Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 211 tys. ocen
8,1 10 1 210829
7,6 68 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

NARESZCIE!
ODEBRAŁO MI MOWĘ!
https://www.youtube.com/watch?v=6ZfuNTqbHE8&feature=youtu.be

ocenił(a) film na 10
Smaug_

Zaorane.

Smaug_

Świetny trailer, tylko gdzie Strażnicy? ;p

kamilxxx09

Ahh a jednak są, nie zobaczyłem końcowej sceny;D

kamilxxx09

zawsze oglądaj do końca trailery ;)

Smaug_

Dla mnie takie trochę meh. Ale zapowiada się naprawdę fajny film do samego widowiska jako takiego. Nie najgorzej, ale bez fajerwerków.

Smaug_

Tak bardzo czekałam na ten zwiastun, że ostatecznie nie zrobił na mnie wrażenia... :(
Widzę, że tytuł filmu zmieniony na 'Wojna bez granic', szkoda... :(

Smaug_

Według mnie trailer jest bardzo dobry. Marvel i tak poszedł na rękę, że wrzucił do niego dużo nowych scen mimo, że równie dobrze mogli wypuścić trailer z comic-conu i nie można by było mieć im tego za złe ze względu na to, że do sieci wrzucił go ktoś inny. Największe ciary narzuca jednak klasyczny anthem Avengers na zakończenie trailera, mam olbrzymią nadzieję, że w filmie też wstawek z tym utworem nie zabraknie, jak chociażby w AOU.

Smaug_

Chyba z połowa zwiastuna jest nowa :)

użytkownik usunięty
Smaug_

Pzynajmniej nie ma kręcenia beki. W końcu jakiś film na poważnie

ocenił(a) film na 10

Poczekajmy do premiery :)

użytkownik usunięty
Ryloth

Czekam, tyle dobrze, że po kolorowym Thorze jest coś, gdzie mogę poczuć jakieś emocje co najmniej na zwiastunie.

ocenił(a) film na 8

A pamiętasz poważne i mroczne zwiastuny IM3? Marvel nigdy nie oszukał widzów tak, jak wtedy :P

Black Panther też pewnie będzie utrzymany w poważniejszym tonie :)

ocenił(a) film na 10

No, Thor Ragnarok ogółem był świetny, tylko przesadzono z humorem - w pewnych miejscach lepiej było zrobić to nieco poważniej, tak jak w Thorze 2.

Smaug_

Ciekawe co z Vision'em będzie... Czy go uśmiercą na dobre, czy zmartwychwstanie :P

alicjaa_96

Mi się wydaje, że nie umrze. Po jaką cholerę mieli by to niby pokazywać?

kkwdk

No też racja, za proste by to było. Pożyjemy, zobaczymy :)

kkwdk

Albo wyjdzie cało z tej sceny, by zginąć w bardziej dramatycznych okolicznościach...

Będę rozczarowany jak po walce z tym tak złowieszczo zapowiadanym przeciwnikiem wszyscy wyjdą bez szwanku. Vision wydaje się pewniakiem do odpadnięcia w tej części.

Smaug_

Zwiastun robi niesamowite wrażenie, nie mogę się już doczekać seansu :)

Smaug_

Ciekawe kto padnie :)

Smaug_

Tak teraz patrzę, odpalcie sobie plakat Marvela z Thanosem. Jeśli kolejność kamieni na rękawicy będzie taka sama (a wychodzi na to, że tak bo na razie się zgadza) To można wywnioskować, że po zdobyciu Tesseractu Thanos zdobędzie Eather (u Kolekcjonera), Soul Stone (Wakanda) i na końcu wypada nasz drogi Vision z Mind Stone. Trochę dziwne, że pierwszy kamień (na kciuku) to Time Stone - czyli kamień który posiada Strange. I kolejna niezgodność to fakt, że Thanos przybywa na Ziemię po PRAWDOPODOBNIE trzy kamienie, a nie posiada Eatheru?

kkwdk

A co jeżeli Eather będzie miał ważniejszą funkcję w filmie, niż mogłoby się wydawać? Z filmów wynika, że ostatni raz powinien być u Kolekcjonera. Na logikę Thanos na poziomie inwazji na Ziemię powinien już go mieć w swoim zestawie (bardzo łatwo zdobyć). Zatem możliwe, że w filmie dowiemy się, co się później z nim stało. A moje olśnienie odnośnie niego dotyczy już samej jego mocy. Wyczytałem, że mógłby być użyty do wskrzeszania (poprawcie mnie, jeżeli informacja mija się z prawdą). Użycie go, aby przywrócić do życia Captain Marvel (jej śmierć wyjaśniałoby brak wcześniejszych informacji o tej postaci) stanowiłby łatwy sposób na powrót postaci, która w końcu ma mieć czołową rolę w zakończeniu tej historii.

Albo po prostu nie można brać szczegółów traileru na poważnie (w trailerze Thora sceny były idealnie pomieszane i później zmieniane, co w efekcie stało się kompletnie innym tworem, niż film) i ten kamień faktycznie będzie na jego ręce już na seansie w kinie.

kkwdk

Aether
Tak się to pisze

ocenił(a) film na 8
Smaug_

Ten z comic conu lepszy, pozbawiony tych durnych jaszczuroczłeków, lewitującego ustrojstwa w centrum wielkiego miasta i całej tej komiksowej szmiry, którą do tej pory bracia Russo raczej omijali w swoich filmach.

katedra

Oglądasz zwiastun filmu na podstawie komiksów i narzekasz na tą "szmire" Where is logic?

ocenił(a) film na 8
kkwdk

?:D Czyli z góry mam przygotować się na gówno? Wiesz, że w tym momencie sam "zaorałeś" swoje ulubione medium?

katedra

Nazywasz TO komiksową szmirą, ale to SĄ filmy na podstawie komiksów.
Więc..?

ocenił(a) film na 8
kkwdk

Nie oznacza to, że z automatu mają być kierowane do ludzi o umyśle robaka

katedra

Akurat jaszczuroczłek wygląda świetnie - nawet lepiej niż neomorf z "Przymierza". Szkoda że pewnie nie będzie miał swoich momentów.
Brakuje mi w MCU groźnych potworów - cały wielki kosmos do wykorzystania a villainy wszędzie jakieś takie ludzkie.

ocenił(a) film na 8
Khaosth

Jakie, kuhwa, Przymierze?:O

katedra

"Obcy - k#@wa - Przymierze" :)
Neomorf to ten obcy opakowany w ludzką skórę, zamiast w zwyczajową czarną biomechaniczną fakturę.

ocenił(a) film na 8
Khaosth

Ale co on robi w tej dyskusji?

katedra

To David! David go nasłał!

ocenił(a) film na 10
katedra

Czego by nie wypuścili to i tak byś narzekał ;)

Smaug_

Jest epa, jest moc i zapowiada się fajna rozróba. Trochę gorzej że nie znając komiksów nadal nie rozumiem czemu wszyscy tak lękają się Thanosa - wyszedł łysy osiłek, położył dwóch naszych ulubieńców i nic ciekawszego nie zaprezentował (taki Drax 2.0 tylko z armią). Liczyłem też trochę na jakieś fragmenty akcji z udziałem Strange'a oraz strażników galaktyki, a jedyne co pokazano to ich obecność w filmie. Tak poza tym cieszy mnie powrót Bucky'ego z mechaniczną ręką i bronią palną (brakowało mu jej w "Civil war"), fajne czterorękie potworki, oraz poczucie zagrożenia względem bohaterów.

Fajny zwiastun, chętnie obejrzę film, ale po zwiastunie "czasu Ultrona" czułem ze trzy razy większy hype niż teraz.

ocenił(a) film na 10
Khaosth

To chyba oczywiste, że nie pokażą najlepszych scen w trailerze. To ma być tylko przedsmak tego, co czeka na nas w przyszłym roku. Strażnicy zapewne będą mieli poświęcony tylko im teaser/trailer, spokojnie :D

SzalonyGoblin

Różnie ze zwiastunami bywa - czasem człowiek nie chce czegoś widzieć przed seansem a marketing i tak to wciśnie do zwiastunu (np. Spidey w "Civil war", czy Connor w "Genisys").

Pewnie masz rację. Na wszelki wypadek postaram się ich jednak nie oglądać i zostać zaskoczonym podczas seansu. :)

ocenił(a) film na 10
Smaug_

Zwiastun to takie meh/10. Oczekiwałem jakiegoś mocniejszego pierd0lni3cia ze strony Pudziana... Tzn Thanosa. Oby nie skończyło się to kolejna, generyczna bitką z armią jednostrzałowców tak w A1 i AoU...

yacajackowski

te same głupoty napisałes na forum film.org.pl

ocenił(a) film na 10
kolo_103

Wow? Doniesiesz na mnie? Skoro moja opinia to dla Ciebie głupoty to nie czytaj moich wypowiedzi i wszyscy będą happy.

yacajackowski

To sie najpierw dowiedz, co i jak, a nie wypisujesz te same bzdury. No tak najlepiej napisać, zeby nie czytac twoich postów jak sie nie podobają buhahha 10 lat masz czy co.

ocenił(a) film na 10
kolo_103

Mam 9, rozszyfrowałeś mnie :(

ocenił(a) film na 10
Smaug_

Zaczynam się martwić o Visiona. Najpierw ta scena jak mu wyrywa kamień, a ostatecznej walce nie widzę jego postaci. Co myślicie?

ocenił(a) film na 9
maciekwag

Vision raczej nie zginie (to taki chwyt marketingowy jak z upadkiem Rhody'ego w Civil War) i zostanie ukryty albo jakoś przeteleportowany przez Strange'a czy kogoś. Bo ewidentnie widać że Thanos posiada jedynie 2 kamienie (ale może to być zwykły zabieg który niezaspoileruje filmu, bo to że będzie miał fioletowy i niebieski było wiadome)
Mam pewną teorię dotyczącą tego filmu (pisałem o niej w innym wątku)
Film zaczyna się od ataku Thanosa na Asgardczyków po czym Hulk trafia na Ziemię ostrzegając Avengersów przed Thanosem a Thor trafia na Strażników. Na Ziemi zaczynają się poszukiwania i ochrona Kamieni. Do Visiona ochrona przybyła z opóźnieniem ale na szczeście Visionowi nic się nie stało. Iron Man zarządził z Capem że wytoczą bitwę w Wakandzie, gdzie schowają też Visiona, bo znajduje się tam ostatni Kamień. W tym samym momencie NY został zaatakowany bo ludzie Thanosa przybyli po kamień który posiadał Strange. W ostatnim momencie przylecieli Strażnicy i odbili NY. Strażnicy powiedzieli że potrzebują pomocy Avengers i muszą wyruszyć na Xandar by niedopuścić by Thanos zabrał Kamień. Niestety już było za późno i Xandar został zniszczony (to by wyjaśniało dlaczego ma dopiero 2 kamienie, bo nie dotarł jeszcze na Ziemię)

ocenił(a) film na 10
Peplik11

Ale w którym trailerze jest pokazane, że wyrywają kamień z głowy Visiona? Ktoś przyłożył coś do jego kamienia... Równie dobrze może wpaść Cap i im w tym przeszkodzić albo Scarlet Witch może uratować swojego faceta... To tylko trailer więc bez sensu streszczać sobie film na podstawie dwóch wygenerowanych na potrzeby hypu minut.

użytkownik usunięty
Smaug_

U mnie to trochę jak z Ironsidem.
https://youtu.be/bG64l1sAExM

Smaug_

Trailer Avengers: Infinity War pobił rekord największej liczby wyświetleń w 24 godziny po umieszczeniu w sieci. Został obejrzany ponad 230 milionów razy.
WOW!

ocenił(a) film na 10
Smaug_

niezle nie teraz ma ofilialny 147 mln wyswietlen + 233 mln wyswietlen =380 mln wyswietlen + jeszcze 33 mln z zwiastuna superbowl 30 sekundowego 147+233+33=413 mln wyswietlen ale zazdrosze tworca zgarna kasy sam wybieram sdię koniecznie do kina obowiązkowo