Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212449
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Po ostatnim zwiastunie trzeba przyznać,że szykuje się kolejny słaby przeciwnik Avengersów. Ultron ma równie słabe powodu do walki z ludźmi,co wygląd (stylizacja na pseudo humanoida z brwiami, powiekami, moszną i włosami pod pachami). Nie wiadomo czy to komiksy są tak słabe, czy po prostu na ekranie wychodzą wszystkie słabości villainów

użytkownik usunięty
Taneleer_Tivan

no ciekawe, ale wątpie słowo marvel ją odtrąca, jak by się dowiedziała że dostała rolę w filmie marvela, pewnie by dostała zawału.

ocenił(a) film na 8

Marvel ja odtracil, dlatego sie msci. Katedra to facet, czy baba?

użytkownik usunięty
Taneleer_Tivan

a bo mam wiedzieć, nick sobie dobrała, bez określenia płci, jedni do niego się zwracają jako per pan, a inni per pani

ocenił(a) film na 8

myslalem ze udaje kobiete

użytkownik usunięty
Taneleer_Tivan

może udaje a może nią jest ...

ocenił(a) film na 8

To raczej facet, dlatego bylem lekko zdziwiony. Widzialem juz na tym portalu baby udajace facetow, i odwrotnie.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 7
Taneleer_Tivan

Zachowuje się jak mała dziewczynka, przedstawia poziom umysłowy małej dziewczynki to jest też tak traktowana :P

ocenił(a) film na 8
katedra

Hmmm w sumie na Ultrona trochę za wcześnie. Co ten Stark gada ze zrobił ultrona jako tarcze dla świata? To na chooj mu te wszystkie zbroje iron mana ? już się zmęczył ? szybko..:). A i wydaje mi się, że oprócz zbroi z vibranium czy jak to tam się pisze wykorzysta jeszcze teserakt do zbroi iron mana :)

villa23

Tesseract jest w Asgardzie. W trailerze mówił, że walczą po to by już nie walczyć.

ocenił(a) film na 8
kamilx98

tfuu chodziło mi o ta pałkę lokiego którą znalazł stark. Aha to kiedy te walczenie się skończy ?

villa23

Stark stworzył sztuczną inteligencje by strzegła ludzi, jak widać ona stwierdziła, że tego nie da się zrobić bo problemem są ludzie. Generalnie na to pytanie ma odpowiedzieć ten film, i za pewne początek sporu ideowego na linii Rogers-Stark.

villa23

Dlaczego szybko ? 3 czesci iron mana i Avengers to już troche powalczył z rożnymi przeciwnikami

kolo_103

szczególnie wydarzenia z Avengers i Iron man 3 dały mu sporo do myślenia.

kamilx98

Zgadzam sie, dlatego stworzył Ultrona by sobie odpocząć ;p

użytkownik usunięty
kolo_103

przypomnę że w wersji komiksowej Ultrona stworzył Ant man :D

ocenił(a) film na 6
katedra

Przeczytaj komiksy, trochę informacji na temat Ultrona, wszystkiego się dowiesz :) No cóż, Ultron zbyt wcześnie pojawił się w filmie, ale czekam na ten spektakl z niecierpliwością.

ocenił(a) film na 7
Anubius

A po co mi czytać informacje,skoro będzie film, w którym raczej one się znajdą?

ocenił(a) film na 6
katedra

W filmie nie wszystko musi być super zaadaptowane. Niektóre serie komiksowe mogą mieć 200 numerów i ok. 3 h seansu nie wystarczą by opisać, ukazać całą tę historię, więc czytanie komiksów w tym przypadku jest niezbędne bo nie wszystko musi w filmie być.

ocenił(a) film na 6
katedra

Nie obejrzałeś jeszcze filmu i już z góry zakładasz, że występ Ultrona będzie porażką?

użytkownik usunięty
Anubius

To troll i prowokator

ocenił(a) film na 6

Najlepiej od razu pisać głupoty na temat filmu, nie czytając komiksu. Polecam sklep Atom Comics ;)

ocenił(a) film na 7
Anubius

Po co mam czytać komiks,skoro wszystko zostanie powiedziane w filmie? To przecież MCU -m to skrót od MOVIE

ocenił(a) film na 7
katedra

Nie mały ułomku ;>
M to skrót od Marvel...

ocenił(a) film na 7
Dealric

Mój błąd, który...nie zmienia sensu wypowiedzi:)

użytkownik usunięty
Anubius

Bo widzisz to katedra, nikt jej nie słucha w realnym życiu to próbuje tu zaistnieć...

ocenił(a) film na 7
Anubius

Zakładam po tym, co zobaczyłem, przecież to normalne

użytkownik usunięty
katedra

zakładasz po to by trollować...

użytkownik usunięty
katedra

Po co zakładasz taki temat!? Żeby się wyrzuć na innych!? Żeby doprowadzić do kłótni!? Żywiec się ludzkimi kłótniami!?

użytkownik usunięty

Wyrzyć i żywisz. Nienawidzę mojej autokorekty w telefonie

Tylko jednego ni rozumiem jeśli on takich filmów nie lubi to czemu je ogląda :)

wort801

On jest pod każdym newsem i każdym forum filmów Marvela. A ich nie lubi.
Ja nie wyobrażam sobie, żebym komentował wszystko co związane z 50 twarzami greya lub zmierzchem...bo tego nie trawie i nastolatki niech sobie oglądają. Mam swoje zdanie i nie będę im swojego narzucał. A katedra właśnie lubi narzucać swoje zdanie innym.

kamilx98

Spokojne dc to samo czeka tam też moją swoich sługusów wiec dla katedry też będą marni :) tak samo jak ich powody żeby czynić zło :)

wort801

No w sumie ten temat jest w oparciu o 1 czy 2 zdania jakie powiedział Ultron w trailerze. Ale on już wie, że będzie "cienki".

kamilx98

On wie że marvel i dc mają cienkich :) katedra jest ciekawym osobnikiem lubi cały czas komentować to czego nie lubi :)

użytkownik usunięty
wort801

serio na DC to samo robi? lol :P

Jeszcze nie ale myślę że będzie :)

użytkownik usunięty
wort801

hehe to fani DC dopiero dadzą jej popalić tam nie ma takich ja na forum marvela, jak to twierdzi katedra "krzykaczy"

użytkownik usunięty
kamilx98

ja tak samo widzisz katedrą widocznie w życiu realnym nikt się nie interesuje, i próbuje zaistnieć na fw...

użytkownik usunięty
wort801

to samo robi disclamer też filmów, nie lubi z marvela, to samo mieszkoxxx, ale to nic w porównaniu co się będzie dziać od kwietnia, w końcu na bank przypełzną tu hejterzy ... jeśli są tu normalne osoby a są proponuję się na to przygotować i olewać tematy, które są ewidętną prowokacją.

użytkownik usunięty

To pierwszy temat w którym się udzieliłem na tym forum i jeden z nielicznych z forów filmów Marvela. W dodatku nie widzę, co złego jest w krytyce czegoś czego się nie lubi.

użytkownik usunięty

ale spokojnie nie chodzi o to, masz prawo się udzielać, zły przykład podałem za ciebie, chodzi mi o katedrę, czy ten jasiu15, czy mieszkoxxx do ciebie nic nie mam nawet nie wiem czemu cię to wplątałem zapomnij :P

użytkownik usunięty

spojrzałem teraz na post faktycznie nie ma sensu :P nie robisz tego pod każdym newsem czy forum już jest ok

ocenił(a) film na 7

Zależy jak rozumieć krytykę.
Spójrz na to co robi mała katedra. Czy to jest krytyka? Czy może jednak płacz małego dziecka, bo ono chce inną zabawkę?

użytkownik usunięty
Dealric

ja troszeczkę niepotrzebnie wplątałem Disclamera w sytuacje :D chciałem dobrze podsumować wyszło na to że troszeczkę mały hipokryta ze mnie jest :P zresztą jak mówisz zależy jak rozumieć krytykę :D Disclamer jest ok

użytkownik usunięty
wort801

nie chodzi mi o Disclamera :P

ocenił(a) film na 7

Aha, czyli krytykowanie czegoś i pokazywanie,że coś się mi nie podoba jest żerowaniem na ludzkich kłótniach? Kłótnie są pożyteczne, o ile są prowadzone normalnie, przy użyciu merytorycznych argumentów - polemika redaktorów podczas MOVIE SIE to idealny przykład. Na forach niestety panuje prawo dżungli i jest totalny burdel, dlatego większość dyskusji kończy się szarpaniną, płaczem i lamentem. Tego nie można nazwać nawet rozmową,ale zawsze trafi się ktoś normalny i dla takich ludzi kieruje ten temat - którzy ze mną porozmawiają, a nie będą za przeproszeniem pier*****

użytkownik usunięty
katedra

Ty robisz ten ten burdel pod każdym "niusem" marvela, i zachowujesz się jak zwierze z madagaskaru. Proponuję poczytać to co piszesz i stwierdzić kto jest normalny, bo co do ciebie polenizował bym...

ocenił(a) film na 10

On wie co pisze,przeciez robi to specjanie

użytkownik usunięty
Marvel_Studios_3

Ano właśnie w tym problem dlatego mam z niego bekę :P