Czy umiałby ktoś mi wyjaśnić, dlaczego cała obsada jest wymieniona normalnie z imienia i z nazwiska, a w przypadku Samuela L. Jacksona jest napisane "Samuel L. Jackson jako Nick Fury"? Tak to wyglądało we wszystkich filmach MCU - teraz jeszcze doszedł James Spader jako Ultron. I nie wiem dlaczego. Nie spędza mi to snu z powiek, ale po prostu mnie to ciekawi.
No wiem, ale bardziej mi chodzi o to, co jest na plakatach albo w czołówkach filmów.
ale nie gościnna, gościnność to jest gdyby był w filmie na jakieś 10 minut przykładowo miał mały epizod. Tak jak na przykład Hawkeye w pierwszej części Thora :)
To po prostu okazanie szacunku danemu aktorowi. W filmach mają w zwyczaju tak przedstawiać bardzo znanych aktorów, szczególnie jak nie grają głównej roli, ani drugoplanowej. Trzymając się MCU tak samo był Robert Redford, Anthony Hopkins, czy Glenn Close. Taka maniera...
Tak w zwyczaju prezentują takich najbardziej znanych i wysokiej rangi aktorów, szczególnie jak grają epizodyczne role w filmie, albo villaina. Zostając w MCU byli już Robert Redford, Anthony Hopkins, czy Glenn Close. Ot taka maniera...
EDIT: Ech, co za filmweb, wrzuciłem komentarz, patrzę i go nie ma. Odświeżam dla pewności stronę z 10 razy, nie ma. No to piszę jeszcze raz, publikuję drugi, a nagle ten pierwszy się pojawia -.-