7,4 823 tys. ocen
7,4 10 1 823453
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Z uwagi na wielką ogromną ilosć trailerów jeszcze przed premierą Avatara było wiadomo że, fabuła filmu będzie prosta i przewidywalna jak budowa cepu. Od początku film miał być zachwycającą baśnią (i niczym więcej)osadzoną w świecie Pandory i ten cel udało się Cameronowi osiągnąć. Moje pytanie wiedząc to wszystko co napisałem, po cholere szliście dokina? Skoro tak bardzo wam się nie podobało czemu nie wyszliście z kina w trakcie seansu? Piszecie że efekty 3D nie powalają itd itp. Wymieńcie jeden film w którym były one użyte w takiej ilości i tak inteligentnie jak w Avatarze. No chyba ze wam wilkim kryrtykom najbardziej podobają się śrubki przelatujące obok ucha :/

ocenił(a) film na 2
zonk_2

Trailer widziałem bodajże jeden i jedyne o czym wiedziałem, to że główny bohater kontroluje Na'vi. Poszedłem na film również bez żadnych oczekiwań. Ten film jest jak bańka mydlana - piękny i kolorowy z zewnątrz, a pusty w środku.

Po więcej zapraszam do mnie.

ocenił(a) film na 9
R3nO

Patrząc przez pryzmat gustów, dobrze, że cię nie zawiódł AvsP2 - kino konesera i ogromne wizjonerstwo pana reżysera.

ocenił(a) film na 2
Kolbe

Jasne, że nie zawiódł, gdyż dostałem zwyczajnie to czego oczekiwałem - czyli zwyczajnej jatki - papki - w swojej kategorii film był dobry ;) A jedyne czego oczekiwałem od Avatar'a, to zaspokojenia ciekawości tego czy jest wart hype'u. No i nie jest ;)

Obiektywnie patrząc, AvP2 jasne, że zasługuje na mniej niż 7, czyli tak na oko 4-5, ale od tego filmu nic więcej nie wymagałem i mi się dzięki temu też podobał. Poza tym do AvP2 mam zamiar jeszcze wrócić, do Avatara już nie.

ocenił(a) film na 10
zonk_2

GENIALNY FILM 10/10 !!!!!!!!!!!! jak dla mnie najlepszy film roku