Avengers: Czas Ultrona

Avengers: Age of Ultron
2015
7,2 212 tys. ocen
7,2 10 1 212449
6,1 55 krytyków
Avengers: Czas Ultrona
powrót do forum filmu Avengers: Czas Ultrona

Czy umiałby ktoś mi wyjaśnić, dlaczego cała obsada jest wymieniona normalnie z imienia i z nazwiska, a w przypadku Samuela L. Jacksona jest napisane "Samuel L. Jackson jako Nick Fury"? Tak to wyglądało we wszystkich filmach MCU - teraz jeszcze doszedł James Spader jako Ultron. I nie wiem dlaczego. Nie spędza mi to snu z powiek, ale po prostu mnie to ciekawi.

użytkownik usunięty
Doback

http://www.imdb.com/title/tt2395427/

na IMDB też tak ma....

ocenił(a) film na 7

No wiem, ale bardziej mi chodzi o to, co jest na plakatach albo w czołówkach filmów.

ocenił(a) film na 8
Doback

Mysle ze dlatego ze to bardziej rola goscinna

użytkownik usunięty
FenrirLokeson

Nick Fury to nie jest gościnna rola

ocenił(a) film na 7

Jest, jest. Znacznie mniejsza niż wszystkich Avengersów.

użytkownik usunięty
Dealric

ale nie gościnna, gościnność to jest gdyby był w filmie na jakieś 10 minut przykładowo miał mały epizod. Tak jak na przykład Hawkeye w pierwszej części Thora :)

ocenił(a) film na 8
Doback

To po prostu okazanie szacunku danemu aktorowi. W filmach mają w zwyczaju tak przedstawiać bardzo znanych aktorów, szczególnie jak nie grają głównej roli, ani drugoplanowej. Trzymając się MCU tak samo był Robert Redford, Anthony Hopkins, czy Glenn Close. Taka maniera...

ocenił(a) film na 8
Doback

Tak w zwyczaju prezentują takich najbardziej znanych i wysokiej rangi aktorów, szczególnie jak grają epizodyczne role w filmie, albo villaina. Zostając w MCU byli już Robert Redford, Anthony Hopkins, czy Glenn Close. Ot taka maniera...

EDIT: Ech, co za filmweb, wrzuciłem komentarz, patrzę i go nie ma. Odświeżam dla pewności stronę z 10 razy, nie ma. No to piszę jeszcze raz, publikuję drugi, a nagle ten pierwszy się pojawia -.-

ABmoonwalker

Dlatego jest samuel l jackson jako nick fury poniewaz ten aktor nie chce zdradzac swojego drugiego imienia (leroy ) kiedy bedzie plakat z visionem lub falconem?:):)