7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 822709
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Rezerwacja

ocenił(a) film na 8

Pytanie co do rezerwacji, wszyscy mówią że trzeba odebrać bilety 48h przed seansem, tak się składa że zarezerwowałem własnie bilet na Wtorek na 13:30... Czyli wychodzi na to że nie odbiorę tej rezerwacji mimo wszystko że już dawno po premierze?

ocenił(a) film na 9
Piotr17PL

wystarczy napisać maila, i zmienią na 1h przed seansem

ocenił(a) film na 10
Piotr17PL

Zadzwoń jutro do kina i zapytaj. W moim wypadku prosili odbierać nie później jak godzinę przed seansem (rezerwowałem 23.XII na 25.XII online - w formularzu była informacja o tym by odbierać bilety 48h przed seansem)

ocenił(a) film na 9
Piotr17PL

to jest tak w sieci helios i multikino jest napisane ze trzeba odebrac bilety 30 min przed filemem . nie spotkalem sie jescze zeby bylo 48h chyba ze jest to maraton nocny itp. praktycznie do 15min przed filemem mozesz odebrac bilety pozniej rezerwacje sa kasowane

ocenił(a) film na 10
Piotr17PL

Ja miałem odebrac 30min przed seansem no i się spóźniłem jak zawsze, więc musiałem się zadowolić pierwszym rzędem i miejscem z boku.

użytkownik usunięty
Piotr17PL

Wszyscy czyli kto??
Ja rezerwowałem w kinie Helios na 4h przed seansem, bilety odebrałem na 20 min przed i jakoś film w kinie obejrzałem :P

Ja ide do Poznania na poczatku stycznia, juz dawno zarezerwowalem i bilety odebral mi ktos, kto mieszka na miejscu, bo nie chcialem ryzykowac... Jednak slysze ostatnio, ze idzie to zalatwic telefonicznie/mailowo albo nawet mozna odebrac w dzien pokazu. Wykonalbym jednak telefon do kina, aby cenna rezerwacja nie przepadla.

Z innej beczki, moje absurdalne i bezpodstawne watpliwosci - pomimo tego, ze bilety zostaly odebrane ponad 2 tygodnie przed seansem, to wszystko powinno byc w porzadku i miejsca mam przypieczetowane? Ktos byl kiedys ofiara jakiejs pomylki? To raczej sie nie zdarza, co?

ocenił(a) film na 10
Piotr17PL

Ja rezerwowałam bilety w Cinema City dzień przed seansem i odebrałam je 30 min przed rozpoczęciem filmu i nie spotkały mnie żadne problemy z tym związane ;)

ocenił(a) film na 8
ligda

Yhym, czyli wszystko jest ok, no dobra, to zaryzykuję i pojadę bez odbierania jej 48h przed filmem, tylko 30min.. jak sie okaze ze to nie podziala to zadowole się z bolem tym pierwszym rzedem.

ocenił(a) film na 10
Piotr17PL

Bo w Cinema tak piszą, dlatego ze względu na to, że nie mógł bym pojechać 2 dni wcześniej odebrać zrezygnowałem z Cinema i zarezerwowałem w Multikinie, bo tam wystarczy 30 min przed seansem odebrać , a w Cinema wolę nie ryzykować, tym bardziej, że rezerwowałem 11 biletów. Pozdro

ocenił(a) film na 8
dawid2385

Ale mam nadzieję że wszyscy mówicie o IMAX'e... Bo że w multikinie to mogę odebrać nawet 15min przed seansem...

Miał więc ktoś sytuacje że zamiawiał bilet W IMAX i mógłby odebrać godzine przed seansem?

ocenił(a) film na 7
Piotr17PL

Byłem na tym filmie w IMAX w Katowicach. Nic nie rezerwowałem ponieważ nie dało się. Pojechałem w ciemno na 26 grudnia. Kupiłem dwa ostatnie bilety w ostatnim 12 rzędzie, miejsca 30,31 całkowicie z boku o godzinie 20:00 na seans na 22:30. Reszta wolnych miejsc to kilkanaście pojedynczych rozrzuconych w różnych miejscach a tak to wszystko było wykupione i zarezerwowane.
Po godzinie pytałem czy jakieś rezerwację są odwołane, uzyskałem odpowiedź by pytać na 20 minut przed seansem. O 22:15 zamieniłem te bilety na bardzo dobre miejsca które były na żółto zarezerwowane zarezerwowane w 6 rzędzie, miejsca 10,11.

Wychodzi na to, że rezerwacje w katowickim IMAXie były trzymane do 15-tu minut przed filmem.

wujekm

To ja mam jeszcze małe pytanko. Jeżeli muszę odebrać 24h przed, to jeśli mam seans w sobotę na 13:30 to mogę sobie w piątek odebrać bilety o której chce, czy do 13:30?

ocenił(a) film na 8
kwiat

Z wypowiedzi wyżej możesz wywnioskować że możesz je odebrać nawet 20min przed seansem... Więc tym bardziej wcześniej, a zwłaszcza całą dobę wcześniej..

ocenił(a) film na 7
Piotr17PL

mam pytanie, czy jak przyjde godzine lub dwie przed seansem to dostane gdzies 10 biletow na film bez wczesniejszej rezerwacji, czy wszystko bedzie porezerwowane? bo chcialem zarezerwowac 10 biletow telefonicznie i nie moge sie do imaxu dodzwonic, wiec jade ze znajomymi w ciemno ;). A z tego co patrzylem na stronie imaxu miejsc jest jeszcze sporo wolnych, srodek jest tylko zarezerwowany.

ocenił(a) film na 8
PuDZ

Nie wiem czy będzie taka frajda siedząć maks z boku... Mi się udało wczoraj zarezerwować seans na jutro... czyli dwa dni i już środek cały zarezerwowany... Udało się jednak troche z prawej od środka całego więc może nie bedzie tak źle... Też mam nadzieję że uda mi się jutro odebrać tą rezerwację.

Piotr17PL

Ja w Wigilie (czwartek) rezerwowałam bilety na niedziele na 13:30 i już było trochę miejsc na środku zajętych. Po bilety byłam godzinę przed seansem (bo akurat taki miałam dojazd) i jak widziałam zostało tylko trochę miejsc po bokach.
Moim zdaniem lepiej rezerwować sobie bilety szybciej niż zadzierać głowę w pierwszym rzędzie :P ...ale nie spotkałam się z odbiorem biletu 48h przed seansem :O Trochę to bez sensu bo co ma zrobić ktoś spoza miasta?

ocenił(a) film na 7
_NeMi_

Jeśli chodzi o heliosa, to konieczność odebrania biletu 30 minut przed seansem to wielka fikcja... Byłam na "Avatarze" w drógi dzień po premierze i rezerwację zrealizowałam bez problemu jakieś 10-15 minut przed. Odkryłam ostatnio, jak jest w rzeczywistości. Zdarzyło mi się, że jadąc do kina na film (był to pierwszy tydzień po premierze) nie dojechałam na zarezerwowaną godzinę (oczywiście telefonu w kinie nikt nie odbierał, normalka, więc nici wyszły z zabukowania sobie biletów na następną godzinę). Już myślałam, że przyjdzie mi zadzierać głowę w pierwszym rzędzie, bo wolnych miejsc było naprawdę mało, ale myślę sobie: "przecież rezerwacje są kasowane 30 minut przed seansem". Więc idę do kasy, a tam pan w okienku informuje mnie z uśmiechem, że tak naprawdę to dopiero 5 minut przed seansem! No i co, czekałam do za 5, wtedy znalazły się naprawdę dobre miejsca no i szyja nie bolała.;)
Pozdrawiam i życzę nie spóźniania się po bilety na "Avatara" (warto!) :)