Byłem dziś , nie polecam oglądać w Heliosie teraz sprzedawają okularki do domu kupiłem te najtańsze i w paru scenach miałem trochę pikselozy .Ale jeśli chodzi o film bardzo dobry , praktycznie co chwilę jakieś sceny akcji , Thanos jak to przystało na głównego bossa świetny pod względem wizualnym i aktorskim .Bardzo udane zwienczenie tych 10 lat z Marvelem , lecz mam aluzje do tego że do zabitych powinni należeć też Cap i Iron Man .
Cap dlatego , że zarobił po Thanosa taką bombę że jego czaszka powinna obrócić się w proszek .
A Stark , został tak przebity przez Szalonego Tytana że chyba , ciężko by było mu przeżyć .Ale jacyś bohaterowie musieli zostać żeby czwórkę zrobić .Lecz mam takie zapytanie do was czemu akurat , Thanos nie zrobił tak by wszystkich bohaterów zamienić w pył , a tylko wybrani zostali .Hmm chyba jakaś selekcja był .Jakby miał ktoś jakieś pytania , odnośnie filmu a jeszcze nie był zapraszam na priv lub do komentów.
"lecz mam aluzje do tego że do zabitych powinni należeć też Cap i Iron Man" przyszłym roku jeszcze będzie kontynuacja poza tym uwaga możliwy spoiler ... niektóre postacie wrócą. reynolds34 kamienie nie zabiły tylko połowy bohaterów a połowę "ludności" we wszechświecie tak jak zakładał jego plan.
Żeby cztery najważniejsze postacie (Kapitan Ameryka, Iron Man, Thor i Hulk) zostały przy życiu. Filmy opierające się na eliminowaniu większości bohaterów są do bólu przewidywalne.
Bo prawdopodobnie Strange widział w przyszłości że Stark ma być kluczowy dla przywrócenia poprzedniego stanu rzeczy. Dlatego oddał kamień Thanosowi widząc że Stark nie zostanie wymazany. Poza tym mieli w tym też jakiś cel żeby zostawić "starą ekipę" czyli bohaterów z Avengers 1.
Thanos nie miał żadnego wpływu na to, KTO zostanie zabity - losowo zginęła połowa ludzi i reszty gatunków. O to mu zresztą chodziło - nieważne, czy ktoś biedny czy bogaty, czy wybitny czy przegrany życiowo. Każdy miał identyczne szanse na przeżycie.
No dokładnie każdy jest równy , według niego .Ale kurde , fajnie na początku wklepał Hulkowi a nawet jeszcze wtedy nie miał pełnej mocy rękawicy .
Hm no nie wiem że Thanos nie jest zły do 100 % , ale mam taką rozkminkę gdyby Hulk wkurzył sie na 10000% to miałby jakieś szanse z Thanosem:)