7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823328
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Dzisiaj idę na seansik Avatara po raz piąty....
i wszyscy hejterzy tego wiekopomnego filmu mogą mi skoczyć... [cool]
a teraz wyp.. w podskokach - a dla reszty pozdro!

BoGuS_88

film mi się podobał, ale.... 5 raz :/

ocenił(a) film na 10
ArusArczes

Dzięki za pozdro i wzajemnie! :) ja też dzisiaj idę na Avatara, ale dopiero trzeci raz. Mam zamiar jeszcze przynajmniej drugie tyle! :) Miłego oglądania BoGuS_88! :)

ocenił(a) film na 10
brovar69

ja byłem 2 razy a 3 pójdę póżniej ale żeby 5 raz!!!!:/

ocenił(a) film na 10
BigDadddy

A dlaczego nie? Zależy jak bardzo kogoś wciągnęła rzeczywistość przedstawiona przez Mistrza Camerona :)

ocenił(a) film na 10
brovar69

a wzajemnie, wzajemnie! Wygodnego siedzenia i nieupieprzonych okularów!

P.S. ba... idę 5 raz, i to jeszcze nie koniec - za jakiś czas szykuje się jeszcze wspólni seansik z fanami ;)

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

Świetny film, byłem 2 razy ale po co więcej? Będzie dvd, pewnie obejrzę i tyle :)

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

a propos tego że 5 raz ;) - raczej nie prędko zafunduję sobie własny rzutnik full HD 3D albo co lepsze OLED'a 3D ;) - chcę się nacieszyć pełnymi możliwościami tego filmu póki mam jeszcze okazję...

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

Otóż to! To jest odpowiedź na pytanie dlaczego niektórzy chodzą po tyle razy do kina na Avatara: bo pełnię tej przepięknej rzeczywistości można odczuć w pełni jedynie w kinie i jedynie w 3D! Żaden odtwarzacz nie odda tego wrażenia którego doznaje się w kinie! :)

brovar69

Avatar zawdzięcza swój sukces dzięki wspaniałym wizualnym efektom, pięknej wzruszającej opowieści i postaci Neytiri - czyste piękno.

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

Okazja będzie jeszcze niejedna. Przeglądałem rezerwacje w kinach w Warszawie na weekend i sale już są mocno przepełnione. Do tego dodać ludzi którzy przychodzą bez rezerwacji i mamy to co tydzień temu, miesiąc temu i w dniu premiery. Magia tego filmu jest niesamowita.

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

idź 6, warto

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

5 razy było już 2 tygodnie temu. Trochę się przejadło, ale głód rośnie na nowo i kilka seansów na pewno jeszcze będzie. No bo na co mam iść. Filmy widziane po pierwszym seansie Avatara to już nie to co kiedyś. Avataromaniacy pewnie wiedzą o czym mówię.

ocenił(a) film na 10
black_hole_1981

Dokładnie, przez Avatara jakoś już nawet nie mam takiego parcia by iść do kina na jakieś nowe filmy.
Nie mogę sobie darować ostatnio, że nie poszedłem na Avatara w 2D ;/ Dzisiaj zorientowałem się dopiero że kina przestały go już wyświetlać ;(

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

A propos tego 3D.. Osobiście nienawidzę 3D... Denerwuje mnie to ,że zmuszają ludzi do oglądania w 3D. Wolę 2D bo to 3D to śmiech na sali co dają.. Te okulary tylko upaprane w nie wiadomo czym, i przyciemniają obraz... Raz byłem tylko na Avatarze 2D , a potem musiałem chodzić na 3D co mnie strasznie denerwowało bo to mi psuło cały film. Może kina w końcu uwzględnią osoby , które za "3D" nie przepadają lub mają jakąś wadę wzroku która im uniemożliwia poprawne oglądanie tych efektów 3D co ich jest tyle co kot napłakał. A film to cudo,miód i w ogóle ciężko opisać emocje związane z oglądaniem tego filmu. Pozdrowienia dla wszystkich fanów Avatara :]

BoGuS_88

avatar rządzi 10/10 polecam wszystkim to wspaniały film

ocenił(a) film na 10
ObiWanKenobi444

Tak Avatar rządzi. Czekam na wydanie DVD i byłem 2 razy na nim.

ocenił(a) film na 3
ObiWanKenobi444

To nie magia filmu tylko dobra reklama i ciekawość tego "wiekopomnego dzieła", o którym mam nadzieję za
kilka lat nikt nie będzie pamiętał.

ocenił(a) film na 10
miriam_b

ciekawość sprawia, ze idzie się na film jeszcze raz ???
tzn. autor tego tematu obejrzawszy film po raz 4 pod wpływem reklamy postanowił iść na niego po 5-ty raz... bardzo ciekawe :)))

ocenił(a) film na 10
sprocket73

dobrze mu odpowiedziałeś. Jakbym była ciekawa co to za film to by mi jeden raz wystarczył a ja ten film KOCHAM!

miriam_b

naprawdę wydaje ci się że ludzie chodzą po kilka razy na film z powodu...reklamy
tego filmu już nigdzie nie reklamują od dość dawna

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

ja też dziś idę ;-)

`10 raz chyba...bo już liczyć przestałam ;-)

idę na 20.15 ;-)

Isabelka

A w jakim mieście? :)

ocenił(a) film na 10
coco222

teraz akurat Toruń, ale normalnie mieszkam w Warszawie i tam chodzę do multikina na tarasach, a dziś idę do cinema city ;-)

Isabelka

Ech, szkoda, daleko ode mnie :) Trójmiasto.

ocenił(a) film na 10
coco222

no szkoda. Fajnie byłoby umówić się na wspólny seans. szyscy fani z filmweb.pl by poszli. Byśmy wspólnie Jakea i Neytiri podziwiali i pandorę ;-)

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

słuchajcie a macie coś takiego, że nie chcecie iść na inny film oprócz avatar bo czulibyście jakbyście mieli zdradzić avatara, pandore itd ...?

odkąd zobaczyłam pierwszy raz avatara przestałam chodzić na inne filmy, tylko AVATAR!

Isabelka

Ja niby oglądam czasem coś innego, ale nic już mi się tak nie podoba... :(

ocenił(a) film na 10
coco222

no dosłownie mnie też już inne filmy nie zadowalają, normalnie szok!

Teraz czekam na wydanie rozszerzone na dvd a potem na część drugą będę odliczać czas ;-)

potem się założy osobny wątek gdzie wszyscy fani będą odliczać czas do części drugiej (oby tylko Cameron był zdrowy i żył jak najdłużej). razem będzie raźniej czekać, czas upłynie szybciej ;-)

Isabelka

Ja już kase odkładam, żeby za pare lat kupić sobie jakiś dobry tv 3d :D Teraz jeszcze dobrych nie ma :( Echh...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
J_C_WELLS

Czy jakis Fan AVATARA z okolic poznania wybiera sie moze na Film :)))?? Bo samemu to tak kijowo jechac!!! A musze go jeszcze obejrzec!!!!

ocenił(a) film na 3
DayWalkeer

Mówiąc o reklamie i ciekawości miałam na myśli ludzi, którzy na film idą po raz pierwszy. Fakt, że istnieje
grupa ludzi, którzy idą do kina po raz kolejny jest efektem sprytu Camerona. Ta "magia" filmu to nic innego
jak żerowanie na podstawowych ludzkich uczuciach. Dość prymitywnych w dodatku bo głębszych emocji w
tym filmie nie zauważyłam. Bohaterowie są jednowymiarowi, a fabuła przewidywalna i banalna. Grafika i
zdjęcia owszem robią wrażenie. Ale to akurat zwykłe rzemiosło, nie sztuka. Skoro dziś filmy pokroju Avatara
nazywa się "dziełami wiekopomnymi" nie pozostaje nic innego jak zapłakać nad stanem intelektualnym
współczesnego społeczeństwa.

A na marginesie, wyobraźnia Camerona jest niestety dość ograniczona i schematyczna. Daleko mu do T.
Gilliana i jego "Parnassusa" czy choćby H. Miyazakiego.

ocenił(a) film na 10
miriam_b

Szkoda tylko że ten "spryt Camerona" uważasz za coś złego.
Szanowni Państwo!
James Cameron celowo chce nam wyprać mózgi, otumanić, mamy mu najpierw oddać całą kasę jaką mamy, a potem sobie żyły podciąć z tęsknoty za Pandorą. Ja myślę, że powinniśmy Camerona wpakować do pudła, niech dupek odpokutuje to całe zło, które na nas zesłał.

ocenił(a) film na 3
anniepat

Oj nie kochana. Chce tylko zarobić krocie ;)

ocenił(a) film na 10
miriam_b

Uhm
Jeszcze zaraz napisz, że skurczybyk się z Haiti nie podzielił...

ocenił(a) film na 10
miriam_b

Czy Ty jesteś ta Miriam z programu "cała prawda o Miriam" ?

ocenił(a) film na 3
sprocket73

Komentarz na poziomie, gratuluję ;) mam nadzieję, że nie wszyscy fani Avatara prezentują taki poziom
intelektualny.

miriam_b

A na marginesie, wyobraźnia Camerona jest niestety dość ograniczona i schematyczna

HAHAHAHAHA,wyobraźnia Camerona ograniczona? Naprawdę jeśli wymyślenie tak wspaniałego i odmiennego od naszego świata nazywasz ograniczonym schematem, to nie wiem co dla ciebie jest oryginalne.

ocenił(a) film na 3
ObiWanKenobi444

Odmienny świat?
Dlaczego mieszkańcy Pandory tak bardzo przypominają ludzi? Dlaczego ekosystem planety i sam jej wygląd
tak bardzo przypominają Ziemię? Dlaczego Na'vi poruszają się na stworzeniach przypominających ziemskie
konie i dinozaury, a atakujący bestie są podobne do psów?
Camerona nie stać było na wymyślenie czegoś zupełnie nowego, więc tylko nieco zniekształcił ziemskie
pierwowzory - tu dorysował drugą parę oczu, tutaj dodatkową nóżkę, jeszcze jakiś ogon i uszy. To akurat
każdy głupi potrafi. Obejrzyj Spirited Away, a przekonasz się co znaczy WYOBRAŹNIA.

ocenił(a) film na 10
miriam_b

ten świat jest odmienny na tyle by byl latwo przyswajalny, by wydawal sie rajem.
"Dlaczego mieszkańcy Pandory tak bardzo przypominają ludzi?"

odpowiedzialas sobie na to pytanie 5 postow wyzej,
a skoro mieszkancy musza byc podobni do ludzi to zgodnie z jakas ewolucyjna logika stworzenia na tej planecie moga byc podobne do stworzen na Ziemi/przytaczam to co pisano juz w innych watkach/.

ocenił(a) film na 3
dzebedisa

Ty to nazywasz logiką ewolucji a ja ograniczoną wyobraźnią. Co kto lubi.

ocenił(a) film na 10
miriam_b

tak co kto lubi, tylko ferowanie wyroku o czyjejs ograniczonej wyobrazni, ktora jest ograniczana przez rozne czynniki wydaje mi sie dziwne

ocenił(a) film na 10
BoGuS_88

Ja byłem dwa razy. Pierwszy raz byłem w IMAX'ie, a potem w Złotych
Tarasach. Jak się okazało, w Złotych Tarasach można obejrzeć Avatara w dużo
lepszej jakości. I już chciałem planować trzeci wypad, ale niestety... w
Złotych Tarasach już nie puszczają Avatara w sali premierowej... :(

ocenił(a) film na 10
LukeR87

nie chcę wam martwić, ale....

niedługo Avatar zejdzie z kin, nie wiem kiedy wiec dziś idę, może już po raz ostatni, będę płakała normalnie...

Isabelka

oh jej. twoje życie się skończy. i co ty teraz ze sobą zrobisz.

ocenił(a) film na 10
bibik

będę czekać na część drugą ;-) ale najpierw na wydanie na dvd ;-)

pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Isabelka

Nie rozumiem co takiego wspaniałego jest w tym filmie. Widziałem go raz i podobał mi się ale nic szczególnego w nim nie bylo

ocenił(a) film na 10
KultRules

No i ok. Nikt Ci tego nie wytłumaczy przecież. To jest kwestia osobistego odbioru.
Dziękujemy, że podzieliłeś się z nami tą niezmiernie interesującą informacją, że w filmie wg Ciebie nic szczególnego nie ma. Pa

ocenił(a) film na 10
anniepat

A ja idę dzisiaj po raz szósty i mam gdzieś opinie wszystkich krytyków i pseudokrytyków! :) A teraz jeszcze dwa słowa do LadyIsabel: myślę że aż tak prędko nie zdejmą Avatara z kin ponieważ kiedy dzwoniłem do CC w celu rezerwacji miejsca wczoraj to kobieta z którą rozmawiałem poinformowała mnie że na pewno jeszcze jakiś czas Avatar będzie grany ponieważ w dalszym ciągu wzbudza niesamowite zainteresowanie. Takie małe pocieszenie na otarcie łez :) I chciałem jeszcze powiedzieć że faktycznie oglądając inne filmy też mam takie uczucie że ten czas powinien być poświęcony Avatarowi :) oj, nie wiem czy z jakimkolwiek wypadem do kina po ostatnim seansie Avatara nie wstrzymam się aż do drugiej części, nie wyobrażam sobie oglądanie w kinie czegokolwiek innego! :) Pozdro dla wszystkich fanów!

ocenił(a) film na 10
KultRules

To żałuj, ze nie dorosłeś do zrozumienia tego. Być moze się mylę, może to Twoja niedojrzałość emocjonalna, ale zobacz poczytaj, co ludzie w nim widzą, moze to jakoś Cię nakieruje i zobaczysz. Neytiri powiedziała Jack-owi, ze ludzi się nie da nauczyć widzieć, to nie ona ale Camaron piszący scenariusz jak najbardziej miał rację. Nie da się napełnić kubka, który jest już pełny.