PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}
7,4 818 tys. ocen
7,4 10 1 818024
6,8 90 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

film jak oceniłam OK, ale za długi, sceny które sie przeciągają przyprawiają mnie o nieodpartą pokusę ziewania

ocenił(a) film na 8
karolina1985ck_2

Gratulacje!
Udało ci się ziewnąć na Avatarze!
Tak z ciekawości... jeżeli widziałaś któryś z filmów poniżej, to w której minucie filmu zasnęłaś oglądając 2001 Odyseję Kosmiczną, pierwszą część Obcego, Cube, The Moon, Saturn 3, Stalkera, Solaris, Diunę, Blade Runnera?:))))))

użytkownik usunięty
zatracony

http://www.filmweb.pl/user/karolina1985ck_2/films

ocenił(a) film na 10

Mi też się niebiańska plaża podobała :)

użytkownik usunięty

Stare, dobre (?) metody dyskredytowania rozmówcy na podstawie jego upodobań jak widać ciągle są w użyciu. A dyszka dla "Lotu..." jak najbardziej zasłużona.
Nie mam nic przeciwko długim filmom - ale pod warunkiem że na minutę fabuły nie nakłada się 5 minut pokazów wizualnych, na dłuższą metę równie porywających na jak oglądanie fajerwerków.

ocenił(a) film na 10
karolina1985ck_2

Jak dla mnie mógłby trwać 5-6h. No może z małą 10 min. przerwą ;) Świat Pandory wciąga i nie chce odpuścić! Każda minuta jest bezcenna!

ocenił(a) film na 10
beton1234

Nie no, nie mam pytań. Koleżanka założycielka tematu ma na swoim koncie tyle ambitnych filmów ocenionych na 10, ale ten Avatar to przecież taki nudny film który nie zasługuje na więcej niż 5, i na dodatek są w nim takie długie sceny że aż się ziewać chce. Żal serce ściska. Boże, widzisz i nie grzmisz...

karolina1985ck_2

ja na cube nie ziewałem był dla mnie ciekawszy od avatara a;e to tylko moja opinia

ocenił(a) film na 5
Krzyrzak69

Też uważam, że był za długi. Przynajmniej dla mnie.

ocenił(a) film na 8
Krzyrzak69

nie o to mi chodziło... ja na żadnym z filmów, które wymieniłem, też nie ziewałem. Zauważ, że nie pytałem, kiedy zasnęła na Star Wars, 2-giej części Obcego, Terminatorze 1,2,3, Raporcie mniejszości czy na I, robot.

ocenił(a) film na 7
karolina1985ck_2

Tak jako ciekawostkę powiem tylko że w oryginale film miał trwać koło 4 godzin.

karolina1985ck_2

Wymieniace tu różne dobre filmy, ale w wiekszości są to filmy z zaskakującą fabułą, które wywołują ogromne emocja za pierwszym razem i zerowe za każdym kolejnym - przecież wiem co się stanie!
Inaczej Avatar - miałem w czasie pieerwszego seansu wrażenie że od czasu do czasu wiem co się stanie, ale liczy się klimat! Można go oglądać wiele razy i zanurzać się w Pandorze... wiedząc, że nie będzie nic specjalnie innowacyjnego i przeszkadzającego.

ocenił(a) film na 9
_Tymon_

niektóre filmy tak mają - fabuła zawiła, zaskakująca, "co krok to szok" itp a za drugim razem... no tutaj wiem o co chodzi, to już znam, wiem kto to i tak dalej... w avatara się zanurzamy razem z głową i możemy zapomnieć o świecie... ja tak na przykład mam oglądając władcę wiem co się stanie i dialogi znam na pamięć ale jakoś w oglądaniu nie przeszkadza

ocenił(a) film na 8
_Tymon_

więc jeśli lubisz klimat, polecam eXistenZ Cronenberga