7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823249
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Szok...

ocenił(a) film na 9

Przed chwilą wróciłem z seansu. Żadnymi słowami nie da się opisać piękna tego filmu. Każdy powinien zobaczyć go na własne oczy w IMAX'ie. Składam szczere gratulacje dla Pana Camerona bo mu się na prawdę należą. Avatar to jedyny film w tym roku (prócz "District 9"), który mnie nie zawiódł, a wręcz przerósł moje oczekiwania... i to bardzo. Arcydzieło gatunku pod każdym względem ;] 10/10 pozdrawiam fanów.
PS Zastanawia mnie jedna rzecz...
Czy kontynuacja tego szokującego filmu jest trafnym pomysłem ? Z jednej strony wszyscy chcemy znów ujrzeć Pandorę i doświadczyć jej piękna raz jeszcze, z drugiej zaś trudno wyobrazić sobie kontynuację godnej oryginału. Wydaję mi się, że druga część może popsuć magie tego filmu.
Ciężko rozwikłać ten dylemat :) Co sądzicie ?

ocenił(a) film na 10
RhineHorn

Mam nadzieję ze sequela nie będzie - jak dla mnie tak opowiedziana historia jest pełna i niepowtarzalna. Pozdrawiam.

BRIAN_KESSLER

mysle,z e druga czesc tak wspaniałego filmu moze(ale nie musi) wszystko zepsuc. Nie jestem znawca filmow, ale Avatar wywarł na mnie wieeelkie wraznie i smutno mi sie robi, gdy pomysle o tym, ze obejrzec moge go tylko w kinie, a nie wtedy, gdy mi sie zachce w domu. porusza tyle madrych tematow i watkow, naprawde super. z kina wyszłam tak podekscytowana, ze snilam o Pandorze ; p

ocenił(a) film na 10
RhineHorn

Będzie dobrze:)
Film magia - no ale zazwyczaj sequele nie są tak dobre jak 1 część. Ale Cameron to mistrz w swoim fachu myślę że sprosta zadaniu.

tab83

na szczęście czasami bywa inaczej i zdarzają się wyjątki że II część bywa lepsza od pierwszej. Co do Camerona to jest naprawdę świetny.:)

ocenił(a) film na 9
MorganaBlackcat

Cameron da radę :) udowodnił to swoim wielkim powrotem.

ocenił(a) film na 10
RhineHorn

Cameron potrafił zrobić terminatora 2 który był lepszy od części pierwszej, oby podobnie było i tutaj. Ludzie nie pozwolą mu nie zrobić drugiej części :)

ocenił(a) film na 10
MorganaBlackcat

Warto tutaj przytoczyć prosty przykład:) Terminator 1 i 2. Pierwsza część powaliła na kolana, natomiast druga już wgniotła w fotel, a przecież reżyserem tych filmów również był Cameron.

Mam nadzieje, że to samo będzie z Avatarem:)

muka_wielki

dodajmy do tego fakt ze Aliens: decydujące starcie to rowniez kontynuacja ;) prawde powiedziawszy, jesli ktos w najblizszym czasie moze pobić Avatara to tylko Cameron z drugą częścią ;)

ocenił(a) film na 10
samurajgrzes

Pójdę jeszcze raz na AVATAR....1
mam nadzieję na kontynuację, tak jak mówicie T1, T2.. rewelacja
niech CAMERON robi dwójkę, AV pozdrowienia

ocenił(a) film na 9
samurajgrzes

Oby było jak mówicie... ;D

ocenił(a) film na 7
RhineHorn

Ja wróciłam z seansu 2 godziny temu ., i jeszzce jestem na planecie Pandory ;))
Najlepszy film jaki oglądałam ^ ^

ocenił(a) film na 10
qiliq

jestem tego pewien że będzie 2 część ale jak już ma być to niech będzie za co najmniej 3-4 lat.

ocenił(a) film na 10
MARAS_ZIOM

Musi być kolejna część!!!!!!!!!!!!!
Ten film to nokaut - nie mogłem do siebie dojść przez parę godzin.
Fakt że powstał taki film świadczy o tym że ludzie się jednak troche zmieniają - może się sami wszyscy nie pozabijamy :-)

ocenił(a) film na 10
Sardaukar_047175

Coś pięknego....
2,5 godziny siedziałam jak zaczarowana.....
COŚ CUDOWNEGO !!

ocenił(a) film na 9
Anekxxx

Ja nie jestem przekonany czy będzie kolejny film o planecie Pandora ponieważ , Cameron osiągnął to co chciał tak samo jak z Tytanikiem i wątpię by odsmażał zimny kotlet nawet jeśli to najsmaczniejszy kotlet na świecie ;p

ocenił(a) film na 10
diaza99

Szok to delikatnie powiedziane...idąc na AVATAR spodziewałem sie arcydzieła
i szczerze...film przerósł moje oczekiwania! Najlepszy film w historii
kina.Magia Pandory urzeka, wciąga, rozbudza zmysły...W pewnym momencie
"widzisz" film w ten sam sposób w jaki "widzą" się bohaterowie. Chcesz stać
się jednym z nich, chcesz stać się Na'vi...
Zdecydowanie odwiedze kino raz jeszcze(ponownie w 3D)bo naprawde warto.
Co do kolejnej części...nie miałbym nic przeciwko jeśli miałaby powstać.
nawet jeśli miałaby być gorsza od pierwszej. bo jest szansa że Cameron
ponownie stworzy coś niesamowitego. a jeśli mu sie nie uda...? Cóż, trzecia
część Ojca Chrzestnego też nie była za dobra ale w żaden sposób nie
wpłynęło to na fakt że pierwsza część była genialna.

diaza99

Avatar zawdzięcza swój sukces dzięki wspaniałym wizualnym efektom, pięknej wzruszającej opowieści i postaci Neytiri - czyste piękno.

użytkownik usunięty
diaza99

Oficjalnie potwierdzono kontynuację.

ocenił(a) film na 10
MorganaBlackcat

Ja liczę na to że nakręci drugą część. Nowy księżyc i nowy świat mogą być jeszcze bardziej wciągające... Najlepiej żeby było do tego dobre powiązanie z jedynką i chociaż przez część filmu ci sami boheterowie

ocenił(a) film na 10
MorganaBlackcat

Wspaniale ujęte

ocenił(a) film na 10
RhineHorn

Nie da się ukryć, że Cameron będzie musiał podskoczyć powyżej własnego tyłka, aby z Avatar 2 nie wyszła totalna strzelanka, jak Obcy 2. Ciężko będzie, oj ciężko (cały czas lansuję tezę, że karna ekspedycja z Ziemi jest nieunikniona), ale nie tracę nadzieji.