7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823453
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

wstyd mi za niektorych ziomkow ze chca miec laske jak Neytiri. To jest
wymyslona postac i do tego brzydka a oni chca miec taka dziewczune WTF ;|.
ehh te wasze kompleksy zal mi was. Film mi sie podobal i to bardzo ale zeby
pisac ze chce miec taka dziewczyne jak neytiri to trzeba byc pogietym
zyjecie w amoku czy jak ?? !! . to jest wasza chora fantazja. koncze moj
wywód i ide do domu nara i peace !! pozdro all

ocenił(a) film na 1
Noemi_

dobrze XDD fakt sa gusta i gusciki nie powiem ale sa tez zboczenia a to
bardziej mi pasuje do zafascynowania netryii ;] tylko ze ludzie nie umieja
tego zrozumiec i wyzywaja mnie od tępoka ;]

gepa3

Chyba nie żyjesz w XXI wieku. Zboczenie na tym świecie już nie zna granic.XD

ocenił(a) film na 1
Noemi_

no i to swieta racja xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ocenił(a) film na 1
gepa3

no tu macie swoja neytrii zobaczcie jaka ona piekna ;p wasz ideal
kobiecosci xDDD tak pada na mozg ludziomze make up se robia zal;/
http://www.youtube.com/watch?v=2zaJdq0VUtk

ocenił(a) film na 5
gepa3

Bardziej mnie to na hipopotama wygląda.

ocenił(a) film na 1
Legion_

nie nie to jest wasz ideal kobiecosci ;]

ocenił(a) film na 5
gepa3

Nie obrażaj mnie. Ja nie jestem z tych śliniących się na widok niebieskich, przerośniętych kotów.

ocenił(a) film na 1
Legion_

o to sora ziomek xDD glupio mi xD a wy tam patrzcie na ten ideal kobiecosci
i mowcie co sadzicie ;p

ocenił(a) film na 5
gepa3

Ziomków to pod blokiem szukaj.

ocenił(a) film na 1
Legion_

yyyyyyy ;| no to sora legion ;> teraz moze byc ;]

ocenił(a) film na 10
gepa3

Legion wrażliwy jest, ostrożnie! A co do tego hipopotama to szkoda słów. Do klatki z nią!

ocenił(a) film na 8
gepa3

Zgadzam się ta wiara jest pop*** :D moze ona ma cechy kobiece ale to 3 metrowa wazka wymyslona przez grafikow komputerowych OMG!

ocenił(a) film na 10
Czarli_3

"moze ona ma cechy kobiece ale to 3 metrowa wazka"

Znaczy ważka? Taki owad? No z takim porównaniem to jeszcze się nie spotkałem. Powiedz nam gdzie ty takie ważki widujesz. A co do 3 metrów to właśnie jest atut! :) Ja uwielbiam wyrośnięte kobiety.

ocenił(a) film na 9
gepa3

Koleś, ale co Ty chcesz zmieniać? Wrzuć na looz. Skoro masa ludzi po wyjściu z kina jest oczarowana filmem i Neytiri to jest postacią niemal, że ludzką. Wygląda inaczej, ale nie znaczy to, że gorzej. Mamy, białe, czarne, latynoski, azjatki na świecie, to dlaczego nie niebieskie? W Star Warsie też były podobne postacie, jak i w obecnym Mass Effecie (rasa asari) zrobione tak, żeby ludzie byli napaleni. O! Wracając do wyżej wymienionej gry, któraś z postaci powiedziała: "Miłość powinno się propagować, bez względu na rasę lub nację" :D Amen

ocenił(a) film na 8
Chervinski

Bardziej rasę przedstawioną w "Avatarze" porównałbym z Nocnymi elfami z Warcrafta

ocenił(a) film na 1
M35K4LIN

ok bede kochal malpe ktora jest niebieska zeby ma jak hipcio i wszystko
bedzie gites ;]bez wzgledu na jej rase i pochodzenie i bede zyl dlugo i
szczesliwie;] amen

ocenił(a) film na 9
gepa3

A rób jak uważasz, jeżeli czujesz do tego stworzenia "pociąg". Na świecie mamy gejów, lesbijki i ludzie powoli się z tym godzą. Nie zdziwi mnie jak w XXVII wieku będą małżeństwa intergalaktyczne. Może medycyna genetyczna pozwoli na taką jazdę po bandzie ;). Ludzka wyobrażnia, seksulane fantazje nie znają granic.

ocenił(a) film na 10
gepa3

Jako kobieta ,staję w obronie mężczyzn, którym podoba się Neytiri. Co autorowi wątku w tym przeszkadza?W czym mu to przeszkadza-nie rozumiem. Kobietom, też mi, podoba się niebieski Jake Sully, jest bardzo męski. Neytiri ma w sobie dużo wdzięku. Nie jest przerośnięta, Navi`i są wysocy, wszyscy Navi`i. Niebieski Jake jest od niej ciut wyższy, pasują do siebie.

Neytiri, Jake są tak stworzonymi postaciami by oczarowywali publiczność, by się podobały.

Nie widzę nic w tym złego ;-)

ocenił(a) film na 10
gepa3

i możecie mówić, ze jestem zboczona i nienormalna, główni bohaterzy, Jake i Neytiri są seksi, dla mnie oczywiście głównie Jake, gdyż jestem jak najbardziej hetero, ale doceniam urodę Neytiri ;-)

użytkownik usunięty
gepa3

Zakochiwanie się w postaciach fikcyjnych to zupełnie normalne zjawisko. Prędzej czy później przechodzi, poniewaz dojrzały człowiek zaczyna rozumieć, że w porównaniu z realną kobietą/realnym facetem wymyślona postać zawsze wypadnie lepiej tylko dlatego, że nie istnieje i nie przeżywa takich samych realnych problemów jak zakochani w niej osobnicy. Jestem przekonana że za parę lat prawie wszyscy zakochani w Neytiri zapragną w końcu żywej, prawdziwej kobiety. Ale nie widzę nic dziwnego w tym, ze panowie zakochują się w nieistniejącej dziewczynie. A już na pewno nie widzę sensu w wyżywaniu się na nich i obśmiewaniu ich. Miną lata, panowie zapragną znaleźć sobie towarzyszkę życia zamiast śnić o kobiecie z plakatu i nie ma najmniejszego sensu ich z tego powodu obśmiewać. Zwłaszcza, że połowa z tych komentarzy na forach jest zwyczajnie nieprzyjemna i złośliwa.

ocenił(a) film na 5

Zakochiwanie się w postaciach fikcyjnych jest normalne, owszem. Ale do pewnej granicy wiekowej. To raz. A dwa: zakochiwanie się w postaciach LUDZKICH.

użytkownik usunięty
Legion_

Teoretycznie z tym wiekiem masz rację, ale praktycznie to zależy chyba od wrażliwości danej osoby, jej przystosowania do świata, relacjach z otoczeniem, etc.
A co do "ludzkich" - zobacz ile lasek kocha się w wampirach i wilkołakach teraz... Poza tym, myślę, ze wiele ludzi postrzega Navi jako inną rasę, niż jako inny gatunek.

użytkownik usunięty
Legion_

Masz rację, że w pewnym wieku takie zjawisko powinno już zniknąć. Ale jeżeli nie znika, to po prostu nie wydaje mi się na miejscu nabijanie się z takiej osoby. Należałoby się raczej zastanowić dlaczego wciąż woli ona świat fantazji od realnego - bo z czegoś to na pewno wynika. Zamiast się śmiać z takich ludzi, może raczej warto byłoby spróbować ich przekonać swoim zachowaniem, że prawdziwi homo sapiensi nie są tacy źli. Bo jeżeli tych zakochanych w Neytitiri ludzie "zjadają", jeszcze bardziej utrzymują ich w błednym przekonaniu, że ten świat nie jest wart zainteresowania i składa się głównie z osobników agresywnych, wrednych, podłych. Że należy z niego uciekać.

ocenił(a) film na 1

uciekaja bo nie umieja sobie poradzic w realnym zyciu i tyle.;] wolą
fikcyjne postacie niz zwyklych ludzi ;] i to jest ich problem ;]

ocenił(a) film na 10
gepa3

"wolą fikcyjne postacie niz zwyklych ludzi ;] i to jest ich problem ;]"

Skoro to ich problem to dlaczego tak chętnie się w tym temacie udzielasz i wyrażasz swoją pogardę wobec nich? Skoro to ich problem to nie powinno cię to specjalnie interesować że ktoś zachwyca się Neytiri.

użytkownik usunięty
gepa3

To jest problem, skoro mają aż tak złe zdanie o realnym świecie - więc tym bardziej nie powinniście się z nich śmiać ani im dokopywać, ale spróbować ich przekonać, że tak wcale nie jest.

ocenił(a) film na 6

.a niech lepiej idą w diabły i biorą przykład z samobójców jankesów, którzy po 'przebudzeniu' sie po seansie Avatara zaczeli się zabijać.. i bardzo dobrze! nie umieją docenić tego co mają to niech spadają.. więcej miejsc pracy i mniej idiotów.

ocenił(a) film na 10
diana6echo

"nie umieją docenić tego co mają to niech spadają"

To znaczy docenić czego nie umieją? Bo jeśli ktoś zauroczył się w Neytiri i po filmie domyśla się że Ziemianki jej pokroju raczej nie znajdzie to rzeczywiście ma powód do smutku :)

ocenił(a) film na 5
loon

No 3-metrowej, niebieskiej ziemianki z ogonem raczej nie znajdzie. Najprędzej tę z ogonem.

ocenił(a) film na 4
gepa3

Ja ten film oceniłem na 4/10.
80% filmu animacja i co tam ci aktorzy zagrali? elfy niebieskie...

ocenił(a) film na 10
gepa3

To zależy jak patrzeć... bo założę się, że Ty cwaniaczku chciałbyś np. uczestniczyć w podróżach międzygwiezdnych, mieć jakieś supermoce (jak spiderman, x-man czy ktoś inny), więc czemu komuś nie miałaby się zamarzyć Neytiri??

i tu Cie mam gościu, bo daję sobie głowę ściąć, że KAŻDY chciałby czegoś takiego,jakiejś umiejętności, ale każdy wie, że jest to niemożliwe. Osobiście uważam, że Neytiri to świetna postać, sexowna i w ogóle.

A teraz napiszcie, jak bardzo nie mam racji, ale zadajcie sobie pytanie ( fakt, że bardzo fikcyjne ale): Jeżeli "coś" oferowałoby Wam supermoc,albo coś, czego prawdopodobnie nikt wcześniej nie doświadczył - czy odrzucilibyście to?? Myśle, że nie.

ocenił(a) film na 1
emqbro

i cie zdziwie bo ja bym odrzucil ;] i nigdy nie myslalem o supermocach nie
dlatego ze nie mialem dziecinstwa tylko dlatego ze chce byc zwyklym
czlowiekiem ;] a jak dla ciebie netryii jest seksowna i chcesz sie za nia
uganiac to prosze bardzo kraj wolny ;]

ocenił(a) film na 10
gepa3

i mówi to gość, który ma Vegete w "avatarze" ...

ocenił(a) film na 1
emqbro

ja vegete lubie nie za super moce tylko za charakter ;] a to roznica moj
drogi oponencie ;]myslales ze mnie masz a to nie prawda ;]

ocenił(a) film na 10
gepa3

nie mówie, że Cię znam. V to moja ulubiona postać... :)

wracając - z tymi mocami to to prawie tak jak ktoś chciałby Ci dać pare milionów dollarów albo pewnego rodzaju "władzę" a Ty byś nie chciał... Dlatego jest mi ciężko w to uwierzyć :) przynajmniej jak byłeś dzieciakiem, to musiałeś tak marzyć :) nie wtydź się :P

ocenił(a) film na 1
emqbro

no to jak bylem dzieciakiem to sie zgodze ale teraz nie ;] a ludzie w moim
wieku i to duzo osob chce by pandora byla na ziemi z ta nieszczesna netryii
;/ fantazja nie zna granic ;]