Po walce na tytanie Thanos wypowiada parę słów do Tonego. Między innymi że ma dla niego wielki szacunek. Moje pytanie brzmi o co dokładnie chodzi ??
Ma ktoś jakieś pomysły
Pozdrawiam
Miał kamień duszy Thanos mógł znać poznać każdego kogo chciał , widział wnętrze Tonego , Tony też jest za ratowaniem świata tylko chroniąc go , a nie zabijać połowę ludzkości ,stworzył visiona i chciał jako jedyny na początku wykorzystać kamień umysłu w ten sposób , w czasie Ultrona vision to było coś , nikt się nie spodziewał że po tym jak zranią Visiona na początku filmu nie da się go naprawić aby mógł normalnie walczyć
tak tak, wiemy że ten to ten zły , miałem na myśli że że Tytan w jakimś sensie rozumie Tonego , ale sam Tytan woli inaczej, czyli wybić połowę ludzkości , a Stark za wszelką cenę chce chronić ziemie, może to w nim szanuje
Hipoteza, że Thanos zna Starka przez kamień dusz to moim zdaniem mocna przesada. Strange'a nie zna, Kapitana nie zna, Starka zna? Tak to by znał wszystkich i nie byłby zdziwiony tym, że np Kapitan potrafił go na chwilę zatrzymać a Wanda płacze nad Visionem. Thanos IMHO dowiedział się o Starku po klęsce Lokiego w "Avengers".
A to, że go szanuję, myślę, że oznacza mniej więcej coś takiego - Thanos szanuje Starka.
może znać dusze każdego jednego człowieka którego zechce , i np. stoi z nim na przeciw , Strange nie zna Kapitana ,bo Strange miał kamień czasu a nie duszy , i może Strange nie korzystał z kamienia po to aby poznać kim jest każdy z paczki Avengers , i tak samo Thanos może znać duszę każdego jednego co jest obdarzony duszą,czyli kto jaki jest w środku naprawdę co czuje co myśli itp, a to że się zdziwił jak utrzymał Kapitan jego rękę tego kamień duszy mu nie pokarzę ,tylko by musiał ujrzeć to dzięki kamieniowi czasu , a akurat do tego go nie używał aby sprawdzić kto na chwilę stawi mu opór po to żeby mógł panować na tym czy się na twarzy zdziwi czy też nie , zdziwienie Thanosa miało głównie pobudzić bardziej wyobraźnie widza , w końcu Kapitan siłę 4 dorosłych mężczyzn więc czemu by nie miał utrzymać na chwilę i Thanos się trochę zdziwił.
A to co potrafi kamień duszy to jeszcze sam zobaczysz jak cię zaskoczy , mam nadzieję że wyjaśnieniem pomogłem z zrozumieniu mojej teorii i wyda się tobie nawet sensowna.
Wiem co kamień potrafi. Znaczy w komiksach co potrafi. Po prostu uważam, że stwierdzenie, że Thanos zna Starka dzięki kamieniowi jest nadinterpretacją.
wiesz , że zna jego wnętrze ,że wie o co walczy itp, wiadomo że razem piwa nie pili , dodam tobie taki przykład , pierwszy raz Thanos miał do czynienie z kamieniem czasu , ale wiedział jak cofnąć czas aby przywrócić Visiona , Pamiętajmy że Strange musiał się nauczyć tego z ksiąg ,znać odpowiednie zaklęcie aby mógł cofnąć czas lub tez zapętlić , a więc skąd Thanos znał to zaklęcie jeśli nie widział tych ksiąg na oczy ? zajrzał we wnętrze Stranga stąd wiedział jakie zaklęcie jest potrzebne , ponieważ Strange się tego nauczył miał obrazy zapamiętane w swojej głowie , a wiadomo dusza czy mózg jak zwał tak zwał ;)
Bardzo bardzo mocno nadinterpretujesz. Nic co przedstawiasz nie ma poparcia w samym filmie, znajdujesz rozwiązania, które jakiś sens mają (nie niszczą fabuły) ale nic więcej. Zgadzam się z Venetorem (komentarz niżej) czyli wersji gdzie Thanos dowiedział się kto mu zniszczył armię i szanuje Starka jako osobę, która chce tego co on - bronić życia m.in.
Też możliwe że nie ma nic głębiej , i za mocno drążę ,ale tak myślę to co nam pokazali jest 80% resztę dali nam by móc komentować i sobie porozmyślać , ale sam widzisz skąd znał zaklęcie cofnięcia czasu? , skoro tylko Strange wiedział co i jak, ale ok myślałem że spodoba się tobie moja głębia tego co film nam dał ale już po filmie
Ale mieszasz, ale mącisz, rany. Po pierwsze i najważniejsze - Barmh_d napisał, że Thanos nie zna Strange i Kapitana, a nie, że STrange nie zna Kapitana. Po drugie - Thanos jest o wiele potężniejszy i przede wszystkim - starszy od naszych bohaterów. Zakładanie, że Kamień Czasu jest przynależny do Ziemi i tylko garstka Ziemian wiedzą jak z niego korzystać jest śmieszne. Thanos wie o kamieniach więcej niż ktokolwiek z Avengersów, więc miał prawo wiedzieć już od dawien dawna, jak z nich korzystać.
i też możliwe wie o kamieniach więcej niż ktokolwiek , faktycznie przekręciłem źle odczytałem przesłaną wiadomości że Strange/a nie zna Kapitana ,ale chodziło mi o sen rodzaj działania kamienia , ja wiem czy zmącone ,dla mnie nie , wole myśleć że odczytał to dzięki kamieniowi duszy te strzeżone zaklęcia ale dzięki twoja opcja tez dobra .
kapitan ma troche wiecej sily niz 4 mezczyzni...W Avengers Czas Ultrona podczas imprezy u Starka Kapitan sprawil ze mlot Tora sie lekko uniosl ku zdziwieniu samego Tora gdzie nawet amemu Hulkowi w Avengers to sie nie udalo