Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212449
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Po ostatnim zwiastunie trzeba przyznać,że szykuje się kolejny słaby przeciwnik Avengersów. Ultron ma równie słabe powodu do walki z ludźmi,co wygląd (stylizacja na pseudo humanoida z brwiami, powiekami, moszną i włosami pod pachami). Nie wiadomo czy to komiksy są tak słabe, czy po prostu na ekranie wychodzą wszystkie słabości villainów

ocenił(a) film na 10

a mnie on denerwuje

użytkownik usunięty
Marvel_Studios_3

mnie też :P

użytkownik usunięty
Marvel_Studios_3

mi też wybaczcie :P bo wczoraj skrytykowałem to że Czarna Wdowa i Hulk mogą być razem, nie chciałem się zachować jak katedra, ale na serio moje obawy o to mogą być bezpodstawne.

katedra

włócznia lokiego zawiera kamień kontrolowania umysłu który pewnie jakos thanos zdobędzie w 3 cześci z nim nie będą juz przelewki ale wiadomo jak to będzie w końcówce .

ocenił(a) film na 6
katedra

Bez urazy, ale moim zdaniem to taka krytyka dla krytyki. Może jego motywacja nie wygląda TERAZ na wybitną, ale to zwiastuny. Zwiastuny, ktore zbyt wiele nie ujawniają. Co do designu: mi osobiście się podoba. Mark 1 ma pokazywać, że jest to pierwotny twór. Porousza się powoli, trochę jak zombie i przy tym jest konstrukcją bardziej zbiliżony do droida bojowego ze star wars niż człowieka. Sądze, że symbolizuje to, początek ewolucjii tej maszyny (bo jak wiemy Ultron to ciągle rozwijajający się twór), później, jego wygląd jest bardziej humanoidalny, bo ma to pokazywać to trailerowe zerwanie sznurków. Z posłusznej maszyny staje się czymś na granicy technologii i istoty żywej. To zbliżenie do człowieka, widać nie tylko na twarzy, ale również reszcie ciała. Całe jest ono pokryte podłużnymi pasami podobnymi to ścięgien.
Podsumowując: moim zdaniem ten design jednak nie jest wyciągnięty z nikąd, a motywacje, czyli to co naprawdę poznamy dopiero po seansie to świetny temat na dyskusje po premierze filmu.
Nie mam zamiaru się tu wykłucać, tylko na twoje argumenty wysuwam kontrargumenty.

użytkownik usunięty
Hommit

On robi to ciągle katedra w "niusach" marvela, i na forum to już legenda :P

ocenił(a) film na 6

Widziałem jak krytykuje, ale sam jeszcze nie dośwadczyłem tej jego krytyki na własnej skórze, chce sprawdzić czy ma jakieś kontrargumenty na mój wywód, bo nie chwaląc się myślę, że te moje są słuszne. Jeżeli nie odpowie, albo zacznie mnie wyzywać, to będe mógł spokojnie stwierdzić, że on po prostu lubi krytykować. Jeżeli dostanę sęsowną odpowiedź to uznam, że to coś więcej niż tylko skarźenie się na nic.

użytkownik usunięty
Hommit

on jest trudno go nawet opisać, na forum strażnicy galaktyki mnie zgłosiła i poleciały moje normalne posty

http://www.filmweb.pl/film/Stra%C5%BCnicy+Galaktyki-2014-594357/discussion/Prze% C5%82omowy+film,2509698?page=3

czytaj strona 3 i 4 lol :P pewnie wypłakuje się u moderatora :P

ocenił(a) film na 7

To pewnie dlatego moje posty też zostały zablokowane;)

użytkownik usunięty
katedra

Może spiskujesz :p wszyscy wiemy że moderatorzy są tu jednostronni skąd mam wiedzieć co ty "kombinujesz"?

ocenił(a) film na 6

Mi jakoś udało się przeprowadzić z nim sęsowną wymianę zdań. Może zawsze jest po tej samej stronie barykady (przeciw Marvelowi), ale jak si ę wysunje kilka argumentów to nie będzie zgrzytania zębów :)

użytkownik usunięty
Hommit

spoko :) a ja przerobiłem zdjęcie profilowe :)

ocenił(a) film na 9
Hommit

Mysle ze motywacja Ultrona bedzie fiasko jego pierwszej misji jako bron Avengers.
Ultron wraca do Avengers Tower i wtedy zaczyna sie jego ambicja ku zniszczeniu ludzkosci.

ocenił(a) film na 6
luquepl

Może... Jednak nie mamy pewności czy będzie się to działo tak jak tu piszesz. Nie jestem Jossem Weedonem, a już widzę kilka opcjii jak w prosty i przy tym sęsowny sposób Ultron mógł zyskać swoje motywacje. Może to być na przykład przekonanie o niedoskonałości istot żywych. Zauważ, że tworzy on cały legion robotów. Może ma zamiar zastąpić nimi człowieka. Równie dobrze powodem może być uszkodzenie systemu związane z jego głównym celem jakim jest ochrona ludzkości. W trailerze mówi, że jedynym sposobem na osiągnięcie pokoju jest zniszczenie rasy ludzkiej. Największym zagrożeniem dla człowieka jest drógi człowiek, więc by ludzkość była bezpieczna musi zostać znisczona. Bez sęsu nie ? Właśnie o to chodzi ! Komputer dąży do pewnych celów, konkretnymi drogami. Nasze PC-ty dążą do wykonanie prostych poleceń jakie im dajemy: oblicz znajdź, pokaż... Sztuczna inteligencja zaprogramowana by chronić ludzkość nie widzi, że ją właśnie niszczy, a dąży do jej ochrony, nie ważne jakie są skutki uboczne.
To tylko dwa przykłady, a przez głowę dobrego scenarzysty mogło przejść tysiące innych. To nie jest ślepa uliczka. Ultron ma zadatki na dobrego antagonisty dla Avengers nawet pod kątem motywacji

ocenił(a) film na 7
Hommit

Jasne, przed seansem można jedynie spekulować. Nie mówię,że jest wyjęty znikąd, mówię jedynie,że jest zrobiony na kliszach i to tych najgorszych. Powolne ruchy, wygląd przypominający człowieka to wszystko już było i to w dużo lepszych aranżacjach. Sądzę,że tutaj otrzymamy jedynie dawkę popcornowego szaleństwa
Wiem i rozumiem to i to się chwali!

ocenił(a) film na 6
katedra

Ok. Rozumiem twój punkt widzenia i szanuje to. Jednak zwróć uwagę na to, że podane przez ciebie klisze powolnych ruchów i ludzkiego wyglądu to coś co można wykorzystać na różne sposby. Gdyby poruszał się wolno i był humanoidem bez powodu też tylko przewróciłbym oczami i nawet nie traktował tego poważnie. Jednak ludzki wygląd prawdopodobnie symbolizuje to jak Ultron ewoluuje, lub jak zastępuje człowieka. Powolne ruchy występują tylko u pierwotnej wersji maszyny, bo jest jeszcze w fazie rozwoju. Później, w scenach widzianych przez nas w trzecim trailerze zachowuje się raczej jak człowiek i to obdarzony wielką sprawnością i szybkością. Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak złe klisze. Są za to klisze wykorzystane w zły sposób. Czy tak zostaną wykorzystane w filmie? Tego nie wiemy. Za to stwierdzenie, że Ultron będzie cienkim przeciwnikiem tylko z powodu, że wykorzystuje klisze to chyba lekka przesada.

ocenił(a) film na 7
Hommit

Jasne, ale nic nie zapowiada,aby to wyglądało inaczej niż klisze. Marvel nie jest tym, który przekracza jakieś granice czy ustala nowe trendy. Ultron będzie prawdopodobnie równie przerysowany i kreślony grubą kreską co Red Skull, Ronan czy Malekith

ocenił(a) film na 6
katedra

Tutaj właściwie możemy zakończyć dyskusje. To już wchodzi na terytorium tego co uważamy o Marvelu, a wydaje mi się, że ty nie przepadasz za tą wytwórnią. Mam nadzieję, że mimo, że porozumienie z tego nie wyszło to dałem Ci trochę wiary w to, że Ultron ma szanse na bycie ciekawą postaciom.

ocenił(a) film na 7
Hommit

Nie przepadam za tym w jakim kierunku ona zmierza i co się dzieje w kolejnych jej filmach, co nie znaczy,że nie lubię filmów ze stajni Marvela.
Dam mu szansę, oczywiście, ale nie jestem nastawiony na to,aby zła passa czarnych charakterów w MCU miałaby zostać przełamana

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
katedra

Vilian u Marvela nigdy nie gra pierwszych skrzypiec.

ocenił(a) film na 7
Kofwit

A np. w DC jest inaczej to występy villainów są zapamiętywane: Bane,Joker,Generał Zod, Kobieta Kot itd

katedra

W sumie to chyba dlatego, że batman trochę się znudził publice. Jest z nim za dużo filmów. Powinni odczekać troche zanim wypuszczą nowy film. Batman nie jest TAK INTERESUJĄCY JAK DAWNIEJ więc przestępcy wydają się bardziej barwni. W MCU jest wiele ciekawych bohaterów, którzy się nadal podobają publice.Sytuacja się odwraca przestępcy są mniej ciekawi

ocenił(a) film na 8
katedra

O Bane lepiej zapomnieć, sposób jego zgonu doprowadził mnie do szału.

ocenił(a) film na 8
Kofwit

Bane? Marionetka w rękach kobiety, prawie jak z Batman & Robin. ;]

ocenił(a) film na 7
Kofwit

No, jeśli zapomnieć całkowicie o postaci jaką wykreował Hardy i skupić się jedynie na jednej scenie to...winszuję !

ocenił(a) film na 10
katedra

Najlepszy villain to Joker z Mrocznego Rycerza :D