7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823249
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Spotkałam sie z opinia,ze krytycy Avatara to malolaci, zapraszam krytykow...ile macie lat? Ja pierwsza - 28

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 9

Sami gówniarze...

ocenił(a) film na 7
Krzyrzak69

Już 21 niestety. A czy wiek ma jakiekolwiek znaczenie? potrzebna jest pełnoletność by krytykować? Był ponoć temat, że i ludziom powyżej ćwierćwiecza się film podobał?

trolik_filmaniak

28 lat, a ponadto wykształcenie wyższe. Niedługo nawet studia doktoranckie. Wielką pasją są filmy, głównie ciężkie filmy: "Lost Highway", "Who's afraid of Virginia Woolf", "Eyes wide shut". Nie przepadam za filmami, których głównymi zaletami są efety specjalne. Takie filmy zabijają cudne aktorstwo i wspaniały scenariusz. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Borderliner

A jakie studia? Gotowanie na gazie? ;)

ocenił(a) film na 9
Negative

Stary, masz u mnie browara :D

Negative

spadaj .. to nie dla ciebie temat... zawiścisz bo jesteś należysz do plebsu

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

Przepraszam, po prostu spodobał mi się tekst kolegi wyżej. Emocje mnie poniosły, wybacz, kłaniam się i znikam.

Negative

ale dowcip! kończyłeś szkołę humoru?

użytkownik usunięty
koper_6

Głupków nie kształcą, sami się rodzą...

użytkownik usunięty
Negative

Straszny z Ciebie troll i pustak kolego, nawet się nie starasz.

ocenił(a) film na 10

Tak, tylko płytkie trole pytają o kierunek kształcenia wykształconych krytyków, głębokie trole nie lubią 3D bo trzeba zakładać okulary.

ocenił(a) film na 10
Negative

"Takie filmy zabijają cudne aktorstwo"

Jak wg. Ciebie w AVATARze nie ma aktorstwa to naprawdę możesz powiedzieć że jesteś kiepskim kinomaniakiem Panie Borderliner...

ocenił(a) film na 5
Negative

29.

Hej panie trollu, krytyku krytyków, który tak zawzięcie broni swojego arcydzieła avatara, myśli pan, że to jest śmieszne?

ocenił(a) film na 8
Borderliner

o wlasnie wyksztalcenie wyzsze u mnie takze, skonczylam archeologie, obecnie dziennikarka i specjalista od marketingu, pozdrawiam

trolik_filmaniak

student budwnictwa na politechnice wrocławskiej

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

A ktoś z prawdziwym wykształceniem?

trolik_filmaniak

to podajcie też ocenę jaką wystawiacie filmowi - bo nie wszyscy to zrobili :]

ocenił(a) film na 8
thengel

Nie lubie ocen i skal...powiem tak...ostatnio najwieksza kupa jaka widzialam byl Gamer....Avatar to dobry film....ale nie powalil mnie na kolana...jestem ciekawa co powie moj chlopak (takze dziennikarz po stosunkach miedzynarodowych...uprzedzam pytanie)

trolik_filmaniak

mnie ciekawi po prostu jak "krytycy" oceniają ten film - tak trudno wrzucić ocenę od 1-10
dobry wg skali FW to 8, a jeśli 8 to dlaczego zaliczasz się do krytyków a nie zwykłych widzów?

i przepraszam, ale zarówno Twoje wykształcenie jak i Twojego chłopaka mało mnie interesują, ludzie interesujący nie zawsze są wykształceni

ocenił(a) film na 9
thengel

No ale oni som dziennikarze. I to po archeologii i stosunkach międzynarodowych! Czapki z głów. Jacyś filozofowie?

ocenił(a) film na 4
trolik_filmaniak

To jakiś wyścig na inteligencję czy jak? W takim razie, moja szczeniacka skromna osoba musi się schować. Jako że mnie "Avatar" się podobał, wychodzi na to, że moje IQ musi być porażająco niskie. Hm, wracam na drzewo;) Jestem za głupia na dysputy z tak wykształconymi ludźmi.
Pozdro również;)

ocenił(a) film na 8
WhiteDemon

whitedemon nikt tak nie twierdzi...to wy nas atakowaliscie...za maloaty, ze widzielismy po dwa filmy itp film ma prawo ci sie podobac....to jest tylko i wylacznie nasz odpowiedz na wasz atak

ocenił(a) film na 6
trolik_filmaniak

ciiiiiiiiiii....... nie karm trolla

ocenił(a) film na 6
Borderliner

a co mają wyższe wykształcenie i studia doktoranckie do krytykanctwa? Czyżby Twoje Kubrickowskie wysublimowane filmowe kubki smakowe stawiały Cię powyżej "plebsu" ze średnim wykształceniem? Troszkę skromności, kolego ;)

Co do zabijania aktorstwa, to zgadzam się w stu procentach. Jestem zwolennikiem oldskulowego 2D i klasycznego kina nie ozdabianego na siłę trójwymiarem. Siłę w takim kinie stanowią aktorzy, reżyser, scenarzyści a nie decydujący o wyglądzie filmu graficy.

Dla mnie wysmakowane 3D to Neil Bloomkamp i jego Dystrykt 9. Już o "bękartach wojny" nie mówiąc.

Stracę szacunek dla Oscarów jak się okaże, że Avatar zgranie wszystko we wszystkim. Będzie jak z Noblem dla Obamy.

Pozdro 600

ocenił(a) film na 6
gantzerek

aa prawie zapomniałem, 19 lat mam,

ocenił(a) film na 9
gantzerek

A cóż zwolennik kina 2D robi na filmie 3D?

pozdro 700

ocenił(a) film na 10
Borderliner

"Takie filmy zabijają cudne aktorstwo"

Jak wg. Ciebie w AVATARze nie ma aktorstwa to naprawdę możesz powiedzieć że jesteś kinomaniakiem...

ocenił(a) film na 6
trolik_filmaniak

21. ale nie wiem czy ze mnie taki krytym, Ja uważam ze to film 7/10 a nie żadne Arcydzieło czy niewiadomo co.

trolik_filmaniak

jestem tylko studentem budownictwa na PWR............

trolik_filmaniak

Wiek wykształcenia moim zdaniem nie mają większego znaczenia, liczy się bardziej doświadczenie związane z kinem.

Ja bym pytanie sformułował inaczej:

Ile % filmów z IMDB top 250 obejrzeliście? Nie wzoruje się rankingiem na Filmweb ponieważ to pomyłka, jednak IMDB top 250 jest dla mnie ciągle wyznacznikiem dobrego kina, szczególnie filmy nakręcone przed rokiem 2000.

Wracając do pytania ja gdzieś tak około 70% filmów znajdujących się na tej liście, Avatara oceniam 7/10, gdyby to nie był seans 3D to nota byłaby pewnie niższa.

ocenił(a) film na 6
AlmostGreen

około 200-210 tytułów. nie liczyłem mega dokładie ale jakoś tak. Musze co nieco nadrobić :-P

szczepan600

Nono nieźle :) Z niektórymi filmami z tej listy jest mały problem, a mianowicie ciężko jest je zdobyć. Ale może też mi się uda nadrobić braki :P

ocenił(a) film na 6
AlmostGreen

jeśli masz jakis "straszny" problem z zdobyciem to podaj tytuły... moze pomogę :-). Ja dość dużo orginalnych dvd pozdobywałem z miejsc o których zapomniał nawet bóg :-D

AlmostGreen

na IMDB ok 230 plus 10 nie jestem pewny!!! i dalej np uwazam ze fabula avatara byla do kichu...strasznie oklepana i czasem czuc bylo zażenowanie poprostu...te gadki te typowe schematy itp...nie wiem dla kogo to bylo chyba dla ciolkow ktorym trzebabylo wmowic ze zly oficer marines itp oj ojojoj.... czy tylko ja chcialem by szef marines zrobil z tymi niebieskimi robalami i zdrajcami porzadek? czy tylko ja chcialem w powrocie krola by sauron zdobyl pierscien albo golum go przeja na stale.... no przynajmniej wniosloby to cos ciekawego do filmu i bylo blizsze prawdy....a tak widzimy jak dzikusy pokonuja armie przyszlosci LOL LOL LOL a jak widze ludzi ktorzy to umacza na forum ze specjalne łuki itp to nie wiem czy plakac czy smiac sie...co do efektow racja sa zajebiste ale tez nie takie jak sie niektorzy slinia i zapluwają ..jak ktos sie na tym chodz troche zna to wie o co chodzi i w jakich scenach....co nie zmienia faktu ze generalny odbór filmu jest OK ....ps. pamietam ze zapowiadali Avatara jako fimo marines ktory leci na inna planete i tam jest wciagniety w wojne 2ch obcych ras ..hmmm juz to by bylo ciekawsze niz te do bólu naiwne rozwiazania z AVATARA

ocenił(a) film na 9
trolik_filmaniak

Dobra, wiem, że to nie temat dla mnie, ale możecie mi powiedzieć, co do oceny filmu, ma wasze wykształcenie ?
Zapytam się inaczej, jest tutaj jakaś osoba, która zajmowała się kiedyś powstawaniem jakiegokolwiek filmu, krótki metraż, cokolwiek ?

Ja jestem po dwóch festiwalach, udało mi się nawet przejść do drugiej tury na Rozstajach Europy oraz Porcie Wrocław. Obecnie reżyseruję etiudę na AFiT dla kolegi na operatorkę. Poza tym popełniłem kilka montaży.
A mam niedokończoną turystykę i studium informatyczne...

Kolbe

byl temat że avatara krytykują małolaci . to jest odpowiedz

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

Akurat ja mam 25 lat...

ocenił(a) film na 9
Kolbe

Czas na kawę, wiek wiekiem, ale wykształcenie ? Wiesz, jeśli być po szkole filmowej, to jak najbardziej można się pochwalić..

ocenił(a) film na 6
Kolbe

Ja robiłem parę filmów. Amatorskich ale zawsze, niektóre lepsze inne gorsze... jeden wygrał nagrodę w formie 20 litrów piwa na stronie www.koniaczek.pl :-P. Obecnie pracuję nad paroma innymi produkcjami i się dokształcam robiąc studium Filmowe jak skończę to chcę przy-atakować łódź (pewnie za pierwszym razem się nie uda ,ale co tam.) w sumie jestem dość młody więc chyba źle nie jest.

ocenił(a) film na 9
szczepan600

No, i to mi się podoba :) Powiem krótko, ja już zrezygnowałem ze startowania na Łódź, znajomości, tylko i wyłącznie. Na reżyserię, trzeba nawet umieć śpiewać i tańczyć...

Kolbe

ja też kręciłem z kumplami ... niestety są to jedynie filmiki lokalne i tzw ścierwa na youtube..........

ocenił(a) film na 9
Krzyrzak69

Śmiej się, ale youtube to, całkiem przyzwoita i darmowa reklama. Jak otworzymy w końcu ze znajomymi stronkę, to z pewnością umieszczę swoje twory i na youtubie. Jednak chcę to robić pod konkretnym szyldem, więc czekam.

ocenił(a) film na 6
Kolbe

Domyślam się ze jest ciężko, nawet bardzo. ALe zawsze w życiu miałem fart i podejście "jakos to będzie" i zawsze jakoś było... może uda się i tym razem. A jak nie to własnie jak mówisz... znajomosci i jeszcze raz znajomości... wielu najlepszych nawet nie słyszało o szkole filmowej :-D Ja moge sie tylko pochwalić tym że znam kogoś z Sky Piastowskie z Zielonej Góry (mało ale zawsze coś :-P) i tym że jak dobrze pujdzie to może będe mógł pomoagać przy robieniu jakiegoś nowego klipu dla Kayah (kaji), takie małe kroczki ale może gdzieś mnie to doprowadzi.
Byłeś na egazminach wstepnych do łodzi? Możesz coś o nich powiedzieć?

ocenił(a) film na 9
szczepan600

Na Porcie Wrocław promowałem się poetą i liderem Lesers Bend - Łukaszem Jaroszem, ale czasami nawet takie znajomości nie pomagają. W sumie to dzięki niemu zostałem przyjęty na festiwal.

http://www.biuroliterackie.pl/imprezy/czytaj.php?co=768

Numerek 75 :)

ocenił(a) film na 6
Kolbe

AAAA "Nakręć wiersz" :-D Mój wykładowca mi to proponował ale jak zobaczyłem zwycięzców poprzednich edycji to wymiękłem :-D Strasznie dużo tu animacji a to nie jest mój konik :-D

Można gdzieś zobaczyć twoje produkcje?

ocenił(a) film na 9
szczepan600

Mam zamiar wstawić na YT, bo chyba tylko laureaci zostali wystawiani. I faktycznie, komisja Wrocławska ma bardzo dziwne gusta, ponoć przepadają za animacjami, a to tez nie moja brocha :)
Pomyślę, żeby wrzucić "Ciało..." ale muszę mieć zgodę wszystkich wiesz.

ocenił(a) film na 6
Kolbe

rozumiem... jak coś to daj znać bo z chęciom zobaczę.

ocenił(a) film na 9
szczepan600

Jak będzie dostępna on-line, link znajdziesz u mnie na profilu i "Ciała..." i "Third Eye". :)