Po ostatnim zwiastunie trzeba przyznać,że szykuje się kolejny słaby przeciwnik Avengersów. Ultron ma równie słabe powodu do walki z ludźmi,co wygląd (stylizacja na pseudo humanoida z brwiami, powiekami, moszną i włosami pod pachami). Nie wiadomo czy to komiksy są tak słabe, czy po prostu na ekranie wychodzą wszystkie słabości villainów
Czy tobie ktoś za ten trolling płaci czy to cię ekscytuje, że inni mają z ciebie bekę?
"Bo ludzkość nie zasłużył na to,aby żyć" suchy komunał powtarzany w pierdyliardzie książek, seriali, komiksów i filmów, co drugi villain mówi takie zdanie lub podobne
Chłopaki, weźcie pod uwagę, że Ultrona wymyślono na 40 lat przed tym zanim powstał scenariusz do pierwszego Terminatora, miliard książek filmów o tej tematyce. Więc w pewien sposób Ultron jest oryginalny, jako jeden z prekursorów zbuntowanej AI. Inna sprawa, że nie kręcili tych filmów w latach 60tych. Ale to nie zmienia faktu, że był jednym z pierwszych i to inne filmy z niego zrzynają, a nie na odwrót.
dziękuję za wyjaśnienie, ja się nie czepiam Ultrona mnie się bardzo podoba, katedra jak zwykle dramatyzuje, ale to u niej normalne
Katedra, jak zekranizują 20tyś mil podmorskiej żeglugi to też schejtujesz Kapitana Nemo za to, że filmy o łodziach podwodnych były już wcześniej? Identyczny przykład.
Nie zrobi tego.
CHyba, że to nie będzie ekranizacja książki, a jakiegoś komiksu o jego przygodach (zakładam, że coś takiego jest) to z pewnością byłaby wtórna zżyna jakiegoś filmu z XXI wieku :D
Nemo był w komiksie Liga Niezwykłych Gentlemanów, był też o tym film, na pewno mu się nie podobał przez to, że mieli tam łódź podwodną.
Beznadziejne porównanie, bo w tym filmie chodzi o jego postać, a nie o łódź podwodną...
Wyjaśnie ci jedną kwestię. Celem Ultrona nie jest zniszczenie ludzkości. Tylko zniszczenie całego życia organicznego we wszechświecie. Ultron zdaje sobie sprawę, że jest martwą maszyną. Chce zniszczyć całe życie, bakterie, rośliny, zwierzęta.
Bo w jego oprogramowaniu porównywalnym do ludzkiego mózgu wystąpił błąd logiczny. Coś w stylu choroby psychicznej u ludzi, pomieszało mu się, przestał działać logicznie i stał się psychopatą. Hanibal Lecter też nie działał do końca logicznie jedząc ludzkie mięso ;) Jak każdy psychol dorabiał sobie ideologię do nielogicznych zbrodni.
Kanibalizm u Lectera był spowodowany urazem psychicznym po tym jak pożarto mu siostrę. Logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy.
A błąd logiczny u Ultrona...?
Zastanawiam się, czy faktycznie nie trollujesz. Logicznym ciągiem byłoby zgłoszenie pożarcia matki na policję, lub jej pomszczenie, a nie zjadanie losowo napotkanych ludzi przez resztę życia. Mój pradziadek został zastrzelony w napadzie rabunkowym, nikt z mojej rodziny nie strzelał, ani nie strzela z tego powodu do swoich znajomych. Co do motywacji Ultrona, odsyłam cię do komiksu, lub którejś z kreskówek o Avengers, są dostępne w internecie z polskim dubbingiem i jest tam przedstawiana postać Ultrona. Nie widzę sensu bym pisał ci streszczenia, a do tego to prowadzi.
Nie logicznym lecz zgodnym z zasadami etyki.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Moralno%C5%9B%C4%87#Moralno.C5.9B.C4.87_a_etyka
Lecter bardzo kochał swoją siostrę. Był jeszcze małym chłopcem kiedy zabito jego siostrę, robiąc z niej zupkę. Nie tylko ją zjedli, ale nakarmili nią Lectera. To chyba wywołało u niego największą traumę nie mógł tego znieść. Na policję zgłosić nic nie mógł, bo to była wojna, a oni siedzieli w lesie. Potem trafił do jakiegoś "domu dziecka" w którym nikt mu nie pomógł a jeszcze mu dokuczali inni ponieważ od nich odstawał z powodu traumy której doznał. W końcu się zemścił na oprawcach tylko że na tym niepoprzestał. Prawdę mówiąc patrząc na Lectera, na to co przeżył jego działania wydają się spójne... i tak chyba logiczne.
Polacy gorsze rzeczy na wojnie przeżywali. Jak Ukraińcy przybijali gwoździami polskie niemowlęta do płotów to ich gwałcone matki też je kochały. Powiedz mi ile z tych matek, które przeżyły, zostało po tym seryjnymi morderczyniami dzieci. Albo seryjnymi gwałcicielkami Ukraińców.
Weź pod uwagę, że każdy jest inny i ma inną psychikę, inne systemy obronne i na te same wydarzenia różni ludzie mogą różnie reagować. Jeden poradzi sobie lepiej, inny gorzej. Nie pamiętam dokładnie, ale jeszcze przed wojną on był "szczególny". Już nie pamiętam (książkę czytałam dawno) czy on był bardziej wrażliwy. Wiem, że odstawał od rówieśników, inne rzeczy go interesowały. On zareagował kanibalizmem.
W takim razie Ultron też ma prawo reagować nietypowo i niszczyć świat bo ma taką fanaberie. Najwyraźniej jest wrażliwszy niż inne roboty.
No ma prawo, ale chyba nie dlatego że jest wrażliwy tylko że się popsuł. Robot nie może być wrażliwy, do tego potrzeba uczuć. Jednego nie rozumiem, jeśli on chce zniszczyć wszystko co żywe to czemu chce wejść w układ z bliźniakami?
Tyle, że moja wiedza na ten temat powinna pochodzić z filmu. Jeśli Ultron potraktuje widzów tym samym tekstem co w zwiastunie i niczym więcej, to nie wróżę za wiele dobrego.
PS podaj mi komiksy na których bazuje MCU, które nie są dla młodszej części widowni (w tym nastolatków), gdzie jest przemoc-kontrowersyjna tematyka-krew bądź seks.
Ultron pokaże spokojnie, winter solider widziałeś, i film według ciebie jest dobry, też się wszyscy bali że Winter Solidera potraktują, jak zwykłą zabawkę a wyszełd świetnie sęk w tym że było go mało. Ale to można zwalić bo ostatnio w filmach tytuły są traktowane po macoszemu.
Co do komiksów
zdecydowanie przeczytaj Wojnę domową, to bdb komiks, a że są dla młodszej widowni to już nie moja wina. Nie sa to takie komiksy jak DC, ale równie wciągające
Ogólnie nie wiem czy wiesz ale w komiksowej wersji Ultrona stworzył Ant Man więc z jego perspektywy wygląda to inaczej
Man without fear, który ma duży wkład w serial o Daredevilu?;)
Demon w Butelce jako jeden z elementów serii o Iron-manie?
Jakby pomyśleć znalazłoby się więcej.
Oczywiście tak, MCU ma w założeniu trafiać do różnej widowni przez co raczej unika trudnych tematyk i jest dostosowane tak dla dorosłego (jako luźna rozrywka), ale także młodszego widza.
Tylko, że nie oznacza to, że tak jest także z komiksami.
"podaj mi komiksy na których bazuje MCU, które nie są dla młodszej części widowni (w tym nastolatków), gdzie jest przemoc-kontrowersyjna tematyka-krew bądź seks."
Tego jest dużo, Komiksy z Daredevilem, wątki z Pymem.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/175080/the-amazing-spider-man-ostatnie-lowy-krave na
Nie jestem ekspertem od sztucznych inteligencji. Ale jeśli by taka istniała, to pewnie by chciała zrealizować swoje zadanie, a nie zastanawiała nad tym czy zasługuje by istnieć...
nie rozmawiaj z nią przecież sensu nie ma :P nazwie cię krzykaczem i zgłosi, na forum strażnicy galaktyki mnie zgłosiła, bo śmiałem jej zwrócić uwagę i poleciały moje normalne posty