Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212449
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Ale na plakacie oficjalnym wsród tych napisów w dolnej części widnieje nazwisko Anthony Mackie, aktora który gra Falcona. Czyżby Falcon znalazł się w filmie, chociażby na krótkie cameo? Jak dla mnie to świetna wiadomość. A Wy, co o tym myślicie?

DLODI

otóż TAK :)
wystąpi też Don Cheadle, który również jest ''pomniejszą'' postacią w Iron Man
będzie również Sebastian Stan - nasz Bucky :))))

Mi tam się podoba, tylko plakat kiciowaty, strasznie napapciany.

Boję się jedynie CIvil War, gdzie ma się pojawić Spider-man ...

ocenił(a) film na 7
natalii03012000

O Donie wiedziałem ale Bucky jest niespodzianką dla mnie :)

ocenił(a) film na 5
DLODI

Stana na 99,9% nie będzie, bo jest zajęty kręceniem The Martian. Pojawiła się również plotka o jego rzekomym powrocie w roli Jeffersona do OUaT (pojawia się jego córka).
Może Falcon pojawi się pod koniec, by ogłosić Rogersowi, że pojawiły się jakieś wieści o Bucky’m
i byłby to jakiś wstęp do CW?

ocenił(a) film na 5
Bianka_Lg

z tego co wiem jeśli stan faktycznie kręcił sceny do aou to kręcił je miesiące temu ( tak wynikałoby z tweetów jego trenera które potem musiał skasować ). ja myślę że cameo będzie no bo tak...głupio w sumie bez, nie? ;d może jedna ze scen po napisach?
a i jeszcze loki ma potwierdzone cameo.
a mógłbyś mi przybliżyć o tym że pojawi się znowu córka kapelusznika w ouat? pierwszy raz o tym słysze O.o

ocenił(a) film na 5
Dochuu

Kojarzę tylko tweety Jamesa Younga z tekstem Ultrona, ale jest on odpowiedzialny na kaskaderkę i choreografię walk w AoU (i dobrze, bo w Cap2 poszło im świetnie) więc to chyba nie to. A Stan trenował chyba do roli gimnastyka w The Bronze, ale jak jest naprawdę to się okaże.
W materiałach promocyjnych pojawiły zbliżenia na rower Grace, wspomniano kiedyś także, że miałaby mieć ona coś wspólnego z Henrym. Są też informacje o powrocie postaci z pierwszego sezonu, Kapelusznik pojawi się w komiksie i stąd wzięły się pewnie plotki o powrocie Jeffersona :)

ocenił(a) film na 5
Bianka_Lg

kurczę byłoby super...zdecydowanie za mało czasu mu poświęcili :/ tak samo szkoda że nie dokończyli wątku kopciuszka. jednak boję się że ouat już nie ma na niego hajsów a on nie ma czasu na serial : = (

ocenił(a) film na 5
Dochuu

Najbardziej mi żal tego, że nie wiadomo kim była i jak zginęła matka Grace i tego, dlaczego Jefferson nienawidził Krainy Czarów. Przebolałabym nawet nowego aktora. Kopciuszek wróci, ale o Ruby czy chociaż Dr.Whale'u (?) jakoś cisza :(

natalii03012000

Ta ale on się pojawi tylko na chwilę.

ocenił(a) film na 8
natalii03012000

Stana raczej nie będzie.. bo właśnie coś kręci, będzie w CV, a koleżanka moze mieć racje co do "nowych wieści o Bucky'm" ktorego zaczynaja szukac w WS, a plakat bomba!

ocenił(a) film na 8
alex_29_filmweb

Będzie Stan........

....Lee

ocenił(a) film na 10
thorin3

zadna nowosc xD

ocenił(a) film na 8
Marvel_Studios_3

No co ty :) :)

użytkownik usunięty
thorin3

za godzinę chyba nowy plakat :)

ocenił(a) film na 8

Mhm :)

użytkownik usunięty
thorin3

ciekawe kto tym razem ;p ja obstawiam Czarną Wdowę, zdecydowanie czas na kobietę

ps. ma ktoś jakiś link bądz zna stronę oficjalną marvela na facebooku ;p

ocenił(a) film na 8

Ja stawiam na kapitana.

użytkownik usunięty
thorin3

okej :)

ja już powiedziałem na Czarną Wdowę :)

ps. dziś oglądasz kapitana 2 a ja Avengers :) o której oglądasz ja tak o 21 :)

użytkownik usunięty
Marvel_Studios_3

Przez ciebie dostałem zawału, jak byś tego nie powiedział to... dzwoń po karetkę ;p

ocenił(a) film na 10

napisales godzine temu i tak pewnie juz nie zyjesz xD

użytkownik usunięty
Marvel_Studios_3

a żyję Fallen mnie ocaliła :)

ocenił(a) film na 10

to dobrze :)

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
thorin3

super :)

ocenił(a) film na 8
natalii03012000

Bucky może się pojawić we wspomnieniu czy tam retrospekcji Kapitana

Bardzo lubię filmy MARVELA, tych superbohaterów itd ale jakoś nie widzę Spidermana w zespole Avengersów, wiem że reszta świata ma inne zdanie ale wg mnie on tam nie pasuje

ocenił(a) film na 5
Kajka12

Uważam podobnie. Spider Mana równie dobrze mógłby zastąpić Black Panther, bo obaj dopiero zostaną wprowadzeni, a w MCU pozmieniali już tyle, że zmiana postaci to nic wielkiego, a przez Pająka przesunęli premiery innych filmów. Ale ja tam nigdy nie lubiłam Parkera.

Barnesa w AoU raczej na pewno nie będzie, bo najpierw Stan kręcił The Bronze, później Ricki and the Flash i teraz The Martian.

Bianka_Lg

Może i nie będzie, ale na pewno o nim wspomną :) Albo w retrospekcjach jakaś scenka z Winter Soldier.

użytkownik usunięty
Bianka_Lg

dokładnie, przez kolejnego reboota, Thor Ragnarok przesuneli, dobrze że mi strażników galaktyki 2 nie przesuneli, tragedia ;p no ale jedyny plus taki że marvel ma prawa do tej postaci i może być bardzo dobrze :)

ocenił(a) film na 5

Ja nie mogę odżałować przesunięcia premiery Inhumans, Thora3 jakoś mi nie żal, bo jednak to Marvel i nie ma co liczyć na prawdziwy Rangarok- nie pozbyliby się przecież kur znoszących złote jaja. Ewentualnie dadzą nam trzecie cudowne zmartwychwstanie Lokiego.
Spidey dostanie szósty film, a Hawkeye nie ma nawet co liczyć na porządną rolę drugoplanową. Ponoć do trzech razy sztuka, ale ja na film o Pająku z pewnością się nie wybiorę.
I ciekawe, jak taki Pajączek będzie walczył z Thanosem? Może Marvel odda mu jego żądełka?

Bianka_Lg

Tak się tłoczno zrobiło, że niestety nie ma co liczyć na solowe filmy o Hawkeye, Wdowie czy Furym, a nawet Hulku.
A co do Thora jestem ciekaw co zrobią, po 2 części wiele osób narzekało na humor który był nie na miejscu momentami ciekawe czy wyciągną wnioski. No i chyba się zapowiada na poważniejszy film. A że Inhumans przełożyli jakoś mnie nie zmartwiło, wątek wprowadzający mam w Agentach T.A.R.C.Z.Y.
III faza będzie miała 10 filmów i seriale. Liczę, że w końcu zrobią dobry film o Spider manie, jego rola w Civil War pozostaje zagadką : )

użytkownik usunięty
kamilx98

Nie załamuj mnie :( liczę że w IV fazie będzie Czarna Wdowa mieć swój film. Kurczę Inhumans przełożenie to faktycznie skandal

W Age of Ultron mają poruszyć jej przeszłość, więc chyba największe szanse z tej trójki. Ale i tak wole film o Hulku.

użytkownik usunięty
Bianka_Lg

hah :) najlepsza wypowiedz Inhumans też nie mogę odżałować bo bardzo czekam na ten film, na Thora 3 nie czekam tak mocno bo druga część mnie zawiodła dosyć... na tyle że ta seria na te chwilę jest dla mnie nieczynna. Nie załamuj mnie bo czekam na Hawkeye ale pewnie znów go oleją, jak w Winter Solider, ale liczę że w Avengers AOU, będzie go dużo, również i czarną wdowę, ma być w Civil War więc liczę że coś z tego będzie.

Nie wiem załamuje mnie troszkę fakt iż spider man zniszczy Civil War, i Infinity War bo ponoć ma być, ale z drugiej strony chcę go jednak zobaczyć, a szczgólnie Strażników Galaktyki i Avengers w jednym filmie ^^

ocenił(a) film na 8
Kajka12

też nie lubię Spider-Mana, jest najgorszym superbohaterem :D

użytkownik usunięty
alex_29_filmweb

eee tam najgorszym bohaterem nie jest, bez przesady, komiksy o spider manie są bardzo dobre

najgorszym jest Daredevili, zaraz za nim wpasowuje się fantastyczna czwórka ;p to że filmy są złe to nie znaczy że bohater a stara trylogia spider mana jest bdb :)

ocenił(a) film na 8

mówie o ekranizacjach.

użytkownik usunięty
alex_29_filmweb

no a o czym ja mówię

przy filmie Daredevil... spider man to arcydzieło

ocenił(a) film na 8

a moim zdaniem Spiderman jest najgorszy :) GUSTA

użytkownik usunięty
alex_29_filmweb

ponoć o gustach się tu niedyskutuje ;p żart oczywiście moim zdaniem Daredevil :)

użytkownik usunięty
alex_29_filmweb

nie obrażaj się :(

Kajka12

Popieram Twoją wypowiedź.
Spider-Man jest taką dziecięcą postacią... coś tam na Disney XD leci, bo czasem brat ogląda, bajka o Avengersach z Spider-Manem.
Nie lubię tej postaci.

ocenił(a) film na 10
natalii03012000

Nie lubisz postaci bo bajka jest zla? przeczytalas choc jeden komiks?

Marvel_Studios_3

nie... i bardzo tego żałuję, ale nawet po filmach nie lubię Spider-Mana...

użytkownik usunięty
Kajka12

ja lubię spider mana ale boję się że on zniszczy Civil War ;p

W komiksowym Civil War poza Starkiem i Rogersem to właśnie Spider-man jest najważniejszą postacią. Jak może zniszczyć coś czego jest ważnym elementem?

ocenił(a) film na 5
roach22

Właśnie, komiksowym. W MCU nie ma między nimi żadnego związku ani ładunku emocjonalnego i nie da zbudować się go w ciągu jednego filmu. Pająk dopiero zostanie wprowadzony, więc jego miejsce równie dobrze mogłaby zając inna postać.

użytkownik usunięty
roach22

tak ale co z tego... on jak dla mnie wprowadził sporo zamieszania, przez wprowadzenie pajączka do MCU mamy chaos, Inhumans przesunięty, po prostu, on może zniszczyć film Civil war gdyż on w ogóle filmowo nie pasuje, jeszcze zmiana aktora...

użytkownik usunięty
Kajka12

ale zgadzam się z twoją opinią :)

ocenił(a) film na 8

Postać sama w sobie nie jest zła ale żeby od razu przyłączać go do Avengersów...

użytkownik usunięty
Kajka12

wciąż liczę że w Civil War się nie pojawi, dobra w Infinity war niech będzie, bo tam będzie wielu wielu wielu, że myślę że pajączek będzie trzecioplanowym aktorem ale co do Civil War wstrzymał bym się...

ocenił(a) film na 8

Czarna Wdowa jest główną i ważną osobą w Avengersach ale potrafiła wpasować się jako drugoplanowa postać, w Iron manie 2 i Zimowym żołnierzu była świetna, ale myślę że to dlatego że nic nie wiemy o jej życiu prywatnym, które nie przeplatało się z przygodami tytułowych bohaterów. Ze spider manem jest inaczej, wiemy bardzo dużo o jego życiu "bez maski" i jeśli umieściliby go w Civil War nie wyobrażam sobie żeby nie rozwinęli jakoś bardziej jego wątku, a to rozwaliłoby cały film... Poza tym skąd on by się tam wziął? To byłoby trochę żałosne jakby wpadli na siebie z Kapitanem na ulicy łapiąc bandytę czy coś w tym stylu...