Przed chwilą wróciłem z seansu. Żadnymi słowami nie da się opisać piękna tego filmu. Każdy powinien zobaczyć go na własne oczy w IMAX'ie. Składam szczere gratulacje dla Pana Camerona bo mu się na prawdę należą. Avatar to jedyny film w tym roku (prócz "District 9"), który mnie nie zawiódł, a wręcz przerósł moje oczekiwania... i to bardzo. Arcydzieło gatunku pod każdym względem ;] 10/10 pozdrawiam fanów.
PS Zastanawia mnie jedna rzecz...
Czy kontynuacja tego szokującego filmu jest trafnym pomysłem ? Z jednej strony wszyscy chcemy znów ujrzeć Pandorę i doświadczyć jej piękna raz jeszcze, z drugiej zaś trudno wyobrazić sobie kontynuację godnej oryginału. Wydaję mi się, że druga część może popsuć magie tego filmu.
Ciężko rozwikłać ten dylemat :) Co sądzicie ?
Mam nadzieję ze sequela nie będzie - jak dla mnie tak opowiedziana historia jest pełna i niepowtarzalna. Pozdrawiam.
mysle,z e druga czesc tak wspaniałego filmu moze(ale nie musi) wszystko zepsuc. Nie jestem znawca filmow, ale Avatar wywarł na mnie wieeelkie wraznie i smutno mi sie robi, gdy pomysle o tym, ze obejrzec moge go tylko w kinie, a nie wtedy, gdy mi sie zachce w domu. porusza tyle madrych tematow i watkow, naprawde super. z kina wyszłam tak podekscytowana, ze snilam o Pandorze ; p
Będzie dobrze:)
Film magia - no ale zazwyczaj sequele nie są tak dobre jak 1 część. Ale Cameron to mistrz w swoim fachu myślę że sprosta zadaniu.
na szczęście czasami bywa inaczej i zdarzają się wyjątki że II część bywa lepsza od pierwszej. Co do Camerona to jest naprawdę świetny.:)
Cameron potrafił zrobić terminatora 2 który był lepszy od części pierwszej, oby podobnie było i tutaj. Ludzie nie pozwolą mu nie zrobić drugiej części :)
Warto tutaj przytoczyć prosty przykład:) Terminator 1 i 2. Pierwsza część powaliła na kolana, natomiast druga już wgniotła w fotel, a przecież reżyserem tych filmów również był Cameron.
Mam nadzieje, że to samo będzie z Avatarem:)
dodajmy do tego fakt ze Aliens: decydujące starcie to rowniez kontynuacja ;) prawde powiedziawszy, jesli ktos w najblizszym czasie moze pobić Avatara to tylko Cameron z drugą częścią ;)
Pójdę jeszcze raz na AVATAR....1
mam nadzieję na kontynuację, tak jak mówicie T1, T2.. rewelacja
niech CAMERON robi dwójkę, AV pozdrowienia
Ja wróciłam z seansu 2 godziny temu ., i jeszzce jestem na planecie Pandory ;))
Najlepszy film jaki oglądałam ^ ^
jestem tego pewien że będzie 2 część ale jak już ma być to niech będzie za co najmniej 3-4 lat.
Musi być kolejna część!!!!!!!!!!!!!
Ten film to nokaut - nie mogłem do siebie dojść przez parę godzin.
Fakt że powstał taki film świadczy o tym że ludzie się jednak troche zmieniają - może się sami wszyscy nie pozabijamy :-)
Ja nie jestem przekonany czy będzie kolejny film o planecie Pandora ponieważ , Cameron osiągnął to co chciał tak samo jak z Tytanikiem i wątpię by odsmażał zimny kotlet nawet jeśli to najsmaczniejszy kotlet na świecie ;p
Szok to delikatnie powiedziane...idąc na AVATAR spodziewałem sie arcydzieła
i szczerze...film przerósł moje oczekiwania! Najlepszy film w historii
kina.Magia Pandory urzeka, wciąga, rozbudza zmysły...W pewnym momencie
"widzisz" film w ten sam sposób w jaki "widzą" się bohaterowie. Chcesz stać
się jednym z nich, chcesz stać się Na'vi...
Zdecydowanie odwiedze kino raz jeszcze(ponownie w 3D)bo naprawde warto.
Co do kolejnej części...nie miałbym nic przeciwko jeśli miałaby powstać.
nawet jeśli miałaby być gorsza od pierwszej. bo jest szansa że Cameron
ponownie stworzy coś niesamowitego. a jeśli mu sie nie uda...? Cóż, trzecia
część Ojca Chrzestnego też nie była za dobra ale w żaden sposób nie
wpłynęło to na fakt że pierwsza część była genialna.
Avatar zawdzięcza swój sukces dzięki wspaniałym wizualnym efektom, pięknej wzruszającej opowieści i postaci Neytiri - czyste piękno.
Ja liczę na to że nakręci drugą część. Nowy księżyc i nowy świat mogą być jeszcze bardziej wciągające... Najlepiej żeby było do tego dobre powiązanie z jedynką i chociaż przez część filmu ci sami boheterowie