Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212449
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Dlaczego mam wrażenie że w tej części kapitan znów bedzie najsłabszym z Avengers ? W jedynce praktycznie wszyscy nim pomiatali i troszke jakby traktowali jak zwykłego żołnierzyka. Scena w samolocie i Czarna Wdowa odradza mu walke z bogami czy w niego po prostu nie wierzyła ? Przecież to Captain America nad człowiek prawie bóg ehh. Loki rzucał nim na prawo i lewo ehh.A gdyby nie Thor to kosmici zjedli by go na obiad :-\ Nadzieje odnowił drugi film Winter Soldier tam Kapitan już sie nie bawił a na prawde walczył i bił swoich przeciwników. Po dwóch trailerach niestety obawy powróciły :'( Quick Silver ratuje go w hmmm pociągu ?, robot chwyta go jak marionetke i przyciska do ściany jak przestraszonego dziadka :'( .

ocenił(a) film na 6
KapitanP

Jeśli chodzi o siłę to i tak każdy jest pionkiem wobec Hulka...

KapitanP

najsłabszym w Avengers? sugerujesz, że Wdowa jest lepsza od Capa? Mało razy uratował ją w Winter Soldier? W samolocie odradzała mu walkę bo sama się wystraszyła widząc jak Thor powalił bez problemu Iron Mana na glebę. Co do jego traktowania w Avengers, Loki działał na umysły wszystkich, więc się kłocili, ale gdy przyszło walczyć wszyscy poddali się pod jego rozkazy, nawet Stark powiedział "rozkazuj Capitanie" wtedy powiedział każdemu co ma robić i każdy go słuchał:) Cap może nie jest najsilniejszy w grupie, ale nikt nie ma tam większego doświadczenia w walce, zmysłu taktycznego i odwagi:) może trochę pokazują go w trailerach za słabo, widać, że sprawa go przerasta, ale po to ma kolegów :)

ocenił(a) film na 9
KapitanP

Cap to tez mój ulubiony Mściciel i mam nadzieję że będzie kozacki :)

Himiteshu

Przyznaj się, stał się twoim ulubionym Mścicielem dopiero po Zimowym Żołnierzu ;)

ocenił(a) film na 9
DR16

Otóż nie, lubię bardzo klimaty 2 Wojny Światowej :)

użytkownik usunięty
DR16

też Capa lubie najbardziej ! :D pierwsza cześć to był nawet pierwszy film z Universum jaki widziałem :D

ocenił(a) film na 9

Ja widziałem najpierw Iron Mana

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Wciąż czekam na tą chwilę gdy Cap powali Ultrona gdy innym zabraknie już sił do walki :-) Ale pewnie nie zrobi tego Kapitan a Wdowa ! Dlaczego tak sądze ? Jesli sugerując sie trailerami to Wdowa bedzie odgrywała sporą role w AaoU. Już sama scena prób podniesienia młota to wskazuje. Wszyscy spróbowali oprócz Wdowy a jak znam życie to ta scena od tak z rękawa sie nie pojawi w filmie i bedzie miała dalsze skutki. Ca ruszył młot ale to Wdowa go podniesie i myśle że to ona pokona Ultrona.

ocenił(a) film na 7
KapitanP

Ultrona pokona tylko i wyłącznie Vision.

ocenił(a) film na 9
KapitanP

Nie ma takiej opcji nawet xD

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Ultron w 2 zwiastunie mowi "Zawsze ozywiamy wlasne lęki" co moze byc aluzja do Visiona.
Pozatym niewiadomo czy Ultron zostanie zniszczony czy tez moze jakos unieszkodliwiony/pojmany.

użytkownik usunięty
Himiteshu

też Capa lubie najbardziej ! :D pierwsza cześć to był nawet pierwszy film z Universum jaki widziałem :D