7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823328
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Kiedy nie wejdę widzę zawsze tematy negatywne podbite sztucznie na górę.
To nie jest zbieg okoliczności. Wystarczy spojrzeć na 2 pierwsze strony forum. Widać wyraźnie godzinę - po 16 godz. dzisiaj, w ciągu minuty po kilknaście tematów o negatywnym tytule. Z koeli po godzinie 18 jest jeden temat na godzinę. Teoretycznie powinno więcej osób wtedy pisać. Przeglądając strony dalej widać już inne proporcje.

Uzytkownik morchu wydaje się być główną osobą praktykującą ten trollerski zabieg. Dziwi mnie fakt że nie został do tej pory zbanowany. Każdy post tego użytkownika jest przesiąknięty wulgaryzmami.

Proszę moderację o jakąś interwencję, gdyż utrudnia to przeglądanie i pisanie na forum.

ocenił(a) film na 6

Hehehe Masz dobre intencje, ale pozbyć się trolli jest tak prawdopodobne jak to że następny papież będzie czarny. Zbanują go i co?? Założy nowe konto? Jak tak bardzo cię to boli to napisz e-maila do szanownej redakcji a nie zaśmiecasz forum.

użytkownik usunięty
Drimek

Pisałem ale nie otrzymywałem odpowiedzi.
Można mu zrobić blokadę na IP, nawet w neo.

ocenił(a) film na 6

Zlikwidujesz jednego, pojawi się następny POGÓDŹ SIĘ Z TYM! Poprzeglądaj fora innych filmów a uświadomisz sobie że trolle nie cisną tylko na avtara.

użytkownik usunięty
Drimek

Cisną ale w mniejszym stopniu. Na filmwebie siedzę od X czasu. Od jakiegoś roku się zaczęło więcej błazeństwa, a po premierze Avatara przeszło granice zdrowego rozsądku.

ocenił(a) film na 10

To bardzo proste; dzieciarnia chce wyładować kompleksy. Mamy wielki hit, to i okazja jest...

ocenił(a) film na 9
Drimek

Trollownia może się jedynie cieszyć, że nie jestem modem,a życie mogło być dużo łatwiejsze.

ocenił(a) film na 10

Assurbanipal, przecież żadem moderator nawet nie przeczyta tego tematu. Już lepiej ślij mejle z apelem. Albo opracujmy treść którą wszyscy będą wysyłać.

ocenił(a) film na 9
Nezumi

Wyślijmy petycję.
Internet to internet, nic się nie zmieni. To taka zależność: im większy hit
i im większą liczbę ludzi oczaruję, tym więcej dziecinnych, wulgarnych i
jawnie sprzecznych komentarzy. Wiedzą, że w ten sposób więcej osób
sprowokują niż obrażając jakąś lichą komedię romantyczną.

użytkownik usunięty

Znów ten spammer pisząc wulgaryzmy podbija tematy. Zrobił sobie nawet nick, za który ban się należy.

użytkownik usunięty

Nie da się normalnie przeglądać. Ten jełop wciąż spamuje.

powinni zbanować kolesia który ma ksywę obrażającą Neytiri i cały czas spamuje na forum. Koleś mnie wkurza na maxa.

użytkownik usunięty

Tak jak wczoraj wieczorem się jakoś unormowała sytuacja to dziś mamy powtórką i aż 4 strony forum podbitych negatywnych tematów. Czy te dzieciaki/dresiarze nie chodzą do szkoły/pracy? Jak to rozumieć.

ocenił(a) film na 10

Mają ferie :)

użytkownik usunięty
sprocket73

Słyszę to ponad miesiac. :) Ferie trwają tyle co wakacje?

różne regiony maja ferie w różnym czasie:)coby kolejek na stokach nie bylo.

zdaje sie ze ferie całosciowo trwają 6 tygodni :) albo nawet 8. niestety.

ocenił(a) film na 10
wandaIjejBanda

Mazowieckie niedługo kończy. Wiem, bo niestety sam kończę. To dość duże województwo i wielu mieszkańców ma komputer i internet. Chociaż nie sądzę żeby było dużo lepiej.

użytkownik usunięty
wandaIjejBanda

Hhehe, to by potwierdzało dlaczego ponad miesiac to trwa. :)

ocenił(a) film na 8

No i znowu .
Kermazyt23 właśnie odrobił lekcje .

ocenił(a) film na 8

Pewnie jedyny problemw tym ,że podbite są tematy negatywne , gdyż o pozytywne (nawet na identycznym poziomie merytorycznym) byś się nie czepiał .

Btw . czy nie doradzałeś jakiemuś użytkownikowi , by tak podbijał pozytywne tematy ? Fight trolling with trolling !

użytkownik usunięty

Heh, napisałem 1 minutę temu posta, a temat znalazł się już na kolejnej stronie forum. Żałosne to jest.
Powinno się przeprowadzać egzaminy na to czy osoba jest dojrzała by korzystać z internetu.
Rozważam odejście z filmweba i chyba to zrobię bo nie prócz straconego czasu tutaj się nie osiągnie. Szkoda tylko ze to największe forum filmowe w Polsce. Nie idzie to jednak z jakością.

ocenił(a) film na 8

Dlatego jest najwieksze gdyż nie ma SELEKCJI .

Wyższy poziom wyższa to selekcja , czyli to mniej ludzi , i mniejsze WPŁYWY z reklam .

użytkownik usunięty
50_GROSZY

Widzisz posta nad twoim? Ten psychol w ciągu 5 minut powklejał go kilkadziesiąt razy.

ocenił(a) film na 8

Pewnie ferie .
Zgłoś to gdzie trzeba , i olej .
Przejmowanie się takimi wygłupami , jest celem takiego trollingu . Wiesz o co mi chodzi ?

użytkownik usunięty
50_GROSZY

Celem jest to by pokazać ze film to dziadostwo. Jak nikt nic nie robił wczoraj, to było aż 5 stron samych negatywnych najgłupszych tematów. Jak to zlejemy to będzie coraz głupsze pomysły wymyślał.
Dzięki temu ze głośno się zrobiło o zaniżaniu ocen z masowych kont admini zrobili porządek. Może teraz też coś się uda.

ocenił(a) film na 8

Jeszcze raz :

1. Zgłoś , a dopiero następnie , 2. olej .

Celem nie jest oczernianie filmu , no chyba , że ktoś jest naprawdę BARDZO łatwowierny , ale "zabawa" polegająca na szerzeniu chaosu i zasyfianiu forum .

50_GROSZY

Niech sobie nawet nie będzie selekcji przy rejestracji ani ścisłej moderacji, ale nie mogę pojąć, dlaczego nie zostanie wprowadzona funkcja ignorowania użytkownika (i przy okazji kilka innych usprawnień), obecna chociażby na tak archaicznym forum jak imdb. Userzy sami zrobiliby sobie porządek. Niestety z bliżej nieznanych mi przyczyn redakcja FW generalnie forum olewa (w sensie technicznym).

użytkownik usunięty
StreetSamurai

Ja nie kumam dlaczego trolli od razu się nie banuje jak na większości forów. Za spam = ban i tyle w temacie.

To też. I dlaczego np. po usunięciu ostatniego posta cały wątek nadal wisi w aktywnych. Ja wiem, że to jest dużo roboty, no ale sorry, chyba od tego ktoś jest modem.

użytkownik usunięty
StreetSamurai

''po usunięciu ostatniego posta cały wątek nadal wisi w aktywnych.''

To jest najgłupsze rozwiązanie. Myślę ze to w opcjach forum da się zmienić.

ocenił(a) film na 8
StreetSamurai

Samuraj , przeciez tu nie ma nawet funkcji edycji postów , a Ty chcesz jakieś cuda z Ameryki jak ignorowanie userów :)

50_GROSZY

W sumie masz rację :) Droga Redakcjo, zignorujcie mnie :D

StreetSamurai

zapewniam - Redakcja ignoruje w 100% :P

Vimo

Since 1985 :) Wiem, wiem.

ocenił(a) film na 10
Vimo

Ech...a mnie moderacja pognała:)
Pozdrawiam:)

no to mamy powtórkę z ,,rozrywki" spamer wrócił pod inną ksywą i znowu sztucznie podbija negatywne tematy

użytkownik usunięty
ObiWanKenobi444

Niestety. Go może pokonać jedynie zablokowanie jego kompa na tą stronę.

ObiWanKenobi444

I co chce ci się jeszcze?

ObiWanKenobi444

keramzyt szkoda czasu na użalanie się nad tobą- twoje zachowanie mówi samo za siebie. Nie będę stosował twoich metod, ani tracił czas na czytanie twoich beznadziejnych tekstów.

ocenił(a) film na 10

no ok! ale ja juz tematu nowego nie moge zaczaac nawet!!! Co jest grane???

użytkownik usunięty
peterson23

Czasami blokują zaczynanie nowych tematów w nocy ze względu na tego gościa który codziennie zakładał po kilkadziesiąt tematów o tytule ''praca magisterska'' i wklejał tam swoją ankietę o obsłudze klienta, czyli SPAM.

użytkownik usunięty

Moim zdaniem problem można rozwiązać w trojaki sposób:

1) Po tym jak post, który podbija temat zostanie usunięty temat powinien wrócić na swoje miejsce zgodne z ostatnią datą wpisy. Obecnie jest tak, że pomimo usunięcia posta trolla temat wciąż wisi na górze i nie cofa się tam gdzie był ostatnio.

2) Banowanie użytkowników za spam, wulgaryzmy, częsty off-top itp. Obecnie kasowane są ich posty. Nikt ich nie banuje.

3) Pisanie postów w odstępach czasowych minimum 1 minuta + blokowanie wpisania powtórzonych treści pod rząd. Można to przełamać łatwo. Wystarczy że troll doda jedną linijkę, skasuje literę bądź wyraz, lecz będzie musiał się wysilić by to zrobić dzięki czemu szybko odechce mu się tych głupot.

Przy odrobinie wysiłku webmasterów można by znacznie usprawnić to forum, pytanie tylko czy im się chce. Ja bym też dodał funkcję która istnieje na IMDB a mianowicie można zobaczyć ile jakich ocen zostało wystawionych dla danego filmu, w procentach i liczbowo.

ocenił(a) film na 10
AlmostGreen

Tak, ale nie powinno to za bardzo wyskakiwać. To znaczy, żeby można było to sprawdzić, ale na stronie ogólnej tylko średnia ocen. Byłoby nieczytelnie. Przydałaby się możliwość edycji postów, pisanie postów bez przechodzenia do nowej strony (klikasz "Odpowiedź" i pojawia się okno pod postem na który odpowiadasz.) wiele innych usprawnień. Kontakt z administracją powinien być też łatwiejszy. Łatwe zgłaszanie postów, użytkowników, itp. Ostatnio chciałem zgłosić użytkownika który spamował forum a w avatarze miał zdjęcie penisa, ale nie mogłem znaleźć takiej opcji, a nie miałem zdrowia żeby wchodzić w kontakt i pisać jak wygląda sytuacja. Zwłaszcza że kontakt dotyczy kontaktu z redakcją. No i pytanie czym się zajmuje redakcja. Jeżeli redagowaniem strony to pisanie do nich takich wiadomości nie ma sensu, chyba że pod "redakcją", kryje się też "administracja". Ciężko znaleźć kontakt z władzą na forum.

użytkownik usunięty
Nezumi

Nie wiem czym jest redakcja tutaj a czym administracja, czy to nie to samo. U mnie na serwisie redakcja i administracja to 2 niezależne od siebie władze. Redakcja, w której jestem zajmuje się prowadzeniem strony, a administracja forum.

ocenił(a) film na 10

Zasadniczo tak powinno być. Ale nie widzę nigdzie kontaktu z administracją, jest tylko redakcja.

użytkownik usunięty
Nezumi

Też mnie to denerwuje. Na każdym forum zazwyczaj można PW wysłać administratorom, a tutaj można wyłącznie osobom z grona znajomych (dlatego dobrze jest mieć ich dużo) :)

ocenił(a) film na 10

1) pomysł świetny, tylko nie wiem czy nie obciążyłoby to serwera (chyba lista musiałaby być tworzona 'na żywo' z bazy, ale się nie znam, więc mogę tutaj po prostu pieprzyć głupoty).

2)Bany niczego nie rozwiązują. Zakłada się po prostu inne konto. Bany na ip? Proxy/zmienne ip i tyle. Banowanie zakresu nie wchodzi tutaj w grę, ale chyba jest jakiś sposób również się nie znam. Nie możemy również popadać w skrajności, a Ty również się w kilku sytuacjach nie najlepiej zachowałeś (wyśmiewanie trolli) i wątpię żebyś chciał za to bana dostać.

3) 1 minuta to akurat akurat, to drugie to akurat pobożne życzenia, jeżeli zmianą może być dodanie kropki na końcu (albo wklejenie tego samego tekstu drugi raz do jednego posta) co dużego wysiłku nie wymaga.

ocenił(a) film na 10
marmeladapk

Obecnie jest ograniczenie ilości znaków. Ale ludzie wklejają "<za krótki>" a co bardziej wycwanieni dają linijkę spacji(ja tak robię). Takie ograniczenia tak na prawdę niczego nie zmieniają. W momencie kiedy ktoś ma do wyboru nie wysłać wiadomości, albo dopisać coś bez sensu, prawdopodobnie wybierze to drugie.

użytkownik usunięty
marmeladapk

1) Nie wpływa to na obciążenie. Pod tym względem to rónoległa opcja.

2) Gdy zostanie zbanowany, na jednym, na drugim, na 10tym koncie to w końcu odpuści. W proxy ciągle nie będzie się bawił a to też jest to zbanowania. Jest możliwe że administrator sieci zbanuje jego kompa na konkretne strony. Tylko trzeba pokombinować. Na wielu forach z najaktywniejszymi banitami tak się robi. Nie będzie często chodził po kumplach czy kafejkach by konta zakładać.
''Ty również się w kilku sytuacjach nie najlepiej zachowałeś (wyśmiewanie trolli) i wątpię żebyś chciał za to bana dostać. ''
Naśmiewałem się z trolli piszących bzdury, aby przez ośmieszenie zaprzestali pisać głupoty. :)

3) Z wklejeniem masz rację, ale minuta wystarczy. Nie będzie się chciało im odczekiwać za każdym razem minuty by wkelić to. Zwykłym użytkownikom to nie przeszkodzi, gdyż nawet najkrótsze 2 inne posty pisze się zazwyczaj dłuzej.

ocenił(a) film na 10

"Naśmiewałem się z trolli piszących bzdury, aby przez ośmieszenie zaprzestali pisać głupoty. :) " Dobrze wiesz, że trolle lubią jak ktoś z nimi gada. Takie wyśmiewanie tylko go nakręca.