7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823328
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Pandora w Chinach

użytkownik usunięty

''Chińska góra "Podniebna Kolumna Południowa" z miasta Zhangjiajie w prowincji Hunan została przemianowana na górę Alleluja Avatar. Władze chcieli w ten sposób uhonorować film Avatar i jego twórców.

Jak podaje gazeta Xiaoxiang Morning News, nazwa została oficjalnie zmieniona w poniedziałek, 25 stycznia. Dziennikarze twierdzą, że fotograf z Hollywood odwiedził w 2008 roku region krajobrazowy i historyczny Wulingyuan, czyli rezerwat, w którym znajduje się góra, a wiele z uwiecznionych przez niego obiektów stało się potem prototypami różnych elementów świata przedstawionego w Avatarze.

Zhangjiajie chce w jakiś sposób zarobić na sukcesie filmu. Oferuje turystą wycieczki po okolicy z hasłem przewodnim: "Pandora jest daleko, a Zhangjiajie blisko".''

użytkownik usunięty

http://cdn1.knowyourmeme.com/i/3374/original/Cool_story_bro_.jpg

użytkownik usunięty

http://img51.imageshack.us/img51/7277/47188344.jpg

ocenił(a) film na 9

Tak, a filmu w Chinach puszczać zakazali. Cóż za hipokryzja ;P

użytkownik usunięty
Amish1188

na hipokryzji opiera się ekonomia :)

ocenił(a) film na 9

Proste :P

użytkownik usunięty
Amish1188

Jak nie wiemy o co chodzi to chodzi o pieniądze. ;)

ocenił(a) film na 9

A tak przy okazji to widzę, że ty jesteś fanatykiem Avatara. Będę musiał poczytać twój blog xD

użytkownik usunięty
Amish1188

Fanatykiem może nie, ale powiedzmy że film mnie oczarował :)

ocenił(a) film na 9

Mnie także. Pobudził mą wyobraźnię, a zarazem przypomniał o marzeniach z dzieciństwa- o życiu w dżungli w zgodzie z naturą, w pewnej fascynującej kulturze :D

użytkownik usunięty
Amish1188

Chińczycy zapewne tego się obawiali. Bali się że tto odciągnie ich od rodzimej produkcji o Konfucjuszu.

ocenił(a) film na 10
Amish1188

Wycofali się z tego zakazu. Za dużo sie zrobiło hałasu

ocenił(a) film na 10
użytkownik usunięty

Z początku myślałem że to głupota...
Teraz widzę że to mądre. Dlaczego polskie władze na takie coś nie wpadną? Pozyskałoby to więcej turystów z zachodu i Japonii. Turyści = pieniądz.

użytkownik usunięty

Władze wycofały się już z tego pomysłu pod wpływem rozgoryczonych fanów.