Po jednym zdaniu zacząłem być kibicem jego sprawy ;)
Jak powiedział, że ta czystka będzie SPRAWIEDLIWA - losowa, bez podziału na biednych, bogatych, ustawionych itd.
Szczególnie teraz gdy w silikonowej dolinie już zarządzają co ONI ZROBIĄ z tymi biedakami, którzy wypadną z rynku pracy jak wprowadzą masowo maszyny do brudnej roboty (i nie tylko).
Szczególnie teraz gdy mówi się o przeludnieniu i teoriach o tym, że ZARZĄDZAJĄCY masami delikatnie starają się zmniejszać populację (szkodliwa żywność, eutanazja, chemitrails, lokalne wojny, itp. :) )
Ale to wszystko oczywiście NIE DLA BOGACZY :) Oni sami mają dostęp do najnowocześniejszych osiągnięć medycyny, wydłużania życia, oni nie biorą udziału w bitwach, itd. :)
Stąd w tym kontekście Thanos to dla mnie "ostatni sprawiedliwy" :) Dla wszystkich 'niereligijnych' - wzór. Postępuje wg zasad wg których powstało wszystko, kosmos, życie itd. LOSOWO.
Jedyna skaza na jego sprawiedliwości to to, że w tej losowości - NIE UWZGLĘDNIŁ SIEBIE :) I tak je ku..wy z naszej rzeczywistości też ustawił się w roli ZARZĄDCY, którego zasady które sam narzucił - nie dotyczą :)
PS
A dla nie-ignorantów, którzy chcieli by zobaczyć 'jak jest dzisiaj', dokument "Tajemnice doliny krzemowej: Burzyciele porządku"
http: // exsite24.pl/filmy_video_movies/filmy-dokumentalne/84142-sekrety-doliny-krzemowej -secrets-of-silicon-valley-2017-pl1080ihdtvh264-hci-lektor-pl.html
Są konkretne GĘBY, konkretne nazwiska, konkretni ludzie...chyba, że ktoś potrafi MI udowodnić, że to wszystko to wynajęci aktorzy i cały dokument to film fabularny (niech napisze prywatnie bo na forach odpowiedzi i tak od lat nie czytam).