Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210829
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Byłem dziś , nie polecam oglądać w Heliosie teraz sprzedawają okularki do domu kupiłem te najtańsze i w paru scenach miałem trochę pikselozy .Ale jeśli chodzi o film bardzo dobry , praktycznie co chwilę jakieś sceny akcji , Thanos jak to przystało na głównego bossa świetny pod względem wizualnym i aktorskim .Bardzo udane zwienczenie tych 10 lat z Marvelem , lecz mam aluzje do tego że do zabitych powinni należeć też Cap i Iron Man .
Cap dlatego , że zarobił po Thanosa taką bombę że jego czaszka powinna obrócić się w proszek .
A Stark , został tak przebity przez Szalonego Tytana że chyba , ciężko by było mu przeżyć .Ale jacyś bohaterowie musieli zostać żeby czwórkę zrobić .Lecz mam takie zapytanie do was czemu akurat , Thanos nie zrobił tak by wszystkich bohaterów zamienić w pył , a tylko wybrani zostali .Hmm chyba jakaś selekcja był .Jakby miał ktoś jakieś pytania , odnośnie filmu a jeszcze nie był zapraszam na priv lub do komentów.

reynolds34

"lecz mam aluzje do tego że do zabitych powinni należeć też Cap i Iron Man" przyszłym roku jeszcze będzie kontynuacja poza tym uwaga możliwy spoiler ... niektóre postacie wrócą. reynolds34 kamienie nie zabiły tylko połowy bohaterów a połowę "ludności" we wszechświecie tak jak zakładał jego plan.

ocenił(a) film na 9
wort801

No tak , ale czemu np nie Iron mana tylko Strange

reynolds34

Nie wiem losowy wybór :)

reynolds34

jakby Strange przezyl to bym znal przyszlosc a tak Iron Man bedzie tym co przetrwa jak Wanda mowila

ocenił(a) film na 9
dariuszbras1989

Kiedy to Wanda mówiła

ocenił(a) film na 8
reynolds34

W jego wizji w AoU na przykład? Chyba o to chodzi.

reynolds34

Żeby cztery najważniejsze postacie (Kapitan Ameryka, Iron Man, Thor i Hulk) zostały przy życiu. Filmy opierające się na eliminowaniu większości bohaterów są do bólu przewidywalne.

ocenił(a) film na 9
reynolds34

Bo prawdopodobnie Strange widział w przyszłości że Stark ma być kluczowy dla przywrócenia poprzedniego stanu rzeczy. Dlatego oddał kamień Thanosowi widząc że Stark nie zostanie wymazany. Poza tym mieli w tym też jakiś cel żeby zostawić "starą ekipę" czyli bohaterów z Avengers 1.

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Thanos nie miał żadnego wpływu na to, KTO zostanie zabity - losowo zginęła połowa ludzi i reszty gatunków. O to mu zresztą chodziło - nieważne, czy ktoś biedny czy bogaty, czy wybitny czy przegrany życiowo. Każdy miał identyczne szanse na przeżycie.

ocenił(a) film na 9
Ryloth

No dokładnie każdy jest równy , według niego .Ale kurde , fajnie na początku wklepał Hulkowi a nawet jeszcze wtedy nie miał pełnej mocy rękawicy .

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Zgadza się :) Ale jak to się ma do tego, co napisałem?

ocenił(a) film na 9
Ryloth

Hm no nie wiem że Thanos nie jest zły do 100 % , ale mam taką rozkminkę gdyby Hulk wkurzył sie na 10000% to miałby jakieś szanse z Thanosem:)

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Tego to już nie wiem. Ale może będzie okazja do przekonania się za rok ;)

ocenił(a) film na 9
reynolds34

Pewnie miałby szanse, ale Thanos już w tamtym momencie miał Power Stone.

ocenił(a) film na 9
tomek_blazewski

Czyli bez Power Stone , walka w miarę wyrównana.

ocenił(a) film na 10
reynolds34

Wydaje mi się że tak. Chodź też nie zapominajcie ze Thanos miał jakąś zbroję potem ją zdjoł ale mieli twarde materiały, przebiło Vibranium Visiona i odbijało ten jego promień który bez problemu zniszczył War Maschine