoły/gimnazjum .
trolle się starają, ale wystarczy wyłączyć FW
wystarczy posłuchać radia i telewizji
poczytać recenzje, i pogadać ze znajomymi
każdy normalny człowiek przyzna że film robi wrażenie
Hitler tez kiedys robil wrazenie i wiekszosc za nim poszla...mieli racje? Niekoniecznie...nie zawsze wiekszosc postepuje slusznie...nudzi mnie ta dyskusja,ale noz mi sie w kieszeni otwiera jak czytam, ze jestem sfrutrowana bo po filmie nie mialam mokro w majtkach....podniecaja mnie realne rzeczy i realni ludzie, radze sprobowac, jest swietnie...dajcie juz spokoj...nie podobalo sie komus? Ma do tego prawo (to jest tolerancja) komus sie podobalo? Super -krzyz na droge...widac jestescie szczesliwymi ludzmi, ze nie macie wiekszych problemow, ja jebe moja znajoma ma guza i czeka ja operacja...i podejrzewam, ze Avatara ma gleboko w dupie...naprawde zajmijcie sie zyciem i realnymi sprawami, spitalam z forum o Avatarze bo nie ma nic bardziej frustrujacego niz bezowocna dyskusja...pozdro for all
"Hitler tez kiedys robil wrazenie...."
A ja myślałem , że Avatar jest jak Rydzyk ;)
Ja wam powiem dlaczego spada ten film... bo jest przeciętny!!! a jego czas już się kończy,
Trolem to jest autor tego tematu...
Nazywanie tak kogoś komu ten film się nie podoba jest trolstwem...
Czy on mówił do Ciebie? On mówił do tych co zakładają konta i obniżają ocenę oraz do tych co podbijają stare tematy. Może Ci się film nie podobać, ale jak będziesz prowadził dyskusję na normalnym poziomie to nikt Cie od trolla nie wyzwie (a przynajmniej nikt nie powinien). A tu sprawa wygląda tak, że jak ktoś krytykuje Avatara to od razu musi wyzywać tych, którym się film podobał od ciemnej masy, bezmózgów, dzieci, etc i musi pokazać jaki to on jest nadczłowiek, bo nie podoba mu się Avatar...
Żyjecie rankingiem? Do zbawienia jest Wam on potrzebny? Może trzeba znaleźć nowe określenie na ludzi żyjących takimi bzdurami, np. NOTESY!