(Jeszcze raz pisze bo widzę że niema mojego wpisu!)
Strasznie nie mogłem się doczekać jak obejrzę go,olbrzymie emocje wzbudzał we mnie,jak obejrzałem zwiastun miałem mieszane uczucia.
Czułem że mnie Zawiedzie...noi się nie myliłem :(
Zacznę od pozytywnych rzeczy.
Ogólnie fajny!Genialny wizualnie,na prawdę obraz czasem przepiękny.
Dość ciekawy,parę niezłych akcji...hmm i chyba to wszystko jeśli chodzi o dobrą stronę.
Powiedziałem że ogólnie Fajny ale niestety ostro się zawiodłem!
Kiedyś napisałem tak (Boje się że postawi na Efekty...na bajere 3-D...NiC poza tym.)
Oto chodzi że nawet tego niema:((
Czego od filmu oczekiwałem ? Że mnie rozwali genialnymi efektami 3D i efektami specjalnymi że akcje będą wbijały w fotel !!!
Że będzie totalny Przełom !
A co mamy ? O jakim kolwiek przełomie można sobie tylko pomarzyć !
Wspomnę tak na marginesie że(Byłem w Heliosie na normalnej sali,to nie było sala nawet 3D tylko najzwyklejsza...może przez to bardzo dużo straciłem.)
Więc tak na początku przez ok 20mi. czułem lekko te 3D a później się już przyzwyczajałem...czułem jak bym oglądał normalny film a nie w 3D!!! Wielka porażka po tym względem.
Żadnych akcji 3D...to nawet w tym totalnym gniocie Oszukać przeznaczenie 4 były parę takich akcji że niby coś wylatuje z ekranu !
Ale nie robiły na mnie wrażenia gdyż były bardzo słabe!
Przecież jak byłem w Wawie na Ekspresie polarnym to cała bajka mnie po prostu Rozwaliła :)
To były genialne Efekty 3D...kurde głupi płatek śniegu spadał i miałem odlot,kapitalne nagłośnienie :)
Najlepsze akcje po prostu człowieka miażdżyły,totalnie wbijały w fotel.
Nigdy nie byłem na lepszym filmie 3D !!!
Nie jeden człowiek nawet dorosły wysuwał rękę dla zwały że niby ten płatek na niego spadnie itp.
Jak coś ogromnego jechało to się wydawało że Ciebie zaraz rozjedzie...cała sala w zachwycona,podniecona była :)
Czułeś się jak byś tam był.
A tu niestety takich rzeczy niema :(
Żadnych rewelacyjnych efektów,akcji,w ogóle mało akcji.
Poza tym jak już kiedyś pisałem nie podobają mi się strasznie te Avatary...jeszcze bardziej mnie rozłożyli na łopatki jak zobaczyłem te konie,psy i ala nosorożca/triceratopsy !!!
Boże jedyny co to ma być kolejna porażka.
Ta planeta Pandora to porostu inna ziemia...wiele wspólnego mają.
Kurde czy ktoś nie morze stworzyć kompletnie nowatorskiej planety na której obcy będą kompletnie nowatorskie jedyne w swoim rodzaju...że nic nie będą miały wspólnego z człowiekiem itp.!!
Czasem nawet zdejmowałem te durne okulary,bez nich o wiele jaśniej jest,lepsze kolory są,a z okularami jest ostro ciemno a czasem nawet bez okularów był lepszy obraz!
Wgl gdyby dało się oglądać 3D bez okularów było by o wiele wygodniej,lepiej.
Co do fabuły - nie podobało mi się strasznie to że ludzie mogą zamieniać się w kosmitów żal !!!
Nie podobało mi się to że kosmici są dobrzy a ludzie źli...zdecydowanie wole na odwrót.
Niby ostro się wkurzyłem,smutno mi było jak ludzie niszczyli Pandore,te największe drzewo ale kicha że jak drugi nalot robili na te białe drzewa to im się nie udało i wszystko skończyło się dobrze!
Nie za bardzo lubię Happy end !
W ogóle dziwnie się skończyło.
W ogóle kompletnie inaczej wyobrażałem sobie ten film.
Np; że ludzie dopiero lecą na tą planetę,odkrywają różne rzeczy w tedy by pokazywali piękno Pandory...ale niestety tak nie jest:(
Niczym mnie nie zachwycił,nie podniecił a rozczarował.
Muzyka do filmu jest słaba,nie podobała mi się...ale czasem nawet pasowała.
Tak wiec jeśli ktoś liczy na jakiś przełom to się zawiedzie.
Jeśli ktoś liczy na dużo akcji to się zawiedzie.
Czyli nadal pozostaje przełomem w efektach specjalnych trylogia Matrix :))
Można obejrzeć ale nic szczególnego.
Musze sobie wyrwać z kontekstu parę cytatów-stwierdzeń, bo warto:
Przecież jak byłem w Wawie na Ekspresie polarnym to cała bajka mnie po prostu Rozwaliła :)
To były genialne Efekty 3D...kurde głupi płatek śniegu spadał i miałem odlot,kapitalne nagłośnienie :)
Najlepsze akcje po prostu człowieka miażdżyły,totalnie wbijały w fotel.
Nigdy nie byłem na lepszym filmie 3D !!!
Co do fabuły - nie podobało mi się strasznie to że ludzie mogą zamieniać się w kosmitów żal !!!
Nie podobało mi się to że kosmici są dobrzy a ludzie źli...zdecydowanie wole na odwrót.
He he...jednym zdaniem można nazwać wasze komentarze...że!
" Wołają o pomstę do nieba " :))
King_Louise_Assurbanipal popieram twój żal.pl:P
Korniszon1 zazwyczaj tak jest, że jak ci sie coś nie podoba na zwiastunie to uwierz w kinie nie będzie lepiej, jak nie lubisz happy endów to idź na obcego...nie ma nic na siłe nie podoba sie to nie zawsze znajdzie sie czarna owca...
>Czyli nadal pozostaje przełomem w efektach specjalnych trylogia Matrix :))
>Np; że ludzie dopiero lecą na tą planetę,odkrywają różne rzeczy w tedy >by pokazywali piękno Pandory...ale niestety tak nie jest:(
>Co do fabuły - nie podobało mi się strasznie to że ludzie mogą zamieniać się w kosmitów żal !!!
bosz, widzisz i nie pękasz ze śmiechu...
"Przecież jak byłem w Wawie na Ekspresie polarnym to cała bajka mnie po
prostu Rozwaliła :) [...] itd. "
Hahahahahahahaha! a mnie rozwaliła twoja wypowiedź
"Kurde czy ktoś nie morze stworzyć kompletnie..."
Kurde czy nie możesz sięgnąć po słownik.
"Korniszon1" ty to masz prawie zawsze w swoich tematach paru "Trolli" ;)
A teraz widzę że same "Trolle" ci odp. :)
A wszystko dlatego że ty masz inne zdanie,żałosne.
Pozdrawiam cie serdecznie.
Ulubiona odpowiedź wszystkich szczeniaków, gimnazjalistów i innych marszczyfredów: żal mi ciebie. Facet stawia konkretne zarzuty, słuszne czy nie ale jednak a w odpowiedzi żal.
"Żadnych akcji 3D...to nawet w tym totalnym gniocie Oszukać przeznaczenie 4 były parę takich akcji że niby coś wylatuje z ekranu ! "
Tyle na temat twojej wiedzy o 3D ?
Kolbe
Więc słucham panie mądraliński.
Oświeć mnie gdzie,kiedy były akcje 3D,jak wcześniej podałem np:że coś wyskakuje z ekranu,że czułeś że coś się zbliża na Ciebie itp.
Niejedno już recenzje czytałem o Avatorze np:
"A zastosowanie 3D kompletnie nie zostało wykorzystane"
" Było wiele akcji co aż się prosiło o 3D:( "
Alienhaker tymi linkami odpowiedział na twoje pytanie. Przy okazji zaoszczędził mi czasu :)
Wystarczy tylko mieć odrobinę wiedzy, a nie czytać durne komentarze na FW, że 3D jest niewykorzystane.
Do KORNISZON1
Czyli jesteś ograniczony umysłowo.
Do modów: Proszę zamknijcie ten temat, bo nic nie wnosi do tematu. Dzieciom typu Korniszon1 powinni wyłączać prąd by nie bawiły się komputerem starych.
FILM 10/10
Przełomem w efektach specjalnych była "Otchłań" Camerona. Potem to już z górki "Terminator 2", "Park Jurajski"...
Matrix żadnego przełomu w efektach nie zrobił.
Zgadzam się z przedmówcą..."Przełomem w efektach specjalnych była "Otchłań" Camerona. Potem to już z górki "Terminator 2", "Park Jurajski"...
Matrix żadnego przełomu w efektach nie zrobił."
Korniszon1 mam pytanie kontrolne gdzie siedziałeś w kinie??na samym końcu???
"Matrix żadnego przełomu w efektach nie zrobił."
Tak, ten cały bulet-time stał się tak popularny we wszystkich dzisiejszych filmach akcji za sprawą Gumisiów i ich gumisoku.
Te jedno zdanie skreśla dla mnie wiarę w sens wszystkich twoich wypowiedzi.
Wojtek_dpo
"Terminator 2", "Park Jurajski" to wiem że był przełomem ale "Otchłań" nie wiedziałem !
"Matrix" z całą pewnością był przełomem !
Buchi
"Krytyka na siłe... żadnych obiektywnych powodów"
No cement.
Dokładnie napisałem czego oczekiwałem,dlaczego się zawiodłem...
I jeszcze mało,kurde
Buchi
Miało być - Dokładnie napisał czego oczekiwał,dlaczego się zawiódł.
Więc nie wiem w czym rzecz.
Avatar to moim zdaniem film "wyjątkowy" pod jednym względem - ma najwięcej psychofanów w historii kina ;P Śmieszą mnie zarzuty wobec krytyki - jest potrzebna na forum filmowym tak samo jak słowa uznania, dzięki różnorodności opinii można dyskutować, co jest moim zdaniem znacznie ciekawsze niż monotematyczna litania dziękczynna. Fanatyczne uwielbienie Avatara jest co najmniej niepokojące - nie mówiąc o podkochiwaniu się w niebieskich stworkach (to jest ewidentne zboczenie!, równie absurdalna byłaby deklaracja o atrakcyjności seksualnej mieszkańców Planety Małp). Dzieciaki, apeluję do was - odejdźcie od komputerów, idźcie do lasu, pobiegajcie po łące, a nie wzdychacie za wyimaginowanym pełnym świecidełek światkiem, nasza przyroda też jest zachwycająca ;) Ciekawi mnie ilu z was - mażących o życiu na Pandorze po tygodniu modliło by się o ciepłe łóżko, elektryczność, TV i komputer :)
marpol78
"Ten "gniot" jak go nazywasz przywrocil porzadek na FW"
Dobry żart!
Te kłótnie,wyzwiska wielkich fanów Avatara nazywasz porządkiem!
Już w moim temacie setki "Trolli" się wylęgło i mnie oczernia,rzuca mięsem itp. a dla czego ? bo ja mam inny gust!
Dlatego daruj sobie o jakimś porządku!
Witam.
Filmowi avatar napewno nie należy 35" w top100.
Jesto to film dla mas, efekciarski, prawie rzadnego przesłania, typowy chłam dla mas.
No cóż by zrozumieć takie filmy jak np. "Czas Apokalipsy" trzeba ukończyć coś wiecej niż technikum czy zawodówke ;].
Pozdrawiam fanów i antyfanów.
Ps. Nie zależy mi co mi odpowiecie, nie ma o czym dyskutować z "plebsem"
Do filmu "Czas Apokalipsy" nie trzeba mieć dużego skilla żeby go zrozumieć...z resztą co ja bede gadał zamykać ten temat bo coraz wiecej "GIENIUSZUF" przybywa:P
bynajmniej nie mam jednego filmu ocenionego i to jeszcze avatar 1/10 takie postępowanie = troll nie bede się z tobą wdawał w dydkusje bo jeszcze się przepoczwarzę w trolla...
Ortografia się nie liczy, ale sposób pisania tak. Obrażasz ludzi, nie liczysz się ze zdaniem innym a to oznacza ze jedyną ciemną masą to jesteś ty a twój pseudo-intelekt to druga klasa podstawówki: ''ten lizak jest fajniejszy bo ma więcej wzorków i nie każdy może soebie pozwolić by rodzice mu kupili''.
Oszołomstwo się leczy.
Wkońcu trafiłem na godnego przeciwnika;].
No wiec przepraszam jak kogoś uraziłem moimi postami jednak próbowałem znaleść proste porównanie dla "niebiesko-ciemnych).
Nie licze sie z czyimś zdaniem jak widze, że film nie wnoszący nic, a nic dostaje kolejne nagrody i jest w top 4 ;] .
A "fachowcy mówią arcydzieło"
Pozdro
Wymnień przesłanie kazdego z filmów top35 to zobaczymy czy rzeczywiście Avatar jest cienki. Zresztą wymieć wszsytkie zalety tych filmów i udowdnij ze Avatar jest gorszy. Wieloma cechami przerasta filmy.
Na każdy film patrzy się jako całokształt a nie pod względem przesłania. Gdyby tak było to większosć filmó byłaby gniotami. Jak przesłanie mają Wściekłe Psy lub Włądca Pierścieni? No proszę, powiedz.
W filmie chodzi o odnbiór i o to jakie wrażenie pozostawia na widzu. Avatar się podoba ludziom i zostaje w pamieci. To wystarczająco dużo by film notował wysoko.
Kolego Dresem nie jestem... Piszę jak jest prawda. Nie gadaj mi tu że avatar niesie jakieś przesłanie bo tak nie jest. Jest totalnie nie ambitnym filmem zrobiony tylko dla kasy. Podoba się ludziom takim co mają siekę w głowie, bo nie trzeba myśleć. I jeszcze jedno stawianie avatar przy takich dziełach kinowych jak ojciec chrzestny czy forrest gump jest po prostu przykre. Te filmy są filmami a nie jak avatar gdzie 60% filmu zrobione zostało na komputerze...
Wymnień przesłanie kazdego z filmów top35 to zobaczymy czy rzeczywiście Avatar jest cienki. Zresztą wymieć wszsytkie zalety tych filmów i udowdnij ze Avatar jest gorszy. Wieloma cechami przerasta filmy.
Na każdy film patrzy się jako całokształt a nie pod względem przesłania. Gdyby tak było to większosć filmó byłaby gniotami. Jak przesłanie mają Wściekłe Psy lub Włądca Pierścieni? No proszę, powiedz.
W filmie chodzi o odnbiór i o to jakie wrażenie pozostawia na widzu. Avatar się podoba ludziom i zostaje w pamieci. To wystarczająco dużo by film notował wysoko.
Kolego nie kopiuj swoich poprzednich postów, bo wtedy jesteś jeszcze bardziej żałosny niż ten film. Jednak cóż pewnie kopiujesz bo ci się pokończyły słowa...
Kolego nie kopiuję bo pokończyły mi się słowa, ale dlatego ze raz napisałem ale w kółko to samo ludzie piszą, ze mogę mój post wkleić tam i tutaj, bo twój jest identyczny i przewidywalny jak tamten.
Poza tym co to był za atak w formie pytania? Tobie chyba się wyczerpałyt argumenty i zarzucasz to mi.
Proszę, powiedz mi na czym polega przesłanie innych filmów z top35. Powiedz dlaczego każdy z nich zasługuje na miano lepszego. Zresztą wyjaśniłem Ci ze nie liczy sie przesłanie a odbiór i wrażenie jakie na nas dany film robi.
Jeśli wybierać między efekciarskim, widowiskowym filmem który nas wciąga, zrealisowany elegancko, esetycznie, podoba się na tyle ze pamietamy długo i czujemy jego klimat, a filmem z dobrym przesłaniem lecz źle zrealizowanym, bez wyczucia, okropnie nudnym i niewciągajacym, a klimat sztuczny to co wybierzesz?
Zrozum ze nie każdy film ma mieć głębokie przesłanie. Są różne gatunki filmów, któe oglądamy zależnie od nastroju. Jedne mają nas bawić, inne zachwycać, inne nasyuwać pytania a inne wstrząsnąć.
Jeśli tego nie rozumiesz to jesteś bardzo krótkowzroczny.
Wiecie co jest w tych wszystkich komentarzach najgorsze ?
Że największy fan Avatara jaki w tym temacie jest,jest największym "Trollem" ! Oczywiście chodzi mi "King_Louise_Assurbanipal" !
Ciekawe ile jeszcze się takich trolli wylęgnie!
taaaa.... ja jestem trollem bo mam argumenty, a ty nim nie jesteś bo ich nie masz. dobrze zrozumiałem?
idź lepiej pzeczytać ksiażkę bo siedzenie na necie ci nie służy.
Przecież te wszystkie głąby krytykujące avatara nawet nie mają avatarów na swoich profilach, i jedyny oceniony film to właśnie avatar, a jedyne wypowiedzi są na forum avatara, prosty w niosek, że ten film nieustannie bluzga kilku tych samych debili zakładając coraz to nowe tematy o tej samej treści.